Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Győzelemnek beállítani azt, hogy az eddigi hazudozásihoz képest fogta magát, és kisunnyogott a teremből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Kitört az általános fideszes boldogság, végre pénz áll a házhoz. Navracsicstól Varga Juditig harsog a győzelmi trombitaszó, már tényleg csak várni kell a 4000 milliárd forint megérkezését, és akkor mindenféle szép tervek megvalósításához foghat hozzá a kormány. Ezt Navracsics Tibor mondta, hogy most megvalósítanak majd. Terveket. Ha én jól tudom, ez a pénz közös finanszírozású projektek utófinanszírozása, tehát aligha Navracsics terveire érkezik. Amúgy nem ennyi, de azért nem kevés (3000 milliárd forint) pénz volt a magánnyugdíj alapban is, amit néhány nap alatt úgy eltapsolt Orbán, hogy azóta nyoma sincs, sőt, már akkor sem volt nyoma. Biztosan akkor nem voltak olyan jó kis tervei a kormánynak, mint most. Megláttak az út szélén heverni 3000 milliárd forintot, nem voltak restek lehajolni érte, zsebre vágták aztán el is feledkeztek róla. Az vesse rájuk az első kőbányát, aki még nem járt így! Reménykedjünk benne, ez a 4000 milliárd nem jár így. Bár ez nem egyben érkezik, szóval akár az is előfordulhat, hogy különböző zsebekbe dugdossák a nertársak, akkor pedig tényleg előállhat az a helyzet, hogy az asszony nem nézi át gondosan a zsebeket, és a mosógép elvégzi a többit. Addig is, ünnepeljünk együtt: Hisztérikusan tombol az európai baloldal: jönnek az uniós pénzek Magyarországra (Origo)

Egészen megható a pártsajtó végtelen lojalitása egyrészről Donald Trump, másrészről Vlagyimir Putyin iránt. Igazából el sem tudom dönteni, hogy a honi propagandalapokban megjelenő cikkeket itthon gyártják, vagy konyhakészen kapják Moszkvából. Én legalábbis nem látok lényegi különbséget Szergej Lavrov orosz parlamenti szónoklata – amit nyugodtan elmondhatott volna a magyar parlamentben is, legfeljebb kevesebben értik, de a mondandója semmiben nem tér el attól, amit a kormány tagjai el szoktak szavalni -, melyből kiderül, hogy Oroszország csak a szuverenitását védi, nem hajlandó úgy táncolni, ahogy mások fütyülnek, amúgy pedig az Amerikai Egyesült Államok nagyhatalmi törekvései miatt van minden baj. Ugyan nem az orosz parlamentben, hanem Iowában tartott beszédében azt mondta Donald Trump, hogy Joe Biden jelenlegi elnök a történelem legkorruptabb amerikai elnöke, az IQ-ja pedig kritikusan alacsony. Hát ugye… És ha igaz, az amerikaiak Biden és Trump között óhajtanak választani. Igazán kár, hogy a frissen megválasztott argentin elnök nem indulhat az elnökségért, mert ha ilyen arrafelé – is – a szavazók ízlésvilága, komoly esélye lenne a győzelemre.

Ismét jelentős családtámogatási döntést hozott jó kormányunk. Már nem csak a nyugdíjasok örülhetnek annak hogy napokkal korábban érkezett a nyugdíj, hanem a gyermekes családok is pezsgőt bonthatnak fenenagy örömükben, mert a decemberi családi pótlék, GYES és még a többi néven futó ilyen ellátás karácsony előtt megérkezik. Tehát ez sem lesz több, csak előbb jön. Biztosan bennem van a hiba, de valamiért úgy gondolom, hogy akinek ez most segítséget jelenthet, mert mondjuk ebből a pénzből tudnak ünnepi ételt varázsolni az asztalra – vagy nem ünnepit, hanem egyszerűen csak ételt -, ebből a pénzből tudnak valami apróságot tenni a gyereknek a fa alá, azokon ez semennyire nem segít, hiszen ha most elköltik ezt a pénzt, akkor januárban nem futja a szükséges dolgokra. Akiknek pedig nem számít, mert a családi pótlék csak néhány fillér az egyéb jövedelmük, megtakarításuk mellett, azoknak is mindegy, mert enélkül is jól megvannak. Szóval én még csak azt sem értem, hogy a propagandán kívül mi a bánatos franc értelme van ennek az egész hülyeségnek. Azt pedig még ennyire sem értem, hogy van pofája ezzel hencegni bárkinek. Ahogy tette ezt Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. Mert ugyanis ezzel azt ismeri be, hogy sok gyerekes család úgy tudja csak túlélni az ünnepi időszakot, ha előre elköltik a pénzt, mert semmi megtakarításuk nincs, bizonytalanságban és sokan nincstelenségben élnek. Ez komolyan jó hír? Mert szerintem nem az.

