Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Rosszkedvünk tele és Télapója

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Figyu, meglátásom szerint OV minősítése kívül esik az értelmes közbeszéd keretein. Mindaz, amit tesz, ahogy teszi, lényegileg a kriminológia, a bűnüldözés keretein értelmezhető érdemben. Alig van a Btk.-nak olyan passzusa, amelyet ne gyaláztak volna meg, sokadíziglen. De még ennél is vérlázítóbbak azok a törvényhelyek, amelyek soha nem kerülhettek be a magyar büntetőjogi tényállásba. Gondolok pl. a nepotizmus üldözésére, a törvényhozással elkövetett törvénytelenségekre, a visszamenőleges hatályú jogalkotásra, a központilag irányított jogtalan előnynyújtásra. 

Személyes ámokfutásánál is sokkal kártékonyabbak annak következményei. Ebben a vonatkozásban ne azt nézd, amit ez a gézengúz csinál, hanem azt, amit az őt kiszolgáló személyzet művel. Az egyetlen szóval kormánymédiának nevezhető siserehad gyűlöletcunamija – belátható időn belül helyrehozhatatlan – károkat okoz a magyar néplélekben. A képzelt ellenséggel való hadakozás, a tények teljes semmibevevése, a rég- és közelmúlt történelemi eseményeinek tudatos és célzatos megmásítása, a karaktergyilkolászás egy olyanfajta tömegpszichózist generál, amelynek következtében bármi megtörténhet, ha egy könnyelmű kéz a gyújtózsinórt meggyújtja.

A Vezérnek és az Ő tetteinek orgazmusszintű dicsőítése túlmegy minden határon, minden értelemben. A Főtulajnak már nem elég ez a kicsinyke lepusztított földdarab – Őkelme nemzetközi babérokra, világbefolyásra alkalmas pozícióra vágyik. A V4-eken belül ugyan nem sikerült élre törnie, de oda se neki!… 

Aki a jelenlegi közpolitika lényegét szeretné behatárolni, felejtse el a miniszterelnök – és a közvetlen körét képező tejbetökök – önkorlátozott verbális megnyilvánulásait. Ami konstans és az elhallgatottat is megmutató: a magukat influenszereknek kikiáltó médiamunkások tudatmanipuláló agressziója. Nagy a nyüzsi a verbálfronton, lehengerlő a másodhegedűs orákulumok vérgőzös, ellentmondást nem ismerő vergődése a köz- és szociális médiában: nyomtatott sajtóban, a Youtube-on, a Facebookon, az X-en. Békepártiság? Akkora az oroszbarátság / ukránellenesség a visszhangvilágban, hogy aljasabb már nem is lehetne. Nyugati szövetségesek? A keleti diktátorok és életviszonyok fényezése folyik. Minden elhangzik az alfélen, amit föntebb kimondani ezidőtájt még kínos lenne. Az Európához való felzárkózás? Hol van már az a pénz?!… Majd a NATO megvéd bennünket? Ugyan! Fegyverkezünk ezerrel – pontosabban ezermilliárdokért. Mert olyan gazdagok vagyunk! 

Érted, Cica? Magyarország haláltusájához asszisztálunk, csak azért, hogy néhány tízezren dőzsölhessenek a hullazsákok szomszédságában – és egyvalaki kiélhesse a korai szakaszában felhalmozott frusztrációit. 

*

Akkor szégyen ez a pacák az országra nézvést, hogy jó időbe beletelik majd, hogy felfogjuk, átlássuk a maga teljességében. Szögezzük le először is, hogy ha olyan is lenne, aminek képzeli és mondja magát, ill. amilyennek próbálják elhitetni bérencei, akkor sem nyomna túl sokat a latban a világ politikai porondján. Kicsi országnak hiába nagy a gazembere, valójában nem oszt, nem szoroz a tágabb térben.

Tagja vagyunk azonban két fajsúlyos közösségnek is, az EU-nak és a NATO-nak. Mindkettő megkerülhetetlen tényező a világpolitikában. Mindkettő demokratikusan működik, azaz a legkisebb országnak is szava van. És ezt az országot sajnálatos módon ő képviseli ezekben a formációkban. Szavazati jog illeti meg ebben a minőségében. 

Ez az, amivel visszaél ez az úrhatnám, figyelemhiányos mitugrász. Pontosan tudja, hogy egy – szervezeti hovatartozásunkkal inkompatibilis – diktatúrát működtet, önnön magával a csúcsán. Ő felel mindenért, a többiek csak a bűntársai. Azt is tudja, hogy a világuralmi pozícióinak visszaszerzésére törő orosz érdekeket kell kiszolgálja, egyrészt mert harmatgyenge rendszerének kell egy erős, kipróbált óbarát. A „megszűnő Nyugattól” kényuralmához nem remélhet támogatást. Hogy mégse utálják ki időnap előtte, hogy a progresszív nemzetközi alakzatok szétzilálására vonatkozó moszkvai megbízását valamelyest valamiképpen teljesítse, minden lehetséges módon keresztbe tesz az partneri döntéshozóknak. Ennyi telik tőle, a szellemi vakságon és a dacos sértődékenységen kívül. A vétójogával próbálja manipulálni őket, legyen szó Svédország NATO-csatlakozásáról vagy Ukrajna EU-tagságáról. Mindeközben a joggal visszatartott fejlesztési forrásokat követeli, persze a feltételek negligálása mellett. Kampányol, prüszköl, köpköd mindenre és mindenkire, ami vagy aki nem értékeli az ő „virtuskodását”. Hazudik, csúsztat, henceg, inszinuál, zsidózik, a legszánalmasabb módon és mértékben. Birtokán a rögvalóság helyét átvette a ködvalóság.

