Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Apunak már tényleg csak a várost kell megvennie

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Év végi észosztást tartott a Mandiner nevű, állami propagandát gyártó és azt nagy hangerőn sugárzó pártújság exkluzív podcastjében a mi kedves vezetőnk, aki felmondta az éppen aktuális pártmantrát, hogy véletlenül se legyen olyan narancssárga mezes az országban, akihez esetleg nem jutnak el az éppen terítéken lévő álproblémák. Mint a szuverenitásvédelem, Ukrajna uniós csatlakozási kérelme, vagy az évek óta nem érkező uniós pénzek, amik egyébként nekünk járnak. Neki meg a pofája jár, de az folyamatosan, kivéve amikor spontán helyzetekben érdemi kérdésekre kellene válaszolnia, mert akkor lapul és menekül. E monumentális alákérdező öblögetés egyik kulcsfontosságú állítása annak kapcsán hangzott el, hogy 2024 azért is meghatározó év lesz a kül- és belpolitikában, mert Magyarország fogja átvenni az EU Tanácsának soros elnökségét. Orbán azt mondta, hogy ő nem ki akarja vezetni az országot az unióból, hanem egyre beljebb akarja vinni. „Az én tervem nem az, hogy otthagyjuk, hanem hogy elfoglaljuk Brüsszelt.” A cél az, hogy a magyar eszmékről minél több országot meggyőzzön.

Ha valami, hát ez nem kicsi baj. Olyasmi rémlik nekem, hogy az Adolf nevű is így kezdte az Európán átívelő pályafutását, azzal a különbséggel, hogy neki a zsidók voltak minden baj okozói, ennek meg saját bevallott rögeszméi szerint a baloldal és a brüsszeli bürokraták meg úgy mindenki, aki nem vele van. Következésképpen van mitől rettegnie a kontinensnek, és ezt véresen komolyan gondolom. Ha ezt a hódító kényszerrel megvert alakot valamilyen módon nem teszik takarékra és engedik neki, hogy változatlanul beleköpjön a levesbe, akkor itt kő kövön nem fog maradni, erre a nyakamat teszem.

Nem elég, hogy a parlamentjükben megint az év vége előtt megszavazgatták nagy egyetértésben a nerkori ÁVH-ról szóló törvényt, és bár a Mi Hazánk nevű szélsőjobbos szatellit a saját maga által előterjesztett törvény szavazásán tartózkodott (beszarsz), nélkülük is átírták fél évvel a soros választás előtt a budapesti választási törvényt, és senki nem kapott röhögőgörcsöt Júdás törvénygyárában ettől a szürreális mutatványtól. Se. A Telex egyes fotói alapján foltokban olyan volt a keddi ülés, mintha beültek volna a népek a könyvtárba. Miközben a gazdája rajzolgatott önfeledten, Lázár kipakolt egy könyvet maga elé, és Gyurcsány is belemerült valami izgalmas könyvbe ahelyett, hogy hangosan üvöltve kikérte volna magának a mi nevünkben (ha már muszáj mindenáron jelen lenni a parlamentben), azt a több mint húsz disznóságot, amit átvertek a szavazógépezetükön. Valamiért ez a fétisük a bátoraknak, hogy a boldog karácsony előtt játsszák ezt a hülye játékukat a futószalagon elfogadott törvénymódosításaikkal (ha az alaptörvényüket nem fércelhetnék át, bele is pusztulnának), mindezt úgy, hogy természetesen senkivel előtte nem egyeztetnek semmiről és leszarják az egész országot, mivel választási matematikailag ők az ország. És ez a lényeg. Aki a választási számtan szabályait írta, az jogosult eldönteni, hogy mi legyen, és el is fogja dönteni. De nem ám úgy, hogy nekünk, az egyes embernek vagy az országnak ebből előnye vagy haszna származzon rövid vagy hosszú távon, hanem azért, hogy ők minél tovább rombolhassanak, lophassanak és hazudozhassanak a saját érdekükben.

