Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki el tud számolni legalább ötig és képes három tőmondatot értelmezni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Orbán Viktornak külön is, mert ma fogja kifejteni az álláspontját Ukrajnával, az Európai Unió és Ukrajna viszonyával, valamint – állítólag – az ukrajnai magyarok kérésével kapcsolatban. Az álláspontot legalább három idézőjelbe tenném, mert Orbánnak nem álláspontja van, amit kifejt, hanem rögeszméi és parancsai, ezeket közli a cselédséggel. Ha sikerült kölcsönösen megzsarolniuk egymást az unióval, akkor várható valamennyi pénz és várható az is, hogy feltámad a magyar miniszterek elnökében az aggodalom a külhoni magyarok sorsa iránt, ezért – jobb meggyőződése ellenére – nem gátolja a tárgyalások megkezdését. Ha nem sikerült alkut kötni, akkor üres propagandát hallhat, aki rászánja az időt, és az idegrendszere is alkalmas egy Orbán beszéd meghallgatására.

Karácsony Gergely azt javasolja, hogy a repülőtérre vezető utat Antall Józsefről nevezzék el, mert volt neki millió csodás jellemvonása. Mármint Antall Józsefnek, nem az útnak. Biztosan volt, én nem nagyon emlékszem ezekre, ám azt gondolom, a repteret meg Orbán Viktorról kellene elnevezni – Liszt Ferencnek amúgy sem sok köze volt a dologhoz -, és akkor azok a hazánkfiai, akik úgy döntöttek, hogy talán keresnek maguknak egy élhető országot Nernia-Mordor helyett, az Antall Józsefen jutnának el az Orbán Viktorra, ahonnan elstartolnak a szebb jövőbe. Igazán stílszerű lenne szerintem.

Fontos történése még a hét elejének, hogy Vadon Jani távozik valahonnan, és ez olyan jelentőséggel bír, hogy hétfőn vezető hír volt mindenhol. Talán elmegy határvadásznak, úgy hallom, ott komoly létszámhiánnyal küzdenek. Ezt nem is értem, hiszen az volt a terv, hogy megrohamozzák a népek a toborzóirodákat. Nem rohamoztak? Vajon mi az oka? Biztosan Soros György tehet róla, pontosabban az ő fia, mert mostantól az idős milliárdos lekerült a propaganda étlapjáról, helyét a fia vette át. Ebben a műfajban az én aktuális kedvencem az Origó tényfeltáró, objektív cikke, idézek is belőle, mert bizonyára tananyag lesz az újságíró iskolában. Már ha van ilyen.

Volodimir Zelenszkij szánalmas módon hajbókolt Soros György fia, Alex Soros előtt egy konferencia előtt. Az ukrán elnök bizalmasan üdvözölte azt a Soros Alexet. Ennek legfőbb oka, hogy mára a Soros-hálózat szinte teljesen felvásárolta Ukrajnát.

Volodimir Zelenszkij nagyon szívélyesen beszélgetett egy konferencia előtt Soros György fiával, Soros Alexszel. Az alábbi videó elején jól látható, hogyan hajbókolt az ukrán elnök az amerikai tőzsdespekuláns előtt. (Origo)

A szánalmas hajbókolás és a nagyon szívélyes beszélgetés mindjárt a videó elején látható. Már persze annak, aki nem azt látja, mit én; Zelenszkij kezet fog azokkal, akik mellett elhalad.

Talán én látom rosszul, de az a benyomásom, az Origo tényleg a fideszes rajongók legaljának szól, akik már csak ilyen ösztön-szinten érzékelik maguk körül a világot. Bárki más, aki el tud számolni legalább ötig és megtanulta az olvasás tudományát annyira, hogy képes három tőmondatot értelmezni, az azért talán látja, hogy némi ellentmondás van a leírt szöveg és a hozzá csatolt videón látott jelenet között. Persze nem kizárt, hogy túlságosan magasak az elvárásaim. Akárhogy is, rendkívül érdekelne, ki a bánatos fene írja ezeket a szövegeket. Még csak arra sem gondolhatok, hogy valami múltból ittragadt őskövület, aki a pártpropagandából élt világ életében, mert ilyen ócska szövegek szerintem a legdurvább kommunizmus építése közepette, de még azt megelőzően sem voltak.

