Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Billy Bob Thornton pedig mehet a francba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem mondom, hogy nem kerekedett ki a szemem kedd este, amikor megláttam Júdás Viktor Facebook-oldalán Júdás Viktort Santa Clausnak öltözve, olyan fejjel, mint aki egy marék extasy tablettát tolt az arcába, és egy üveg pálinkával nyelte le. Először azt hittem, hogy ez valami mém, de nem, megint a rögvalóság tolult a képembe: egy valamelyik nyáron készült, hajléktalant imitáló szakállas fejét ráretusálták egy díványon ülő enyhén túlsúlyos nagypapa testére, aki kajánul vigyorog a háttérben megbúvó kínai angyalka előtt.

Képfelirat: éjjel érkezem. Szerintem rossz motívumot választott a stáb, ez jobban illett volna ehhez a pillanathoz is, meg tulajdonképpen az elmúlt évtizedhez is: A tapétával megpróbálok összebújni, s nem ártani senkinek, bolond vagyok, ez természetes, kicsit őrült. Ha-ha-ha. Bocs, ho-ho-ho. Már tényleg nem tudom mire vélni ezt a nyomasztóan szürreális, abszurd és pofátlan kreálmányt, de ezek szerint a fizetett munkások jó mókának találták Júdást Tapló Télapónak beállítani a nagy nyilvánosság előtt, úgyhogy simán bevállalhatja majd a harmadik rész főszerepét, Billy Bob Thornton pedig mehet a picsába. Nem értem, miért kell a Facebookon hülyét csinálnia magából (belőlünk?), miután állandóan azt vernyákolja, hogy védjük meg a gyerekeinket mindenkitől. Erre kiteszi magát úgy, mintha valójában a Mikulás is ő lenne. Nagyon beteg. Ettől a csávótól kellene megvédeni mindenkit, amit művel, az közveszélyes.

És akkor mindennek a tetejébe jönnek azzal, hogy a lipsik ezen megint ki vannak akadva, hogy a lipsik nem értik a cuki nagypapi humorát? Ahol az ember már nem csak Jézusnak, hanem Mikulásnak is képzeli magát, ott csak a gyógyszerek segíthetnek. Ha már annyira poénos akart lenni – ami valamiért nem nagyon szokott összejönni neki, legtöbbször az ellenkezője, a szánalmas hülyeség -, bőven elég lett volna sejtetni az aktust, nem pedig az emberek pofájába tolni: a Mikulás is én vagyok, basszátok meg! Amikor a szomszéd bácsi beöltözik és meglepi a gyerekeket, és esetleg valamelyik gyerek felismeri a hangjáról, cipőjéről, vagy mit tudom én mijéről, az egy dolog. De azt ott helyben le is szokták rendezni, a gyerek meg megmaradhat a hitében, hogy ő tévedett. De könyörgöm! A Facebookot sokszor már 4 éves gyerekek is használják (sajnos), és látják, mi folyik ott. 

És nem nyújt felmentést ennek az őrültnek, hogy a hülyeségvonatra mások is felcsimpaszkodtak. Például a Menczer nevű is, aki valami manónak öltözve rémisztgette a gyerekeket, és vigyorgott bután a kamerába. Még szerencse, hogy Németh Szilárdot nem ragadta el a hév, mármint nem a csepeli, hanem a vehemencia, és nem mászott bele valami kormos kéménybe, hogy kocsonyát vigyen a kölköknek. Aztán belegondoltam, hogy valójában bármit is pofázunk, ez is mesterfogás volt a rogáni propagandagyártól, hiszen mindenki, boldog és boldogtalan megint ezzel a félkegyelműt alakító dörzsölt cukiságbonbonnal van elfoglalva, és nem a valós problémákkal. Amik azért vannak rendesen így az év vége felé közeledve is.

