Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez tényleg mesébe illő ország. Rémmesébe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Én nem tudom, mit mutatnak éppen a számok Rogánék központjában, vagy miből jutott valaki arra a következtetésre, hogy a vallásos vonalra rá kell erősíteni, mert az majd szaporodásra bírja a szavazásra hajlamos híveket, de az biztos, hogy ilyen gyomorforgatóan képmutató talán még soha nem volt a bűnbanda. Novák Katalin és Szijjártó Péter egymáson keresztülesve osztják meg az országgal a templomlátogatásaikat. Szijjártó áll nyerésre, mert ő nem egyszerűen csak elugrott a testőreivel és egyéb személyzetével a misére, hanem egyenesen neki tartottak külön misét Ghánában, mert a katonai nemkormánygép korán indult tovább Csádba, és minden idők legsportosabb külügyminisztere reggeli mise nélkül egy lépést sem tesz újabban. Nem lepődnék meg különösebben, ha a testőrök mellé minden főfideszes kapna egy saját papot, hátha Ausztrália és Párizs között valamelyikükre rátör a levegőben a gyónhatnék. Nem azzal van nekem bajom, ha vallásos, vagy éppen nem vallásos valaki. Azt nehezményezem, hogy nem olyan régen még nyomát sem láttuk ennek, és ha vallásos volt is bármelyik bandatag, azt nem borította az ország arcába. És nagyon jól tette, ugyanis semennyire nem közügy, a hit (bár a kettő nem ugyanaz) a legbensőbb magánügy, normális ember úgy is kezeli. A fideszesek pedig politikai haszonszerzésre használják, mint minden mást is. Kampányolnak a gyerekeikkel, unokáikkal, ismerőseikkel, családi életükkel, házastársukkal, magánéletükkel. Egészen addig, ameddig nem borul otthon a bili, mert az éppen soron lévő válásuk vagy magánéleti válságuk, botrányuk mindig elég indok arra, hogy felszólítsák a népet, tartsák tiszteletben azt, amit ők soha, egy pillanatra sem tartottak tiszteletben; a magánéletet.

Varga Judit a templomlátogatásainak látványától ezidáig megkímélt minket, beérte a gyertyagyújtás közzétételével. Templom helyett a Megafon-központban járt ő, és nyilvánosan ország-világ elé tárta azt a tényt, amit eddig is tudtunk; pártpropagandát folytat a Megafon. Azt pedig nem tegnap óta tudhatjuk, hogy súlyos közpénzmilliárdok vándorolnak a pártérdekeket szolgáló mindenféle vállalkozásokhoz. Egészen meglepőnek tartom, hogy a tűzön-vízen át a köz érdekében tevékenykedő Állami Számvevőszék még nem csapott le vasököllel a Fideszre, hiszen ha valahol, ott aztán lehetne keresni és találni is visszaélést dögivel. Biztosan gyűjtik az erőt és a bizonyítékokat, pedig olyan nagyon erőlködni sem kellene. Bármelyik pártpropagandát csorgató egyesület, alapítvány, cég vagy éppen közszereplő zsebébe kukkantanak is bele, ott garantáltan találni fognak közpénzt. Nyilván nem a fideszes kasszából, hanem akár állami támogatás, minisztériumi pénzosztás, esetleg közbeiktatott pénzelosztó, állami vállalat által nyújtott támogatás, esetleg reklámköltés formájában. Ha ez nem tiltott kampányfinanszírozás, akkor semmi nem az. Úgyhogy hajrá ÁSZ, lehet praxisba lendülni!

Aki nem ment templomba – vagy ment, csak ezt nem hozta nyilvánosságra -, az havat lapátolt. Például Németh Szilárd, aki nem csupán tűz nélkül képes főzni, hanem a hólapátolásban is forradalmi újítással rukkolt elő.

Facebook/Németh Szilárd

Aki eddig még nem próbálkozott azzal, hogy a járda közepén random módon kilapátoljon egy fél négyzetmétert a hóból, az most próbálja ki! A hagyományos módszer – amikor az ember az ajtótól a kapuig, kaputól telekhatárig takarítja a járdát – már elavult, ez az új módi. Ám nagyon fontos, hogy nemzetiszínű szalag legyen kéznél, csak úgy hatásos a dolog.

Örülés van! Nem csak tankokat hozott a mikulás, hanem jó hírt is! Most ugyan gyakorlatilag követhetetlenül számlázza a fogyasztóknak a gázt az MVM, ami azzal jár, hogy egyesek – nem kevesen – brutális összegeket kénytelenek befizetni (ha van miből), aztán majd a szolgáltató ezt jóváírja valamikor, hónapokkal később, csak azt kell kivárni. De semmi gond, a drága magyar polgárok panasza értő fülekre talált. Módosítani fog az MVM a számlázási módszerein. Előre láthatólag 2025-ben. Csupa móka és kacagás ez az ország, de tényleg! És ha még ez sem elég a boldogsághoz, ajánlom mindenki figyelmébe Holoda Attila fejtegetését rezsicsökkentés ügyben. Holodával az a nagyon nagy probléma, hogy ért ahhoz, amiről beszél, ugyanis az a szakmája.

 

És akkor haladjunk tovább ezen a nyomvonalon:

Nem a Budapest Airport megvásárlására szükséges az MVM-től az államnak kifizetett 309 milliárd forintos osztalék, hanem azért, hogy a „béremelések, az egészségügy, az oktatás fejlesztése” tovább folyhasson, mondta el az RTL Híradónak Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön. (RTL.hu)

Jól értem, ezzel azt mondta a jó pénzügyminiszter úr, hogy amennyiben mondjuk az MVM veszteséges lett volna, akkor a béremelések, az egészségügy, az oktatás fejlesztése elmaradt volna? Tehát már nem csak a pedagógusok béremelése függ attól a brüsszeli pénztől, amire amúgy nincs is akkora szüksége az országnak, mert bebizonyítottuk, hogy anélkül is van élet, hanem egy cég nyereségétől is? Igazán megnyugtató ezt tudni. De nem csak ezt mondta el a nagyon tájékozott miniszter, hanem:

Az MVM-nek szerinte azért lett ilyen óriási összegű osztaléka, mert a feltételezettnél alacsonyabbra sikerült leszorítani az energiaárakat.

Ööö… Én értem rosszul vagy beismerte a közepes képességű könyvelő, hogy a giganyereség úgy keletkezett, ahogy Holoda Attila a fenti posztjában leírta? Tehát olcsóbban vette az MVM az energiát, drágán adta el a jómagyar fogyasztóknak, magyarul a nyomorult családokon nyerészkedett úgy, hogy még csak védekezni sem lehet ellene? Hiszen ha az egyik boltban kirívóan drágán adják a krumplit, átmegyek egy másik boltba. Az MVM esetében ez nem kivitelezhető, amit ők kiszámláznak, azt ki kell fizetni. Akár tetszik, akár nem. Tehát visszaél a piaci helyzetével az emberek kárára – talán Matolcsytól lesték el a módszert -, majd ezt a nyereséget az állam kimarkolja és a pénzügyminiszter azt állítja, abból fognak majd bért emelni. Valakiknek, valamikor, valamennyit. Értem. Mármint a NER-t értem, de az országban élő embereket akkor sem, ha nagyon, de nagyon erőltetem az agyamat. Ez tényleg mesébe illő ország. Rémmesébe.

Jó reggelt, jó ébredezést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.