Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Márpedig ezt az undorító hazardírozást is szankcionálni fogják

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az épeszű, gondolkodásra képes populáció természetesen tisztában van azzal, hogy Júdás Viktor úgy hazudik reggel, délben és este, hogy az őszödi beszéd adja a másikat, ezért is tegyük ide azt a reakciót, amit még a pénteki handabandázásra reagált a Brüsszelben dőzsölő egyik fő bürokrata, aki ellen életvitelszerűen uszítja a magyarokat. Az Európai Uniónak már van társulási megállapodása Ukrajnával, kommentálta Orbán Viktor javaslatát Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pénteken Dubajban arra reagálva, hogy a magyar miniszterelnök pénteken reggeli rádióinterjújában közölte, hogy nem támogatja Ukrajna EU-tagságát és az ahhoz vezető tárgyalások megkezdését. Szerinte ehelyett először inkább stratégiai megállapodást kötne Ukrajnával, ami 5-10 évig is tarthat, amikor pedig azt látjuk, hogy tudunk együttműködni, akkor kell asztalra tenni a csatlakozási tárgyalások kérdését.

Egyvalami ennek a nyitott kapukat döngetésnek az alapján is biztosnak tűnik: valószínűleg nem Orbán és az ő pehelysúlyú bandája fogja ezt a kérdést eldönteni, mindenki más fejére taposva. A magyar birodalmi állampárt, az ő választottai és senki által meg nem választott bürokratái egyre inkább akkora szerepet töltenek be az Európai Unióban, mint itthon az ellenzéki pártok: semmilyet. Beleértve a 12 senki földjén kóválygó EP-képviselőt, akik semmilyen szóra érdemes, kisebb vagy nagyobb befolyással bíró pártcsaládhoz nem tartoznak, legfeljebb a jó fizetésért és a nem sok sikerrel kecsegtető szabotálásért tengődnek a bűnös, hanyatló városban. Bomlasztani, rágalmazni és hangoskodni, a gazdájuk kollaboráns politikáját képviselve és nem azért, hogy elősegítsék a közös munkát. Mindezt úgy, hogy a magát az EU-val szemben meghatározó, Brüsszel ellen verbálisan szabadságharcoló főnökük jellemzően mindent megszavaz és jóváhagy, amit eléje tesznek, miközben azt kiabálja, hogy nekik ne füttyögjön az az Ursula, akit nem mellesleg emberként szavaztak meg az Európai Bizottság élére. Azokkal együtt, akiket valódi, demokratikus választások folyományaként, szakértelem alapján jelöltek adott országok és hatalmaztak fel a közös európai munka elvégzésre, de semmiképpen nem azért, hogy botokat dugdossanak a küllők közé.

Vagyis a volt KGB-tiszt 007-es ügynöke, Orbán Bond Viktor mindent elkövet, hogy megakadályozza a 27 országból álló szövetség munkáját és elősegítse a véreskezű agresszor térhódítását. Nem csupán ukrán fronton, hanem az európai színtér más dimenzióiban is. Ő a nem fedett ügynök: annyira átlátszó, amit a világ szeme láttára előad, hogy az már-már fizikai fájdalmat okoz annak, aki ezzel tisztában van. Természetesen ebben a Szijjártó nevű szolga is segíti, aki Moszkva-barátság érdemrenddel is büszkélkedhet, miután neki Szergej Lavrov, a vodka-narancs vedelő orosz külügyminiszter kebelbarátja. Tesója, spanja, brója. Hülyére veszik a magyar adófizetőket, mutyiznak az orosz gázzal úgy, hogy közben ezzel is támogatják Putyin háborúját, pontosabban mi is finanszírozzuk azt áttételesen. Minket is megsarcolnak, mert körülbelül ötször annyiért adják el a gázt, mint amennyiért a tőzsdén hozzá lehet jutni, de sebaj. A rajongótábor örül és tapsol ennek is.  

