Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor nem sül le a képükről a bőr

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Az országot minden irányból elöntő boldogság egyszerűen képtelen megállni. Csak árad, ömlik, mint a hegyi patak. Tegnap reggel – még a novemberi inflációs adatok megjelenése előtt – az Index már örömmámorban úszott.

A pénteken megjelenő novemberi inflációs adatok ismét drasztikus csökkenést mutathatnak. A bázishatás továbbra is jelentősen érvényesül, az inflációs kosárban nem történt változás. Így azoknak is hozzá kell szokniuk a tartós dezinflációhoz, akik korábban elfogadták a 20 százalék feletti adatokat, és azt „orbáni inflációnak” nevezték. (Index)

Lefordítom origós-magyarnemzetes nyelvre: hiába drukkoltak az inflációnak a hazaáruló libsik, Orbán Viktor megmondta és meg is csinálta, csökken az infláció! Szokjátok meg balos g…ik! Megint győzött a kereszténykonzerv jobboldal! A morális fölény, az erkölcsi kettőslétra. Ahol a miniszterelnök lánya annyi pénzt tudott megspórolni a veszteséges bababoltjával – legalábbis gondolom, mert a sajátlábon állás feltételezi, hogy saját jövedelemből vásárolgat az ember, pláne, ha nem a férjével közös tulajdonra tesz szert -, hogy vett a pénzből még egy darabkát a tokaj-hegyaljai világörökségből. Jó, még a 100 hektárt sem éri el a terület nagysága, bárki megveheti, aki szorgalmasan spórol (nagyjából 500 évig) és olyan szerencsés, hogy éppen a legértékesebb területekhez tud hozzájutni, senki nem akar élni az elővásárlási jogával és végül – mint a tündérmesékben – még az állam elővásárlási jogát is törlik arra a területre, amit személyesen Semjén járt ki két évvel ezelőtt, hogy nehogy valaki elpocsékolhassa ezt a nemzeti kincset. Ám, mielőtt még a miniszterelnök sikeres vállalkozó csemetéje megvásárolta volna, törölték az állam elővásárlási jogát, mintha megérezték volna, hogy jó és főleg nemzeti kézbe kerül a birtok. Ha pedig a média azt találja harsogni – persze a libsi média -, hogy ehhez bármi köze van a politikának, akkor hazudik, mert a dolog még az adásvétel előtt megtörtént, tehát véletlenül sincs köze a dolognak a vevő személyéhez. Ha akartam volna – és lenne egy jól tejelő cumiboltom – én is megvehettem volna azokat a földeket, és akkor is pont ez történt volna, aztán most rólam cikkeznének az újságok. De nem én vettem meg, mert nem szeretek kapálni, az Orbán-család nő tagjai pedig szeretnek. Van ez így. Ez az ország tényleg a lehetőségek földje, csak meg kell látni és meg kell ragadni azokat a lehetőségeket szemfülesen.

Meg lehet nyugodni, mármint azoknak, akik erősen izgultak a jövő miatt. Konkrétabban azért, hogy Vlagyimir Putyin indulni fog-e a következő elnökválasztáson. Indulni fog, bejelentette. Én mondjuk inkább úgy fogalmaznék, hogy indulni szándékozik, mert ugye a jövőbe senki nem lát bele, csak az a biztos, ami már elmúlt. Illetve – ahogy jobban belegondolok – még az sem biztos, hogy a múlt pontosan úgy volt, ahogy azt el akarják hitetni velünk. Szóval inkább úgy helyes, hogy Putyin akar indulni a választáson. Azt nem is kétlem egyébként, már olyan messzire ment, ahonnan visszaút nincs, csak előre menekülhet. Ő sem engedheti meg magának a bukást, ahogy magyar szövetségese sem. Aki – mármint Orbán Viktor, áldassék a neve! – igen nagyon humoránál van. Ha nem ez, akkor előrehaladott demencia lehet, másra gondolni elég nehéz abból, ahogy volt kedves tegnap több ízben is előadni az ő nagy bánatát, miszerint kommunista országban született és nehéz, sőt szörnyű volt. Most nem is az az elgondolkodtató, hogy Magyarország soha nem volt kommunista ország, inkább az érdemes töprengésre, hogy valaki, akinek az apja pártfunkci volt az ezzel együtt járó összes előnnyel, aki maga is kisztitkárként óhajtott feljebb kúszni a ranglétrán akkor, amikor még nem látszott, hogy a Szovjetunó szét fog hullani, akinek az egyetemi felvételében alighanem komolyan nyomott a latban a papa párthoz való hűsége, szóval hogy neki mennyire lehetett nehéz az élete. Bizonyára nagyon. Most legalábbis úgy emlékszik. Ez vagy súlyos személyiségzavarra, vagy nem kevésbé súlyos memóriatavarra utal. Egyik esetben sem lenne indokolatlan egy alapos kivizsgálás. Sőt, az eddig elsumákolt nemzetbiztonsági átvilágítást is jó lenne megejteni. És végül:

A Felzárkózó települések program MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint több mint 1700 hagyományos üzemű kályhát visznek az ország legszegényebb településein élő kisgyermekes családoknak, egyedül élő időseknek és nehéz helyzetű embereknek. Mint írták: a készülékek kiszállítása hetek óta tart, az utolsó darabokat a napokban adják át a rászorultság alapján kiválasztott családoknak, egyedül élő időseknek.

Az érintett települések többsége Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Heves és Baranya vármegyékben található, ahol a felzárkózást segítő programokat megvalósító karitatív szervezetek hosszabb ideje Jelenlét Pontot működtetnek és ismerik a legnehezebb körülmények között élő családokat – közölték. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében két település – Tiszabő, Tiszabura – csatlakozott a programhoz – jegyezték meg.

Az új kályhákat jellemzően azokba a háztartásokba viszik, ahol eddig is csupán egyetlen helyiség fűtésére volt lehetőség, sok helyen pedig már régóta elhasználódott, átégett készülék helyére érkezik az új, gazdaságosan és biztonságosan működtethető kályha – tájékoztattak. A készülékhez új kályhacsövet és szénmonoxid-érzékelőt is kapnak a családok – szerepel a közleményben.

A berendezéseket az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programnak (EFOP) köszönhetően, Fókuszban a gyermek projekt támogatásával szerezték be a Felzárkózó települések programban – írták. (MTI)

Ez a hír tipikusan a sírjak vagy röhögjek kategóriában erősen éremesélyes. Mert ugye azt történt, hogy a kormány elismeri, hogy annyira szar helyzetben vannak kisgyerekes családok és idős emberek ebben a munkaalapú csodaországban, hogy egyetlen helyiséget tudnak fűteni – már ha van tűzrevalójuk -, de sokan még azt is csak a végletekig lepusztult, szétégett, ócska kályhákkal tudják megtenni. És akkor ők most kapnak új kályhát, amivel érezzék komfortos mennyországnak az elképzelhetetlen nyomort, mert hát ez is csak ajándék a jó kormánytól. Nem ám megfizethető szociális bérlakás, elérhető idősotthoni férőhely, hasonló hülyeségek! Francokat! Az ócska kályha helyett új kályha és még füstérzékelő is, hogy sípolás mellett fulladhassanak meg, ha úgy alakul. Mert a kéményseprést nem helyettesíti ám még az új kályhacső sem. És akkor nem sül le a képükről a bőr elnevezni ezt az arcpirító pofátlanságot Fókuszban a gyerek projektnek, meg Felzárkózó települések programnak. Ha a gyerek lenne fókuszban és a települések zárkóznának fel, akkor senki nem lenne olyan nyomorúságos helyzetben, hogy még egy nyomorult kályha is a túlélést jelenthesse télvíz idején. Ismételjük szépen; gyerekekről és idős emberekről beszélünk! Én most elmegyek hányni.

De előtte jó ébredezést, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek! Azoknak a nerenceknek is, akiknek a gyerekei, unokái soha nem szorultak rá, de még csak nem is láttak soha életükben hagyományos üzemű kályhát, amivel azt az egy helyiséget fűteni tudják a szüleik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.