A kormánypártok kezdeményezésére az Országgyűlés ma szavaz a szuverenitásvédelmi törvényről. A baloldali pártok előre bejelentették, hogy nem fogják azt megszavazni, ezzel nyilvánvalóvá tették, hogy a guruló dollárokért cserébe továbbra is külföldi érdekeket képviselnek. Eddig is tiltott és törvénytelen volt a pártok számára külföldi támogatás elfogadása, de az új törvény bűncselekménnyé teszi a külföldi kampányfinanszírozást, amelyért börtönbüntetés jár. Ezzel bezárulnak a kiskapuk a baloldal trükközése előtt. A baloldal dollármilliókat kapott külföldről a 2022-es országgyűlési választási kampányukra, a dollárok Gyurcsány és Karácsony emberein keresztül érkeztek hozzájuk. Ez egyszerre politikai korrupció, külföldi beavatkozás a magyar választásokba, és jogellenes támadás Magyarország szuverenitása ellen. Megvédjük Magyarország szuverenitását! Fidesz (MTI-OS)

Tehát Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely megtámadta Magyarország szuverenitását, de többé ezt nem tehetik, mert mennek a böribe! Remek, máris sort lehet keríteni a következő lépésre. Jelesül arra, hogy az a politikus is megy a hűvösre, aki közpénzt pártcélok érdekében költ el, aki kormányzati tájékoztatásnak hazudja a választási propagandát, aki különféle áttételeken keresztül a magyar adófizetők pénzét olyan álcivil szervezetekhez juttatják el, akik aztán egy párt érdekében folytatnak kampányt. Ja, ki ne felejtsem! Az is megy a börtönbe, aki az egyházat tömi közpénzzel azért, hogy a kedves pap a szószékről mondja meg a híveknek, kire kell szavazni. Nem nagy ügy, ha Semjén Zsolt nekifog, holnap éjfélre be is tudja nyújtani a törvényjavaslatot, pénteken már meg is szavazhatják a bátorak és sínen is leszünk. Ki ne felejtse a törvényjavaslatból azt sem, hogy szintén hosszasabb hűsölés jár annak, aki hivatásos politikusként más országok belügyeibe pofázik bele, aki más országokba megy kampányolni, esetleg a magyar adófizetők pénzéből más országban száll be valaki mellett, valaki ellen a kampányba. Ugyanis más országoknak is jár a szuverenitás védelme. Ja, és ha lehet, a kormány ne használja már az emailcímemet egyéb célra, mert azt az oltási regisztráció miatt adtam meg – kötelezően -, nem pedig azért, hogy ilyesmivel csesztessenek:

Egyrészt nem szeretem, ha hülyének néznek. De ha már így levelezgetünk egymással, kicsit bővebben ki kellene fejteni, hogy miért is szükséges a pedagógusok béremeléséhez uniós pénz? Az ország nem képes fizetni a saját pedagógusait sem? Akkor miért döngeti a mellét a kormány? Megszokásból? Amúgy nem tudok róla, hogy felmerült volna Ukrajna azonnali uniós tagsága. Az évekig tartó folyamat, ez alól senki, még Ukrajna sem kapott felmentést, tehát minimum félrevezető azt állítani, hogy nyomban csatlakoznának. Továbbá nem a háborút kell finanszírozni, hanem segíteni az ukránokat abban, hogy meg tudják védeni az országukat az agresszorral szemben, és ezzel megvédhessék Európát is. Ha már országunk vezére és az ő röpködő külügyminisztere olyan gyakorta borulnak valamelyik orosz állami vezető kebelére, talán szólhatnának is nekik, hogy fejezzék már be a dolgot, takarodjanak vissza a saját országukba, és máris nem lesz háború. Én meg fejezzem be a lamentálást és menjek dolgomra. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.