Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aztán meg sunnyog egy nagyot, ahogy szokta

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A politikai horror két emblematikus alakja egymás keblére borult a távoli Argentínában, ahova Júdás Viktor fülig érő mosollyal érkezett, mint mindenhova, ahol a hozzá hasonlókat fújja össze a szél. Ezúttal megünnepelni ment azt, hogy még egy eszelős futóbolond politikai tényezővé vált, hogy egy újabb közveszélyes csörgősipkán múlik majd a világ sorsa. Akit, a választási kampányeseményeken láncfűrésszel hadonászó Javier Mileit sokan teljesen megalapozottan Donald Trumphoz és Jair Bolsonaróhoz hasonlították. Nem véletlen, hogy a bukott amerikai ripacselnök az elsők között gratulált Mileinek a győzelméhez, mondván: Milei „újra naggyá teszi Argentínát”. Az Őrültként becézett Milei egyébként egy alkalommal „kommunista faszszopónak” nevezte az argentin származású Ferenc pápát, ezzel pedig egyáltalán nem lóg ki a Bayer-sorból, sőt.

Ha Milei a láncfűrészes, akkor Júdás konkrétan Freddye Krueger, az álomgyilkos. Már csak azért is, mert saját elmondása szerint nem tud többet aludni 4 óránál. Így viszont a nap fennmaradó 20 óráját bizonyára van ideje azzal tölteni, hogy kitalálja: miképpen tudna még többet lopni, csalni és hazudni annak érdekében, hogy a világ végezetéig megtarthassa a hatalmát. Meg azért is, mert Júdás feltűnik sokak álmában, egyeseknek ez rémálom, másoknak Csipkerózsika szinten, mindenesetre sikerült magát olyannyira beleennie a magyar emberek mindennapjaiban, hogy sokszor a békésnek hitt alvásuk közepette is feltűnik. Szóval rendületlenül összeér, ami összetartozik, a bulikáról már csak a véreskezű moszkvai agresszor hiányzott, bár az mostanában nem nagyon repkedhet, bunkerőrizetben van, meg nem alaptalan a feltételezés, hogy azért annál ő jobban be van szarva, mint hogy személyesen jelenjen meg egy nyilvános eseményen egy távoli országban.

Ám mielőtt a dél-amerikai jó levegő pofán nyaldosta volna a mi háztáji autokratánkat, Macronnal smúzolt, aki próbálta jobb belátásra bírni, értsd: lebeszélni a zsarolásról, vétóról és a szégyenletes oroszpárti szabotázsáról. Ennek a teljesen felesleges, kerozinégető párizsi pofavizitnek az apropóján interjút adott a francia Le Point nevű lapnak, amelyben nyilvánvalóan nem rejtette véka alá az ő magasztos véleményét Ukrajnával kapcsolatosan:

„Akármit gondolnak Párizsban, Brüsszelben és Hágában, mi pontosan tudjuk, hogy mi történik Ukrajnában. Az Európai Bizottság jelentése, miszerint a hét előfeltételből négy már teljesült, egyszerűen nem igaz. Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országaként ismert”.

Mondja ezt a világ – ezek szerint – másik legkorruptabb országának 13 éve hatalomban lévő rablóvezére. Ez körülbelül az a szint, mint amikor az egyik ízléstelen propagandavideójában magából kikelve tette fel a kérdést, miszerint Brüsszel, hová lett a pénz? Ez a csávó vagy totálisan megborult, vagy éppen ellenkezőleg: tökéletesen tisztában van azzal, hogy ő az, akire a világ minden pontján ujjal mutogatnak, hogy nézd ott megy a tolvajok fejedelme, ezért magáról terel, hogy bezzeg mások még nála is korruptabbak. Már hogyne tudná. Hogy pont azért nem kapjuk meg a helyreállítási pénzeket, mert ő és a sleppje törvényesen ellopja már azelőtt, hogy azok egyáltalán itt landolnának. 