Amiként kikoptunk a „brüsszeli” konzervatív-liberális Néppártból, ugyanúgy leszünk kénytelenek kisompolyogni ezen szervezetekből – hogy miért? Mert nem vagyunk odavalók! Azért nem vagyunk odavalók, mert viselkedni sem tudunk ott, ahol ez norma. Mert lejárattuk magunkat azzal is, hogy tétlenül eltűrjük: ez a public figure zsebre vágja a teljes országunkat. Nem véletlen, hogy folyton a zsebében matat.

Eltartjuk a családját, a komplett klientúráját, a döntéseinek a végrehajtóit, a hangadóit. Hagyjuk, hogy kifosszanak bennünket. Ehhez a tolvajláshoz képest a maga idejében a padlássöprés köztisztasági segítségnyújtás volt.

*

Végighallgattam A Közbeszélyes szokásos péntek reggeli rádiós monológját. 

Hát az többet mond minden szónál!

*

Kis kifli vagy nagy kifli?…

Tiplizhetne a kripli!,,,

*

Üzentek nekem a hapcienda pucerosai – akik a piszkos munkát végzik –, hogy megütöm a bokámat, ha így folytatom.

Megyek, gyorsan félrekotrom a havat a járdáról, nehogy még el is törjem!

*

Az egy négyzetkilométerre eső hóhányók száma nálunk a legnagyobb az EU-ban.

Csak hó ne hullana olykor, mert azt aztán nincs aki eltakarítsa!

*

A „Soros-Hálózatban” az a legrosszabb, hogy annak is van rendszerhasználati díja, amelyet mi fizetünk. A(z Orbán-)rendszer használja, s az antiszemita, bűnbakképző gyűlöletpropagandának bizony nagy ára van!…

*

Az alapvetés az, hogy az átlagember – és, ugye, ők vannak többen – süket, vak, no meg hülye is. Ezért aztán bárki bármit mondhat. Semmi sem számít, csak ami per pillanat hasznosnak tűnhet. A legkevésbé sem kell igaznak lennie, annak sem kell tűnnie.

Hogy hol az írástudók felelőssége? 

Na ne röhögtess!…

*

Minden NER-képes polgárnak joga, kötelessége és becsületbeli ügye, hogy képességei szerint hazudjék.

(Alaptörvény legújabb módosítása) 

*

A Gránitszilárdságú x-ik módosítása után ideje lenne a Bibliát is rendesen újraírni, különös tekintettel a Tízparancsolatra!…

*

A disztingválás is a válás egyik formája.

*

Amig „Trianonnak” nem a nemzeti emlékezetben a helye, mindig akad olyan hatalom, amely trónszékként használja.

*

Bírom azokat, akik mernek öltözködni. Akik az aznap felvett ruhaneműjükkel, a hajviseletükkel is igyekeznek kifejezni az egyéniségüket, a világhoz való színes hozzáállásukat. Nem véletlen a diktatúrák azon törekvése, amely egyenruházkodásra igyekszik kényszeríteni a polgárait, csírájában igyekezve elfojtani a másság mindenfajta megnyilvánulását. Látjuk ennek jeleit mindenütt a világon, Észak-Koreától Afganisztánon át Iránig, ahol a hatóságok irdatlan dühvel vetik rá magukat a diktált divatot és frizurákat negligáló renitensekre. 

Valamely rendszer elviselése ott kezdődik, hogy azt kell viseld, amit mondanak Neked. Megboldogult ifjúkoromban, Erdélyben nálam is a hosszú haj és a nyugágyi vászonból készített csíkos nadrág volt a lázadás egyik formája. Ez folytatólagosan kiváltotta a munkás-paraszt kormányt alátámasztó közegek inzultusait. Volt hogy három milicista vagdosta zsebkéssel a hajamat. Ekkor az általunk még csudált Magyarországon – ahol mindenki magyarul beszélt! – a fiatalok körében gyakori és társadalmilag elfogadott, de legalábbis tolerált volt ez a hajviselet.

Rühellem viszont azt a mostani mélymagyar trendet, amikor megélhetési fideszcastrok és nyakignyál celebek olyan béna gatyákat, sujtásos bocskaikat, csiricsáré göncöket képesek magukra aggatni, amelyekkel kifejezni igyekeznek az itteni diktatúra és államvallások iránti olthatatlan hűségüket. A gyomrom is háborog az ilyen díszpintyektől!

*

Számos embernél édeskevés a láthatósági mellény ahhoz, hogy észrevetesse magát.

*

„Szépkorúként” a nyugdíjörvény az én periódusos rendszerem.

*

Nem purcant ki, csak stratégiai nyugalomba helyezte magát.

*

Ami vagy aki hiányzik, azt könnyű akarni!…

*

Én kérek elnézést a kedves Nőktől, hogy lépten-nyomon ennyi bunkó, érzéketlen, link, kapcsolatmérgező, felsőbbrendűség-tudattal megvert, hímsoviniszta „férfit” kell elviselniük!

*

Költőként rímsoviniszta vagyok.

*

Maci a málnásban IV.:

Aki rám ír: szexipari kisvállalkozó, a lightos vagy a hard kategóriából.

Akire ráírok: mihazánkos vagy fideszes.

Akkor már inkább a magány!  🙂

*

Maci a málnásban V.:

Egy brit fizikus-professzor a Nature Communications folyóiratban megjelent tanulmányban fejti ki kozmológiai új elméletét, mely szerint a téridő ingatag.

Tudtam!

Ha a téridő is ingatag, az Asszony mégis milyen legyen?!…

Nyuszikám, minden meg van bocsátva, csak gyere haza!…

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.