Emmanuel Macron mára odarendelte magához a vétókirályt, hogy elbeszélgessen egy kicsit a fejével, mert megint egyedüliként vétózgatni és szabotálni akarja a közös Ukrajna melletti kiállást az EU-ban. Azt nem tudom, hogy Macronról kiderült-e már, hogy ő is Soros ügynök-e, de gyanítom, hogy csak az lehet. Mindenesetre nagyon paranoid lehet a helyzet tőlünk balra, a haldokló nyugaton Júdás számára, miután nem tudhatja, ki az ügynök, és ki nem az. Főleg azok után nem, hogy négy évbe telt, ameddig kiderült, hogy Ursula is az. Nem tudom, ki és mikor derítette ezt ki, és miért tartott majdnem négy évig rájönni, hogy a hétgyerekes valójában Soros embere, de ez van. Még szerencse, hogy őfelsége már rutinos az ilyen ügynökökkel kapcsolatban, és tudja mit csinál ilyenkor egy igazi Soros-ügynököket ölő nindzsa. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Pressman nagykövetnél is járt a Mikulás, legalábbis az oldalára posztolt fotó tanúsága szerint, de nem ez a lényeg az amerikai nagykövet kapcsán, hanem hogy vette a bátorságot, és nyilatkozott a teljhatalmú szuverenitásvédelmi politikájáról, mondván, hogy „emellett a törvénytervezet mellett Moszkva külföldi ügynöktörvénye enyhének és szelídnek tűnik.” Igen, ezt az AVH-val, bocsánat SZVH-val kapcsolatosan mondta, riasztónak nevezte ezt a bizonyos Szuverenitásvédelmi Hivatalt, annak tervezett jogkörét, mivel az álláspontja szerint elérhet minden céget és bármelyik munkavállalóit, amennyiben a hivatal szerint „érdekérvényesítő tevékenységben” vagy „demokratikus vitában” vesz részt, de a független sajtóra és a civil szervezetekre is hatással van. Elegánsan üzent az USA-t, a Biden-adminisztrációt főállásban köpködő orbánistáknak is, akik közben Moszkvát éltetik, mint valami önsorsrontó hülyék gyülekezete: „Mi nem azért vagyunk hajlandóak amerikai vért ontani Magyarország védelméért, mert az teljesíti szűk, szerződéses kötelezettségeit, azaz a költségvetés bizonyos százalékát a hadseregére fordítja, vagy részt vesz a közös hadgyakorlatokon – hanem mert mindketten tagjai vagyunk ennek az értékközösségnek.”

Egyébként Pressman nagykövet további szavai is aranyat érnek, és lényegretörően és korrektül fogalmazza meg azt a kritikát, amit mi naponta mondunk, ami fölött értetlenkedünk és ökölbe szorul az agyunk. Ide is teszem azt, ami szerintem a legfontosabb:

Amikor Magyarország a kommunizmust elutasítva kilépett a Varsói Szerződésből, befogadták az Európai Unióba és a NATO-ba, ezzel elfogadta a szabadpiacot és a demokratikus kormányzást. Otthagyott egy közösséget, és csatlakozott egy másik értékközösséghez. „Ma azonban egyre inkább azt látjuk, hogy a NATO-szövetségesire támaszkodva figyelmen kívül hagyja ugyanezen szövetségnek az érdekeit, még egy európai háború idején is.” Semmibe veszi azokat, ami nyilvánvaló abból, hogy

    • a miniszterelnök magához öleli Putyint,
    • kormánya az Ukrajnának nyújtott, létfontosságú segélyek visszatartásával fenyegetőzik,
    • miközben a háborús bűnösök ukrán férfiakat, nőket és gyerekeket gyilkolnak,
    • a független médiát és a civil szervezeteket vizsgálja és támadja,
    • bírákat mocskol be,
    • az oroszokkal való kapcsolatai erősítésére törekszik, miközben szövetségesei pont szankcionálnák Oroszországot.

Ehhez nem érdemes semmit hozzátenni, maximum annyit, hogy mit várunk ettől az elszabadult felcsúti hajóágyútól, aki szarik ezekre a félreérthetetlen üzenetekre, a szövetségeseinkre, és értelmes, konstruktív párbeszéd helyett inkább rendre hülyét csinál magából és belőlünk. Remélem, ezek után az lesz a minimum, hogy karácsonykor angyaljelmezt húz majd magára. Az lesz még egy szép látvány. Benny Hill, ne haragudj ránk.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.