Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jajistenem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Csodálatosan indult ez a hét. Is. Orbán Viktor és valamelyik unokája a sokból – Annussal, hogy ezt is tudjuk – meggyújtotta a második gyertyát az adventi koszorún. Ránézésre a Karmelitában, miközben Argentínában eszi a fene, úgyhogy lehet töprengeni, hogy vagy egyszerre van két helyen, mint Szijjártó, vagy a munkahelyére hordta be valamikor a gyereket gyújtogatni – otthon ezek szerint nincsen adventi koszorú, pedig a karácsony és az azt megelőző várakozás utoljára még családi ünnep volt, nem állami, de nem is pártünnep -, vagy pedig vitte magával a pereputtyot Argantínába, ahol van egy olyan ablak (vagy azt is vitte magával), amilyen az elfoglalt budai várban is. A tiktokon is szerepelt a csúti, akit érdekel, megtudhatja, hogy ki hozza náluk a karácsonyfát és milyen sorrendben szokta felzabálni a karácsonyi sütiket. Ez még csak sima lájk- és hatásvadászat, de az már erősen súlyosbodó elmebajra utal, hogy valamelyik cseléd feltolta ezt a posztot:

Szóval Orbán Evita kiállt az erkélyre, integet (az argentin elnök beiktatása miatt, tehát még véletlenül sem az ő tiszteletére) összegyűlt tömegnek. És itt mindjárt fékezzünk is le! Hol tart az agybaj? Dalra is fakadt a geci? Vagy megelégszik azzal, hogy a meleg szarig benyal Putyinnak? Mit kap érte cserébe? Mit kap azért Orbán és mit kapnak a cselédei, hogy az Európai Unióban is Ukrajna ellen, Putyin érdekében sündörög, és mit kap azért cserébe, hogy – legalábbis sajtóértesülések szerint, és én sajnos nem tudok ebben kételkedni, hiába szeretnék – az Amerikai Egyesült Államokban azért lobbiznak Orbán emberei, hogy Amerika állítsa le az Ukrajnának juttatott segélyeket. Na, ehhez mennyire kell aljas mocsoknak lenni? Hiszen ártunk és ormányunk az első pillanattól kezdve egyértelműen Ukrajna pusztulása és Putyin győzelme érdekében dolgozott. Amikor majd véget ér ez az őrület – mert egyszer minden véget fog érni akkor is, ha ez most nem tűnik reálisnak -, mennyi idő kell majd, hogy az ukránok, egész Európa és a fél világ ne aljas, áruló gecinek lásson minden egyes magyart, akik az orosz megszállást akarták visszahozni ismét? Akik ennek érdekében elárulták az uniót, elárulták a külhoni, de elárulták az itt élő magyarokat is. Egytől egyig, mindenkit. Mert Orbán nem a pereputtyát, hanem az egész országát járatja le. A németeknek meddig is kellett Canossát járniuk, mire elhitte a világ, hogy nem náci tömeggyilkos minden német? Csak úgy kérdezem.

Miközben hétszentség, hogy nem sír Orbánért Argentína, mindössze ez a ripacs el akarta lopni a frissen megválasztott argentin elnöktől a show-t, igen kínos fotók készültek arról, hogy Zelenszkij lényegében a falhoz szorította a csútit. Orbán elfehéredett kézzel szorítja az asztal szélét, háta a falnak feszül és tudja, a testőrei most nem segíthetnek, nem a magyar parlamentben van. A kínos helyzetet – miután letagadni már nem lehet – így oldotta meg a propagandaközpont:

A beiktatási ünnepségen készült fényképeken és televíziós felvételeken látszott, hogy Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkoztak, és néhány szót is váltottak egymással. Ezzel kapcsolatban az MTI kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta: Ukrajna EU-csatlakozása ügyében a magyar kormányfő jelezte az ukrán elnöknek: az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak a kérdésről. (MTI)

Szóval csak makogott a bátor utcai sarcos. Gratulálok neki ehhez. Is. Ahhoz már gyáva volt, hogy az ukrán elnök szemébe mondja; az országa pusztulását és Putyin győzelmét akarja, és ezért meg is tesz mindent. Mert a személyes érdeke ezt diktálja – most szólok, hogy szemenszedett barom mindenki, aki elhiszi, Magyarországnak Putyin győzelme áll érdekében, mert nem. És Putyin nem fogja visszaállítani Nagy-Magyarországot, nem vagyunk és nem is leszünk hatalmas birodalom. Ezzel szemben lehetnénk (lehettünk volna?) egy jól prosperáló, fejlődő, boldog ország Európa közepén, a NATO és az unió kötelékében, körbevéve baráti országokkal, ahol nem számít, hol húzódtak régen a határok, mert egy közösség tagjaiként jöhetünk, mehetünk, otthon lehetünk az egész unióban. Ehhez képest tartunk ott, hogy az országban élők fele a saját országában sem lehet otthon, mert egy bűnbanda elhitette 2-3 millió agyhalottal, hogy csak az övék az ország, aki nem a csútiért rajong, az nem magyar, az ellenség és áruló. Tehát Orbán rávett 2-3 millió embert a hazaárulásra úgy, hogy még csak nem is értik, mit csinálnak. Vagy tudják, de visszavágynak a régi rendszerbe, az orosz medve ölelésébe. Más ötletem nincsen. Az kétségtelen – és nem szabad később sem elfelejteni -, hogy nem egyedül csinálja a csúti, van segítsége. Például:

A brüsszeli bürokraták rá akarják kényszeríteni Magyarországot, hogy feltétel nélkül támogassa Ukrajna európai uniós tagságát és a háború további finanszírozását. Brüsszel a Soros Alapítvánnyal karöltve finanszírozza azokat, akik itthon a konzultációt támadják.
Azért fizeti a konzultációt támadó szervezeteket, mert félnek attól, hogy Magyarország után más államokban is megkérdezik az embereket arról, támogatják-e Ukrajna uniós tagságát és a háború finanszírozását.
Ez nem Magyarország érdeke. Magyarország érdeke a béke és nem a háború! (Facebook)

Szóval rá akarják kényszeríteni Magyarországot, hogy segítséget nyújtson annak az országnak, amelyik Oroszország és közötte jelenti az egyetlen védőkorlátot. Micsoda aljasság, hiszen Magyarország szuverén érdeke az, hogy Putyin közvetlen szomszédai lehessünk, hogy Moszkva hű csatlósa, hátsó udvara legyen Magyarország, és Orbán lubickolhasson abban a – szerintem téves – hitben, hogy az uniót az oroszokkal, az oroszokat az unióval tudja zsarolni. Hogy közben egy országot ültet a szégyenpadra? Az őt egyáltalán nem érdekli, soha nem is érdekelte.

Ugyanazoktól a brüsszeli bürokratáktól várja a pénzt jó kormányunk, akiket habzó szájjal szidnak, mert első a következetesség és a gerinc, amúgy fideszes módra. Navracsics Tibor arról mesélgetett a bizottsági meghallgatáson, hogy nagyon emelné a kormány a pedagógusok bérét, és az aljas Brüsszel csak társfinanszírozásban szállna be a dologba – régebben arról is hallhattunk, hogy igazából elenyésző rész lenne csak uniós pénz -, de az agyafúrt hadvezér úgy gondolta ezt a társfinanszírozás-dolgot, hogy most teljesen uniós pénzből menne, majd pedig később, egy be nem látható szép jövőben a kormány átvenné a további finanszírozást. Az nem igazán derült ki, hogy mi a garancia arra, hogy belátható időn belül lesz pénz. Vagy talán úgy gondolhatta jó kormányunk, hogy uniós pénzből meglöki a pedagógusok bérét, aztán ha úgy alakul, visszaveszi, de addigra már mindenki megnyugodott és örülnek annak, amit eddig kaptak? Ja, mindenki nyugodjon le, ha nem jön pénz Brüsszelből, nem lesz béremelés sem. Ez van, pontosabban ez lesz a karácsonyi ajándék az idén.

Brüsszelben megvolt a szavazás arról a 920 millió eurós előlegről, amit úgy vár a kormány, mint egy falat kenyeret. Kiderült, hogy nem ám csak három balti állam és Hollandia ellenzi a kifizetést, de Svédország, Finnország és Dánia sem támogatta, bár ők tartózkodással jelezték a nemtetszésüket, ám az ebben a rendszerben ellenszavazatnak minősül. Varga Mihály meg is van sértődve alaposan. Pedig talán érdemes lenne a Svéd NATO-csatlakozás körüli cirkuszra gondolni, és máris érthetőbb lenne a dolog. Ha Varga nem érti, talán kérdezzem meg a gazdájától, összefügghet-e a két dolog. Szívesen. És még egy jó hír a végére, nem sikerült Lengyelországban Orbán haverjainak kormányt alakítania, Donald Tusk pedig – mert ő alakíthat kormányt – kissé máshogyan viszonyul Orbánhoz, mint az elődje. Érthetőbben; Orbán egyedül maradt, de legalábbis elveszítette az utolsó jelentősebb szövetségesét. Jó hír viszont, hogy lett egy új ellensége.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! A forintnak is, mert ahogy bizonyos portálok fogalmazni szoktak, mostanában nem nagyon szokott sikerülni az ébredés a magyar fizetőeszköznek. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.