Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mint egy öt éves óvodás, aki csokis szájjal próbálja meg letagadni a nyilvánvalót

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mielőtt ránk esteledik, csapjunk bele a lecsóba még egy kicsit. Ne a nyúljásba, ami Németh Szilárd egyik fő specialitása, hanem a politikaiba, amit többnyire Júdás Viktor keverget. Vagy éget oda, ha megfeledkezik magáról, és túl nagy lángon főzőcskézi az étket. Szóval ahogy a lecsó receptje sem túl bonyolult, úgy a magyar politikai élet sem igazán az, azon belül pedig a Fidesz nevű birodalmi állampárt működése sem. Esetleg annyi történhet, hogy ha valaki netán kifelejt valamit a főzetből, akkor nem biztos, hogy olyan zamatos lesz az íze, mint korábban.

Így van ezzel Júdás Viktor is, a mi első számú politikai Torrenténk, aki mindig ugyanazokkal az alapanyagokkal operál, és eteti a Finkelstein-féle recept szerint elkészített étekkel a narancssárga színű híveket. Az alapanyagok többnyire ugyanazok: jó sok Soros, ugyanannyi Brüsszel, mellé egy kis Gyurcsány, fűszernek Karácsony és a többi guruló, köretnek friss és ropogós magyar foci. Nem titkos, de örökös hozzávaló: migránsok és gender. Ezekkel nem lehet elbaszni a főfogást, működik is 13 éve. Most történt egy kis malőr, mert a rajongótábor értelmesebb fele talán még emlékszik arra, hogy a jelen fejlemények tükrében úgy tűnik, hogy 2019-ben romlott húst szolgált fel neki a főszakács. Aki a romlott hús oldalára állt. A tévedhetetlen orákulum és mesterszakács 2019-ben, Manfred Weber csúcsjelölt hátba szúrása után így döngette a mellét az ő személyes hozzájárulásával az Európai Bizottság élére megválasztott Ursula van der Leyennel kapcsolatban:

„Soros György jelöltjeit mindenhol elgáncsoltuk. Mindenhol. Megakadályoztuk, hogy ideológiai gerillákat helyezzenek a fontos európai intézmények élére, és a bizottság élére is egy gyakorlatias megközelítésű, hétgyermekes családanyát sikerült megválasztani”.

Taps! Vastaps! Aztán pár hete bebaszott mennykő, miután Ursuláról váratlanul kiderült, hogy mégis Soros embere. Atyaég, nagyatyaúristen! Mi lesz most? 5 éve fedett ügynökként vezeti félre szegény Júdás Viktort, aki ennyi idő után jött rá, hogy nem is Ursula irányít, hanem Soros, bazdmg.

„2019-ben nekünk egy nagyon jó mérőszalagunk volt, és azzal a mérőszalaggal mérve az Ursula elnökasszony, aki fizikailag nem egy óriás, de mégis óriásnak tűnt. A mérőszalagot Junckernek hívták”.

Igaz, akkor Juncker volt a plakátokon Sorossal, és röhögtek ördögien a magyarok képébe, mára már Ursula és Alex Soros mozgatják a szálakat. Na jó, Soros György még halála után is vissza fog járni kísérteni és gonoszkodni, de ha mégsem, akkor a fia biztosan itt marad. A lényeg, hogy Soros keveri a kártyát, ő osztja a lapokat mindenkinek, egyben ő a bank is. De szar lehet Júdásnak, hogy 13 éve vesztésre áll és mindig elkenik a száját a nagyok, soha semmi nem úgy van, ahogy ő akarja. Nem csoda, hogy ennyire frusztrált szegénykém. Lányos zavarában, a sajtó elől menekülő szerepéből egy pillanatra kiesve a 444.hu-nak tegnap 67 másodpercben elmagyarázta a tutit, hogy mi miért van. Érdemes megnézni ezt a videót, ahol úgy válaszol a konkrét kérdésekre, mint egy 5 éves óvodás, aki csokis szájjal próbálja meg letagadni a nyilvánvalót. Hogy ő? Ő? Biztosan nem ő ette meg az édességet a többiek elől. 

