Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor még lehetett volna tenni valamit, végignéztük, ahogy elmegy a hajó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Annyi, de annyi a véletlen ebben a lenyűgöző magyar közéletben, hogy az már szinte fizikai fájdalmat okoz. Többek között nekem is, de sejtésem szerint vannak rajtam kívül még jó páran, akik hozzám hasonlóan éreznek. Biztosan sokan tudják, milyen az, amikor folyamatosan hülyének néznek, amikor a szemedbe röhögnek, csak azért, mert nincs papírod, amivel bizonyítani tudnád, hogy mennyire hülyének néznek. A hatalmon lévők és az őket kiszolgálók márpedig ezt csinálják, és már nem csak velünk csinálják, hanem az egész világgal, amelyről az hirdetik, hogy összefogott ellenük. Hazudnak, hazudnak és hazudnak. Ha nem hazudnának állandó jelleggel, akkor itt sok mindennek vége lenne. De nincs vége, ellenkezőleg: amit ezek leírnak, elmondanak, hányásig mantráznak, az úgy van. Csak a hülye libsik kötekednek állandóan, és teszik szóvá, hogy miképpen vernek át mindenkit lépten-nyomon. Azért jó libsinek lenni, mert minket kevésbé tud hülyének nézni a birodalmi állampárt, és annak nem ritkán kényszerzubbonyért kiáltó főkolomposa. Ugyan nem nekünk zenélnek, de feltétlenül minket kell hülyének és hazaárulónak beállítani, mert mi átlátunk azon a bizonyos szitán.

Itt van például ez a KSH-műsor, a Központi Statisztikai Hivatal körüli cirkusz. Ahonnan ugye már rugdalták kifele azokat, akik valószínűleg jelezték, hogy ez így nagyon nem frankó. Mármint az, hogy a rogáni propaganda mondja tollba, hogy mi mennyi és mihez kell hozzáhajlítani a valóságot. Mert ha a cukor háromszor annyi a boltban, mint amennyi egy éve volt, a fizetés meg nemhogy nem nőtt, hanem veszített a reálértékéből, akkor a keményen dolgozó és hülyének nézett kisember még a végén kételkedni kezd Júdás Viktor sikereiben. Ezért azt kell mondani neki, hogy amit a bőrén érez, tapasztal, amit otthagy a boltban szombat délelőtt, az mind a libsik miatt van. A libsik tehetnek mindenről, miközben a nagy, bölcs és igazságos Júdás Viktor nem győzi letaposni az árakat, lövöldözni a tigrist és álló cövekkel vinni padlóra hónapról hónapra az inflációt, hogy szegény keccsölő adófizető meg tudjon élni abból a kevésből, amije van. Aha. Mert a KSH nevű propaganda-fedőszervezet szerint átlagosan mindenki rohadt gazdag. Most abba ne menjünk bele, hogy ezt megint hogyan és mibű számolják ki (via Lölő), mert ők egyébként tényleg matematikusok. Csakhogy a képletükből rendre kimarad a valóság. Márpedig ha a képletbe, amivel operálnak, beletennék az igazságot, akkor lenne itt kikerekedett szemű, döbbent állampolgár egymás hegyén-hátán. Ezzel szemben nem kerekedik ki a saját bőre helyett a propagandában hívő polgárok tömegeinek szeme, mert ők úgy tudják, hogy mindenki dőzsöl, fuldoklik a megtakarításokban, és tulajdonképpen itt mi Nyugat-Európát minden tekintetben megszégyenítő Kánaánban élünk.

