Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Sárkányszélben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áll a bál a Marosvásárhelyi Rádió magyar szekciójának szerkesztőségében! Sárkánylények férkőztek be a kicsiny kollektíva műhelyébe. Igen, oda is! Azt már Pataky Attila óta tudjukhogy ezen organizmusoknak a 70-80%-a nem békés szándékkal él közöttünk. Nem csoda hát, hogy – emberi formát öltve – keltik a zavart, ahol és ahogy csak tehetik. Ráadásul a Világ Kormányai és Háttérhatalmai ezt tétlenül szemlélik, mintegy jóváhagyólag!

Most éppen az történt, hogy egyik ilyen rossz szándékú, humanoidnak látszó alien – pozíciójából és jellemi állapotából fakadóan – távozásra szólította fel az ismert rádiós újságírót, Parászka Borókát. Aki viszont kikosarazta. 

Az előzményekről annyit, hogy három évvel ezelőtt a Me Too-aktivistaként is gyakorta szót emelő hölgy szóvá merte tenni, hogy egyik férfi kollegája tettleg bántalmazta. Nincs ebben semmi rendkívüli, kár az ugri-bugri: egy szellemi műhelyben – a vita hevében – előfordul ilyesmi, sőt, a legjobb családban is! Az már a „sértett” hibája, hogy szóemelgetés helyett inkább egy rendes kávét tanult volna meg főzni a férfi kollegáknak – és a virágokat is ki öntözze meg, ha nem ő?!…

A felettese azt kérte tőle, mondjon fel, miután a tettlegesség miatt indított eljárást a román ügyészség sok év után – bizonyíthatóság hiányában, vádemelés nélkül – lezárta azt az ügyet. Nem azt állapították meg a szervek, hogy a morális tartásásáról és szilárd elveiről közismert rádiós hazudott, hanem azt, hogy nem bizonyítható, hogy a rajta esett, látlelettel igazolt sérüléseket éppen pont a megvádolt kollega okozta. Parászka, ugye, le is eshetett egy lépcsőn, vagy akár maga is okozhatta enmagának a bántalmazás jól látható nyomait. Egyébként is – a magas lóról és a magassarkújában – sokat képzelődik ez a nőszemély, aki a pártatlan kormánymédia szerint egy hivatásos bajkeverő és provokatőr. Ő volt például az, aki 2 éve telekürtölte a sajtót azzal, hogy kitöltött erdélyi levélszavazatok hevernek Jedd község határában, egy illegális szemétlerakónál. Akkor sem bírt kussolni!

Most is, hát nem szembeszegül a szelíd kéréssel, miszerint szedje a sátorfáját?!…Ráadásul még ki is posztolja a Facebookon, hogy letiltották az Értsünk szót! című műsorát és ki fogják rúgni! Egy ilyen akar szót érteni?!… Lett volna szíves inkább bátorabb tanúk, vizsla kamerák jelenlétében megveretni magát, hát nem?!…. Miért nem érti, hogy nem elég áldozatnak lenni, hatóságilag annak is kell látszani?!… megrögzött feljelentőjük szerint.

Sajtóhírek szerint a közszolgálati rádió vezetősége a rendőrségtől is kéri a történtek tisztázását. Mikulásnapi ajándék ez nyilván, amiért Parászka Boróka megalapozta a közszolgálati rádió renoméját, fáradhatatlanul munkálkodott az emberi és nemzetiségi jogok érdekében. Amiért nem állt be a „Nemzeti Oldal” ottani hazugsággyártói, terjesztői közé. Amiért – egyik megrögzött feljelentőjüket idézve – „a Marosvásárhelyi Rádió az a hely, ahol Orbán Viktort ZSARNOKNAK, Magyarországot pedig DIKTATÚRÁNAK lehet nevezni”. Érdekes, hogy az Alakváltónak az esemény megtörténtekor eszébe sem jutott bármiféle vizsgálatot kezdeményezni. Jelenleg fel sem merül benne, hogy az ügyészségi – nyomozást megszüntető – határozat semmilyen vonatkozásban nem alapoz meg egy munkahelyi fegyelmi vétséget. Hallgatnia kellett volna – nyilván ezt gondolja az ütlegelésről Süsü, a Főszerkesztő. Szabályt kellene erről alkotnunk – mereng az Egyfejű.

A másik sárkánylény, a bántalmazó persze rögtön pert indított a nő ellen, rágalmazást és hitelrontást sikítozva. Mi több, rendőrségi feljelentést is tett. Nem 2020-ban bátorkodta ezt, hanem most, az ügyészségi döntés – sértetti fellebbezés hiányában való -jogerőre emelkedése után. 

Nem, nem, nem, három év meghurcoltatás nem elég egy traumatizált családanyának, több év kell, még több kihallgatás, szembesítés, szembesülés és jegyzőkönyv! Hadd szenvedjen, ha már eljárt a szája!… Hát nem jobban járt volna tán, ha csak simán felakasztják – amint arról a Mi Hazánk politikusa, Bartha Barna (tényleg ez a neve is!) tavaly Sepsiszentgyörgyön ábrándozott?!…

„Meg lehet nézni egy Parászka Borókát, meg lehet hallgatni a Marosvásárhelyi Rádióból, hát (ha) az ilyeneket a magyarok nem tudják felakasztani, maguk közül nem tudják kiiktatni, akkor nem csoda, hogy oda jutunk, ahova jutunk.”

Az áldozatnak nincs joga tudni, ki a támadója. Ide jutottunk.

Ami a kolleganőjét korábban is zaklató bántalmazó habitusát illeti, álljon itt örök tanúságul a név szerint említésre sem érdemes biológia alakzat lángot-füstöt okádó indoklása:

„A Parászka Boróka ellen a rágalmazási pert nemcsak önmagamért indítom. Azokért is, akik bíztak bennem, megkerestek és kitartásra bátorítottak, pénzt akartak gyűjteni az ügyvédi költségekre (külön köszönet a tucatnyi, nagyon bátor rádiós kollegának). Azokért, akik hasonló, nyilvános lejáratás áldozataivá váltak, de nem volt anyagi lehetőségük a bírósági harchoz. Küzdelmemben azokra is gondolok, akik valóban fizikai bántalmazás és megtörtént #metoo áldozatai. De mindenekelőtt azok ellen fogok harcolni, időt, energiát és pénzt áldozni, akik a mások bántalmazása, abúzusa által kiváltott együttérzést csatornázzák be ravaszul kifundált áldozati szerepjátékukba. Hogy ne maradhasson következmények nélkül az önáldozatiság, a megjátszott áldozati szerepből elindított morális lincselés.” 

Mennyi felsőbbrendűség-tudat, álnokság, gonoszság, szellemi környezetmérgezés, inszinuáció, alig néhány sorban. Mi végvári férfiak, mi aztán nem alkuszunk, nemde, faszikáim?!… Vesszen, aki nem a Magyarság Megmentőjének az alázatos szolgája, Az Új Világrend letéteményesének szószólója, ugyebár?!…

Nem vesézném ki a proklamációt, de mi emberek lehetőleg kerüljük és főként ne etessük a bármilyen alakban megjelenni képes sárkánylényeket, legyenek akárhány fejűek is!

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.