Ámde persze jó hír is jutott a tegnapi nap végére. A roppant ökölrázásokkal Brüsszelbe induló Orbán Viktorral történhetett valami, mert nem csupán nem vétózta meg az Ukrajnával megindítani szándékozott csatlakozási tárgyalásokat úgy, ahogy erről harsogott a pártmédia és a komplett propagandagépezet, de még csak ellene sem szavazott. Fogta magát, és kigurult az ülésteremből, majd készített egy megható videót arról, hogy na tessék, nem szavazta meg, mert ő mindig betartja az ígéretét! Szinte megható volt, amikor elmagyarázta a gombácskáknak, hogy ha 26 ország ennyire nagyon akarja, ám legyen, nehogy már ő vegye el az örömüket. Egyszerűen csodálatos! Tisztára olyan, mint amikor teljesen önként kilépett az Európa Néppártból, mielőtt kivágták volna. A hírek szerint innen kizavarták, nem engedték vétózni. Remélem, a hívek nem fognak nagyon összezavarodni attól, hogy teljesen mást csinált a vezérük, mint amit hazudott. A nemzeti inzultációs ívet is kitöltik szép engedelmesen és tovább istenítik a bálványukat. Az meg fel sem merül bennem, hogy a parlamentben hereveréző ellenzéki pártok tudnak kezdeni valamit ezzel a magaslabdával, mert nyilván nem tudnak. Vagy nem akarnak. Azt sem tartom kizártnak, hogy még meg is ünneplik a pénzesláda urát, amiért végül megjött a szebbik esze. Arra viszont nagyon, de nagyon kíváncsi lennék, mivel húzták ki a méregfogát a csútinak. Nem semmi lehetett, mert alaposan visszavett az arcából. Izgi lesz ma olvasni a pártlapokat. Mármint azt, hogy mekkora ívben kerülik a témát, miközben azért azt is közvetíteniük kell, hogy győzött Orbán. Szép baleset, nem mondom. Győzelemnek beállítani azt, hogy az eddigi hazudozásihoz képest fogta magát, és kisunnyogott a teremből, hogy a többiek meg tudják szavazni azt, ami ellen ordítozott egészen idáig a komplett udvartartás, és amit megakadályozni kacsázott Brüsszelbe. Ennél nem szebb, de mindenképpen sokatmondó az, hogy az Eurostat legfrissebb felmérése szerint Magyarország az Európai Unió második legszegényebb országa, mármint a lakosság a második legszegényebb. Úgy, hogy évtizedes előnyben vagyunk az utolsó Bulgáriához képest, ömlött a támogatás számolatlanul, minden olyan forráshoz és lehetőséghez hozzájutottunk évek óta, amihez Bulgária nem. És – ez az igazán érdekes – ez nem idei adat, hanem 2022-re vonatkozik. Márpedig az elmúlt egy év különösen jól sikerült kis hazánkban, hiszen inflációban például Európa-bajnokok lettünk. Szóval ki tudja, talán a következő listán már a diadalmas utolsó helyezés is kinéz. Most van az, amikor hálaadó misét és imaláncot, továbbá békemenetet kell tartani azért, hogy ameddig a világ világ, Orbán Viktor vezesse diadalra a népét.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.