Abban, ahova Nagy Márton gazdasági csúcsminiszter szerint egyenesen menekülnek a németek, mert nem tudnak fűteni, de még egy szájbatekert karácsonyi adventi vásárt sem bírnak kivilágítani, mert nincs már áram se. És ezeket a dumákat 2023 végén hatalmas sikerrel be lehet adni a népnek, mindenféle következmény nélkül, bazdmg. És nem röhögik el magukat, és nem szégyellik el magukat, hogy kirabolták az országot, és egy rakás embert tönkretettek, a közeljövőt felélték csak azért, hogy Orbán uralkodhasson. Nem volt elég a lopásból, nem tudnak leállni. Pedig 1000 évre elegendőt loptak már és még annál is többet. Mindent is. El is takarodhatnának, vagy meghúzhatnák magukat két percre legalább, de nem. Tovább rombolnak, dózerolnak, pusztítanak. Nem volt elég, a lelkünk is kell nekik. Minden. Amikor az Eurostat is vizsgálódik, mert kurvára nem jön ki nekik se a matek. És ugyan a KSH mindent is tagad, de ettől még rohadtul kínos, hogy az elemzők fejében egyáltalán szól a „vészcsengő” azzal kapcsolatban, hogy az elvtársak politikai nyomásra trükköznek az adatokkal. A magyar adatok körüli bizonytalanságra csütörtöki kommentárjában kitért például Tatha Ghose, a Commerzbank szakembere, aki szerint a legkomolyabb aggály, hogy a kormány felülről szól bele a KSH munkájába, vagyis politikai nyomásra jelentetnek meg kedvezőbb adatokat, ugyanakkor azt külső szemlélőnek nehéz eldöntenie, mennyi ebben az igazság. Ghose szerint vannak olyan országok, ahol komolyan megkérdőjeleződik a GDP- és inflációs adatok megbízhatósága, ilyen például Törökország vagy Oroszország. 

Milyen érdekes. Nem Ausztriában, Portugáliában vagy Németországban, hanem két vérbeli autokráciában. És minden jel szerint immár nálunk, a vazallus Little Russia-ban is. Ahol jövőre már az időjárást is ezek fogják szabotálni, és szükség esetén lehazudni a csillagokat az égboltról. De nyugi, viszik hamarosan a repteret is, a mi adóforintjainkon, saját maguknak. Majd kiírnak rá egy koncessziót aztán egy valamilyen nevű, talán éppen Mészáros szerű tehetség- és fekáliakupac 50 évre megkapja az üzemeltetési jogokat. Jó buli lesz, nem? De. Csak nem nekünk, hanem neki. Így kell legálisan lopni, így kell kicsavarni az ország dolgos kezeiből azt, ami a mienk, igát vonó adófizetőké. Így lesz az övék minden, ami a miénk, és így termel nekik hasznot minden, amihez nekünk onnantól már semmi közünk. Egy alávaló tolvaj gazember ül az ország trónján, akinek bármi eszébe jut, hogy kéne neki, mi megvesszük neki. Most éppen Orbán Ráhel elsőszülött viszi Tokaj-hegyalján a szőlőket 94 hektáron, amiről az állam levette az elővásárlási jogát. Hiába a világörökségi védettség, ha kell a famíliának a szőlő, akkor kell.

Mi meg közben tépjük a szánkat, évek óta naponta jelezzük, hogy nagyon nagy a szar a nemzet palacsintájában, hogy egy évtized alatt kilopták alólunk az országot, annak minden olyan tartozékával együtt, ami ér valamit. Most jönnek az akkumulátor gyárak, amelyek majd a vízkészletünket fogják hazavágni, és tönkreteszik a természetet. Kit érdekel? Tulajdonképpen senkit. Akit meg igen, az nem tud mit tenni ellene. Köpedelem? Az. Mi a faszt lehetne csinálni? Szerintem most már semmit, amikor még lehetett volna tenni valamit, végignéztük, ahogy elmegy a hajó. Egy megtévesztett, átvert ország acsarkodik azok ellen, akik ezt szóvá teszik és kikérik maguknak. Hihetetlen, hogyan jutottunk el idáig. Van-e értelme itt bárminek? Nem sok. Amikor egy közveszélyes, megszállott hatalommániás irányítja az országot, aki alkoholista télapóként vigyorog a pofánkba, hogy érkezik a Mikulás, már nemigen van miről beszélni. Azok után meg pláne nincs, hogy ez hány és hány Mari néninek és Pista bácsinak tetszik. Egész egyszerűen dermesztő a sötétség, a tájékozatlanság, az apátia ebben a jobb sorsra érdemes országban. Ha valaki 13 éve azt mondja nekem, hogy itt ez lesz, nem hiszem el. Bár lehetett sejteni, hogy durva évek előtt állunk, de hogy ennyire, azt én biztosan nem gondoltam. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.