Hogy tehát nem egyből lett Soros embere Ursula, 2019-ben még nyilván nem volt az, hanem szépen lassan változott át, és hát mostanra Soros-ember lett! Hogy ezt miből vette észre a felcsúti orákulum? Ezen a ponton annyira fájdalmas és szánalmas nézni és hallgatni, mintha egy bűnrossz krimit nézne az ember, amelyben éppen lebukik az elkövető. Hogy egyetlen eseményhez köthető ez az átváltozás? Nem, ez mindig egy ilyen folyamat. Júdás szerint ez szép lassan következik be, főleg a bürokráciákban így megy ez. Ha ő mondja! Ha valaki, hát ő tudna mesélni erről. Hogy miképpen lesz valakiből homlokegyenesen az ellenkezője annak, ami korábban volt. Ami hagyján, mert mindenki változik, fejlődik, átalakul. De hogy ez a változás sokszor naponta menjen végbe, az nem egészen normális szerintem. Mint ahogy ez az egész fapofával előadott konteógyártás sem az, amit zsebre dugott kézzel előadott a Vigadó lépcsőjén.

Juncker, az isiászos Soros-ügynök neki jó mérőszalag volt? Ha valaki ezt érti, az kérem, fordítsa le nekem, mert akárhogy csűröm-csavarom, én már azt se értem, hogy mi a fasznak használta Junckert méricskélésre, amikor ő mindig mindent jobban tud másoknál, és mindig mindenben előrébb jár három lépéssel, amikor ő maga a mértékegysége a mindenségnek? Ennyire meg lehetett szívatni a mi streetfighterünket? A zsenit, az európai DNS-t, a tévedhetetlen látnokot? Ezek szerint igen. Ha ennyire benézte Jean-Claude után Ursulát is, akkor nagy a baj. Nem mintha akkoriban nem támogatta volna az összes Fidesz-képviselő az EP-szavazáson, de akkor is. Ez mekkora blamázs már? De teljesen mindegy, mert a narancssárga mezesek tudják, ki és hogyan mozgatja a szálakat. Nekik ez fel sem tűnik. Ők már akkor is tudták, hogy 7 gyerek mellett háztartást is kurva nehéz vezetni, nemhogy az Európai Bizottságot, de adtak neki egy esélyt. Hiába adta ki magát kereszténydemokratának, Júdást szegényt be lehet csapni, a leleményes szektatagokat viszont nem. Európában csak egy ember képes 5 gyerekkel meg 5 unokával kontinenseken átívelő bomlasztást, lopást, hazudozást és csalást véghez vinni, az pedig nem más, mint a fényestekintetű Orbán Viktor.

Aki miután 67 percben megmutatta az igazi arcát a csokis száját, lerántotta a leplet arról is, hogy mit keres a Vigadóban, a Külügyi Intézet 50. születésnapi konferenciáján. Ezt: 

„Mostantól az a felállás, hogy önök közvetlenül mindannyian a miniszterelnöknek dolgoznak.” 

Szóval Péter miniszter diplomáciailag rövidebb vagy másabb pórázra lesz fogva ezek szerint, mert Apu átveszi az irányítást a külügy felett is, és gondolom, majd ott is jól rendet rak. Ahogy majd az oktatásnevelésben is kormánybizottsági szinten. 

„Ha mindenkivel jóban vagyunk, akkor a nagyok nagyvonalúságából nekünk is hullik le egy ki morzsa az asztalról. Ha így járunk el, akkor valóban nekünk is csurran-cseppen valami, de a számunkra húsbavágó kérdésekben majd mások döntenek a fejünk felett”.

Lehet, hogy túlságosan optimista vagyok, hogy azt feltételezem, ez szintén Petinek szólt, aki ezek szerint a néha önkívületi toporzékolásával nem igazán hozta azt, amit a főnök elvárt tőle. Majd kiderül. Az biztos, hogy „az ilyen országokban (mint Magyarország – szerk.) a külpolitika gyeplőjét szorosan kell fogni, vagyis jó, ha a miniszterelnök fogja”. Teszem hozzá: álló cövekkel, nindzsaszerkóban meg kell zabolázni a habzó szájú lovakat, nem? De. Úgyhogy lesz ami lesz, majd megtudjuk. Ha az orrunkra kötik. Ha meg nem, akkor majd kiderül úgy is. 

Ceterum censeo: aż orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.