Ez így van, és még jó ideig így is lesz, ahogy elnéztem azokat a parlamentben készült, felszabadult hahotázást megörökítő fotókat. Júdás valami ákombákomot rajzolt az előtte lévő füzetecskébe, konkrétan ezzel dörgölte bele a pofánkba, hogy mennyire leszarja ezt az egész színjátékot, és valójában már inkább a kantinban tömne a fejébe egy oldalast, mint hogy ott üljön abban a félig kihízott bársonyszékben. Ezt onnan gondolom, hogy suliskoromban én is ugyanezt tettem, amikor egy unalmas kémiaórát kellet végigszenvednem, és alig vártam, hogy kicsengessenek végre. Itt mondjuk nem ki-, hanem becsengettek megint az országnak, de ez aztán tényleg már kurva mindegy. Ahogy elnéztem a megélhetési neonáci Toroczkait – aki ezzel a húzásával már abban a pillanatban egy mozdulattal lerombolta a már akkor is hiteltelen ellenzéki szobrát, amikor benyújtotta a pártja ezt a törvénymódosítást, de aki ennek ellenére izzadó homlokkal, nehogy elröhögje magát, mégis elbábozta, hogy ő Orbán ellenzéke -, teljesen mindegy.

És persze itt nincs vége, hiszen ma és holnap uniós csúcsot tartanak Brüsszelben, ahol megint harcol egy derekasat Júdás, és megmutatja, hogy nem babra meg a játék. Az biztos, merthogy euróra megy a játék, kedves olvasó. Nem guruló dollárra, hanem kőkemény eurók milliárdjaira, amelyek egyelőre nem akartak megérkezni, pedig azok nekünk járnak. Egyre fogyatkozó kíváncsisággal várom, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor nem üzengetések és szavak szintjén küldik el a picsába Júdást, hanem történik valami kézzelfogható lépés is ellene. Különös tekintettel erre:

„Hazugságokat tartalmaz a magyar kormány nemzeti konzultációjának a kérdőíve, az ahhoz kapcsolódó plakátkampány pedig felháborító, botrányos és sértő” – válaszolta az Euronews kérdésére Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke. A plakátok kapcsán a Bizottság demokráciacsomagjának keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, „ez a kampány sérti a főnökömet, Ursula von der Leyent, sért engem is személyesen és sérti a legtöbb a biztost, ha nem az összeset. Ez az első dolog és nem hiszem, hogy ezt hívják az európai zsargonban őszinte együttműködésnek”.

A nemzeti konzultációs kérdőívekről pedig azt mondta, látott benne olyan dolgokat, amelyek „igazolhatóan hazugságok”. „Például az, hogy Brüsszel le akarja a bontani az energiaárak támogatási rendszerét: ez hazugság. Az, hogy Brüsszel meg akarja szüntetni a magyar extraprofitadót: ez hazugság, hiszen a tagállamok döntenek. És hogy valami szaftosat is mondjak: Brüsszel palesztinoknak nyújtott támogatása feltételezhetően eljut a Hamászhoz: ez színtiszta hazugság”.

„A kampány félrevezeti a magyarokat, és mi élesen ellenezzük ezt” – hangsúlyozta az uniós biztos.

Köszönjük, Vera! Kár, hogy ezzel így kitörölhetjük a libsi seggünket. Ezek az állítások soha nem fognak elhangzani a köztudottan független magyar közszolgálati médiában, az elnyomott fideszes propagandamédiában, de ha mégis valami csoda folytán eljutna az Orbán-hívekhez, már évekkel túl vagyunk azon, hogy bármi jelentősége lenne. Sőt, mivel súlyos Stockholm-szindrómában szenved a magyar populáció jelentős része, még ki is kérné magának ezt a hangnemet Júdás Viktorral szemben. Aki értelemszerűen a népért lop, csal, hazudik, és védi őket attól, nehogy öntudatra ébredjenek. 

Szóval marad a sok szarság és hókuszpókusz törvény, a hülyének nézés és Moszkva narratívájának harsogása. Van még lejjebb, ne aggódjon senki, lesznek itt még jövőre sokkal gusztustalanabb és durvább stiklik, de mivel nincs következménye semminek, így minden megy majd tovább, ahogy eddig. Legfeljebb valahogy kicsavarják a fővárost a fővárosiak kezéből, és ellepik azt is apuci kegyeltjei. Mert apunak már tényleg csak a várost kell megvennie. Az automata váltós már megvan.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.