Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ellenfényben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ami a világunkat illeti, én csak két dolgot nem értek.

Az egyik az: hogyan, miképpen, minek a következtében szakadhatott ki az emberi faj az állatvilágból? Milyen titokzatos, tudományosan értelmezhető folyamatok vezettek a gondolkodási képessége – és ezáltal a földi civilizációnk – kifejlődéséhez?

A másik felfoghatatlan rejtély számomra: egy ilyen nép, mint a miénk, hogyan keveredhetett az EU és a NATO jelentette jó társaságba? Mely csoda folytán pottyant ölünkbe ez a páratlan lehetőség, melyet meg sem érdemeltünk, értékelni sem tudjuk, élni sem tudunk vele, s kilógunk belőle, mint a rubelmédia a főnindzsa hátsó fertályából?

Attól tartok, bután fogok meghalni…

*

„Én már 10 éve mondom aztat, hogy a Nyugat 2 – 3 éven belül szét fog esni, megszűn létezni!”

(Ferike, a CÖF-ből)

*

Azért az eléggé snassz, ahogy a fideszkóristák kiállnak a zemberek elé, és felolvassák – jobb esetben előadják – ugyanazt, ugyanazokkal a szavakkal, szófordulatokkal. Semmi cifrázás, egyénieskedés, csak a vegytiszta propaganda, a közérthető megtévesztés, a bűzlő képzetek. Mindüknek pont ugyanaz jutott eszébe, pont ugyanakkor – hajszálpontosan egyforma az előének. A siserehad aztán lelkesen utóénekel, gurgulázza a szánalmas direktívákat, variálja és széljegyzetekkel bővíti a szólamokat.

A deutschtamások, hollikistvánok célja: gazdáiknak és nekik hasznos tartalommal megtölteni az üres fejeket. Befogadói részről a tájékozatlanság, az ítélőképesség teljes vagy részleges hiánya teszi számukra produktívvá ezt az országos léptékű machinációt.

Bizonyára minden népnél, civilizációs foktól függetlenül, létezik az a réteg, amely – saját világkép hiányában – tudatába szippantja ezeket az abszurd, blőd állításokat. Sőt, igényli is azokat, mert így – ugyan hamis, de – könnyen emészthető magyarázatokat kap mindennemű személyes – vagy akár nemzeti – problémájára. Így devalválódik és válik önmaga sírásójává a demokrácia, így sikálódik el a felelősség, így válik a bűn közössé, így lészen a haszonszedők cinkosává a jobbra való, ám egyszerű mentalitású és korlátolt felfogóképességű lakosság. A tudatlanság az az átok, amely századok óta rajtunk ül, megszabja sorsunkat, biztosítja mindennapi anyagi és szellemi nyomorunkat. Nem véletlenül államcél ez manapság is. Ez a garanciája a közgondolkodás manipulálhatóságának – és ennek a következménye a prosperáló népek rosszallásától kísért vegetálásunk.

A hatalom tehetségtelen birtokosai – a kottagazdák – részéről tudatos döntés az, hogy a valós problémák kezelése helyett azok elfedésére törekednek. A hatalmi praktikákkal és lehetőségekkel való zsonglőrködéshez nem kell más és több, csak hitvány lélek, kellő mértékű gátlástalanság, felelőtlenség, kapzsiság – és természetesen a terep teljes körű birtoklása, médiástól, igazságszolgáltatástól, bűnüldözésestől. Csak a monopolizált hatalom adhatja a pénzt, a paripát és a fegyvert ehhez az álnok aljassághoz, a permanens és mindent beborító, elnyomó visszaéléshez. Amelyhez hasonlót igen, de ilyen volumenűt még nem produkált a magyar történelem.

*

A nepotizmus a korrupció legkártékonyabb formája. Eszébe se jutott soha egyetlen törvényhozónak sem, hogy büntetni rendelje. Mert mi egy hagyománytisztelő nemzet volnánk, ugyebár.