De várj, mert ez mindent megmagyaráz. Ebben nagymester ő. A francia lap az általa vezetett Magyarország miatt életbe lépett jogállamisági mechanizmus apropóján arról is kérdezte, hogy szerinte mi a jogállamiság. Nos, szerinte a jogállamiság szót egy EU dokumentum vagy szerződés sem rögzíti, most mégis politikai eszközként használva támadják vele Magyarországot. Második nekifutásra, amikor újra rákérdeztek, kifejtette, hogy szerinte a jogállamiságba a média szabadsága, az igazságszolgáltatás függetlensége mellett

„beletartozik a hatalmi ágak szétválasztása és egyensúlya, a vallásszabadság, a közösségek szabadsága. Ezt a magyar alkotmány teljes mértékben tiszteletben tartja. Ezek szerintem nagyon hagyományos konzervatív értékek”.

Nem röhög! Még mindig ott tartunk, hogy doktorminiszterelnök úr nem tudja, mit jelent az a szó, hogy jogállamiság. De tökmindegy, hogy érti, vagy nem érti, Magyarországon minden a legnagyobb rendben van. A média szabad, mint a madár, az igazságszolgáltatás meg egyenesen most jött ki a patyolatból. Mondja ezt az a főállású gyáva népnyúzó, aki golyóálló üveggel védeti az MTVA épületét, ahova egyébként is csak az mehet be, aki a pártközpont szerint bemehet, és aki az Origótól, a Népszabadságtól a Klubrádión át az Indexig mindent lemészárolt, vagy a saját szolgálatába állított. Akik közpénzből finanszírozott, kormányzati tájékoztatásnak hazudott, párthirdetésekkel tartja életben a színvonaltalan, igénytelen, vállalhatatlan médiaorgánumait, amelyek annyira szélsőséges, alpári módon hazudnak és rágalmaznak, és gyártanak uszító konteókat, összeesküvés-elméleteket, hogy az már a Facebooknak is sok, lásd: PestiSrácok. Mondja ezt az alak, aki ilyen és ehhez hasonló szennylapokra és szócsövekre közpénzek milliárdjait folyatja el, és öntik el a közösségi médiát, a rádió- és tévéműsorokat a fizetett hergeléssel. Választástól választásig választási kampányolnak, ezeket a kampányokat pedig nem guruló dollárokból, hanem az ellopott adóforintokból finanszírozzák a talpig becsületes és konzervatív keresztény birodalmi állampárt hű alászolgái.

Hatalmi ágakat szétválasztó Kárpátok Mózese, az. A vallásszabadság számára az, amikor minden megszólalásával királyi többesben mimagyarokozik, meg mikereszténymagyarokozik. Aki olyan ájtatos lett, mint egy ma született bárány, aki oly tiszta és becsületes, mint a frissen hullott hó. Már hogyne lenne jogállam és vallásszabadság ott, ahol az állami pénzből degeszre tömött egyházak állami pénzen degeszre tömött papjai a miséken és istentiszteleteken Orbánt éltetik, ahol az iskolák egyre nagyobb része az egyház tulajdonába került, ahol az oktatás szellemi leépülést favorizáló általános leamortizálását megfejelik a dohos vallási szemlélettel. Ha nem egyházi intézményről van szó, akkor rászakadhat nyugodtan a mennyezet a tanteremre, ha meg igen, akkor frankó minden, fűtés is van, kérdés nélkül lehet imádni az istent. Ez az orbáni közösségek szabadsága. Vagy integrálódsz a rendszerbe, vagy mehetsz a francba.

A lényeg, hogy a proxy hadviselés jól működik, Putyin hű vazallusa teszi továbbra is a dolgát, ahogy azt Moszkva elvárja tőle. Szabotál, keresztbe fekszik, késleltet és bomlaszt abban a közösségben, ahova tartozunk. Szerintem ennyire gusztustalan erkölcsi, emberi nulla még soha nem tudott ekkora ívű karriert befutni a politikában, mint ez az Orbán nevű. Kíváncsi leszek, hogy végül is mi lesz ezen a héten Brüsszelben az uniós csúcson, de ide a rozsdást, hogy mindent meg fog szavazni, ahogy szokta, aztán meg sunnyog egy nagyot, ahogy szokta. És különben is boldog karácsonyt! Lesz bejgli otthon? 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.