Sokan hajlamosak félkegyelműnek minősíteni mindenki Tompikáját. Ennek a fószernek a teljes famíliája – tenderemlékezet óta – a fideszfészek Fraditól kapja a fizetését. Azaz mi tartjuk el az egész bagázst. Nagy sportrajongók, na.

Akkor viszont ki is a hibbant?

*

„Törököt fogtam, de nem eresz!”

(Szájer Jóska, Alap- és köztörvényes)

*

Kábé mindent elmond a még mindig a morális trónszéken fingorászó színházi főmufti-fővizsgáló-főfasz emberi nagyságáról, kirívó jelleméről az a körülmény, hogy a balesetet követően villámgyorsan lebonttatta a díszletet. Magyarán, eltűnttette a bűnjelet.

*

Egy művész ereje – a tehetsége mellett – a hitelessége. Azt az előadót, alkotót, aki morálisan eleve alkalmatlan – vagy a bérzivatarban azzá vált – emberi értékek, jobbító gondolatok, jellemépítő üzenetek közvetítésére nem kellene-é időlegesen – vagy akár végleg – eltiltani a „hivatása” gyakorlásától? A törtető, elvtelen talpnyalókra semmilyen etikai kódex nem vonatkozik?

A társadalomból hellyel-közzel kiközösítve – magukba szállva – lenne idejük számot vetni cselekményeikkel. Akkor talán jobb emberekként nézhetnének unokáik szemébe.

*

Sokatmondó, hogy a balfenéken Donáth Anna a szörnyelladefrász, nem a Dúró Dóra.

*

Nekem is fáj „Trianon”, de az meg jobban fáj, hogy a magyarok semmit nem tanultak belőle!…

*

Tudom, hogy a népességfogyást illető aggodalom hamisabb már nem is lehetne. Csak a tehetősebb rétegek – mint stabil szavazóbázis – szponzorálásáról szólnak a támogatások. Senki sem gondolhatja komolyan például, hogy a hétüléses autókat illető, nagycsaládosoknak virított félárazás elérhető a mélyszegénységben, munkanélküliséggel sújtott részeken. Egyrészt a gyártók és forgalmazók – mint egyéb téren is szokás – menten beépítették a kedvezményt az áraikba. Másrészt meg ugyan mibű teremtenék elő az önrészt a szerencsétlen sorsú családok? Harmadrészt pedig a depriváltak amúgy is termelik a közjószágokat, elvégre – két segély között – valamivel mégiscsak agyon kell ütniük az időt.

Volna viszont pár korszakalkotó ötletem a népességfogyás megakadályozására. Itt van máris az „egészségügy”. Ha az állam bácsi – nevezzük Hungle Samunak – teljesítené a redisztribúciós és erkölcsi kötelességét, és az indokolt mértékben finanszírozná a betegellátást, akkor máris sokkal kevesebben dobnák fel a pacskert. Azaz, nem csökkenne annyira a népességszám. A másik zseniális felismerésem: amennyiben a hatalom megszállottjai a dőzsölés mellett szakítanának időt arra, hogy egy normális országgá változtatnák ezt a regnumot – működő demokráciával, jogállami ismérvekkel, független igazságszolgáltatással, szabad sajtóval, prosperáló gazdasággal – akkor senki sem venné nyakába a nagyvilágot. Maradna és élne itt, ha megélni tudna. Azaz a demográfiai mutatók stabilizálódnának.

Szívesen!

*

A stadionok országából az akkumulátorok és egyéb nemkívánatos elemek földje lettünk.

*

A Gránitszilárdságú x-ik módosítása után ideje lenne a Bibliát is rendesen újraírni!.

*

Véleményünk (még) lehet – hála a kormányzatilag (még) korlátozatlan internetnek -, de beleszólásunk közös ügyeinkbe szinte semmi!…

*

Elvitte a cica az elvét.

*

Nekem elveim vannak.

Barinőm, az nincs. Talán épp emiatt.

*

Szóra sem érdemlem!

*

Megittam már a borom javát!

*

Az igazság természete olyan, hogy megtűr maga mellett más, homlokegyenes ellenkező tartalmú igazságokat is.

Pandula Dezső

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.