És egyáltalán nem függetlenül ettől az egész kavarástól, egy újabb letaglózó diplomáciai fejlemény is nyilvánosságra került szombaton, miszerint az ukrán titkosszolgálatnak információi vannak arról, hogy az orosz titkosszolgálat olyan műveletbe kezdett, aminek célja eddig is nyilvánvaló volt: az ukrán lakosság megosztása, a külföldi támogatások csökkentése, amihez fel kell erősíteni azt a narratívát, hogy a mielőbbi béke érdekében az ukrán vezetésnek tárgyalóasztalhoz kell ülnie Moszkvával. Az SZBU szerint a műveletbe egyes ukrán politikusokat is bevonhatnak, amikor harmadik országba látogatnak, erre készült a volt ukrán elnök, Petro Porosenko is, aki Orbán Viktorral találkozott volna. Hogy ne játszhasson az oroszok kezére, kérték kiutazási engedélyének visszavonását. Nos, ez láthatóan nem jött össze, résen voltak az ukránok, mivel sokat elmond ez Orbánról, aki már cáfolni, tagadni sem próbálja a helyette megszólalókon keresztül, hogy az Európai Unió ellen játszik, nem titkolja, hogy az orosz érdekeket szolgál ki. Mivel uniós pénz továbbra sincs, és valószínűleg nem is lesz még egy ideig, elképzelhető, hogy az orosz rubelért cserébe megtesz mindent, hogy a Porosenkóéhoz hasonló ukrán bábállam reménye életben maradjon. 

Itt nem fenyegeti az a veszély, hogy a szekta tudatára ébredne és elzavarná mondjuk egy hosszabb moszkvai száműzetésbe a köpcöst, itt éljenzik és hozsannázzák minden egyes aljas cselekedetét és tolvajlását. Teljesen nyilvánvaló, hogy mindent orosz minta alapján csinál, dezinformál, hazudik és hogy a korrupcióra épülő birodalmi pártállamot életben tartsa, rendeleti kormányzással stabilan pöffeszkedik Európa szívében. Azt nem nagyon értem, hogy az Európai Unió miért nem lép fel vele szemben hatékonyabban és drasztikusabban. Egy árulót, egy politikai zombit minek etetnek? Milyen érdeke fűződik az EU-nak Orbán eme politikai szerepvállalásához? Az, amit művel, nemhogy biztonsági kockázat, de egy ketyegő bomba, ami bármikor robbanhat, ha a helyzet úgy kívánja. És ha úgy kívánja, akkor ez robbantani fog, az kurvaélet. 

Ez pedig egy múlt heti hír, amiről még a Fidesz propagandája is beszámolt, szerintem érdemes összeolvasni a fentiekkel. Putyin nem köt békét Ukrajnában, amíg nem ismeri a 2024. novemberi amerikai választások eredményét – erről beszélt múlt héten az Egyesült Államok külügyminisztériumának egyik magas rangú tisztviselője, aki abbéli aggodalmának is hangot adott, hogy Trump győzelme felforgathatja a nyugati támogatást Kijevnek. Trump, aki a 2024-es újraválasztására gyúr, élesen bírálta az Egyesült Államok Kijevnek nyújtott támogatását. A NATO-külügyminiszterek brüsszeli találkozója után az újságíróknak tartott hivatalos tájékoztatón azt mondták, a szövetség megerősítette Ukrajna támogatását, tudva, hogy a békemegállapodás a következő évben nem valószínű. Azt várom, hogy Putyin nem fog békét vagy értelmes békét kötni, amíg nem látja a választásunk eredményét” – ezt egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselő mondta.

Ennek alapján nem szorul szerintem további magyarázatra, hogy a parókás amerikai pojáca és a véreskezű moszkvai ex-KGB-tiszt játszmájában vastagon benne van a mi tévedhetetlen orákulumunk, és egyértelműen látszik, hogy kinek az érdekeit képviseli. Ahogy a világháború végén is megbüntették a csatlós vesztes államokat, nincs kétségem afelől, hogy ezt az undorító hazardírozást is szankcionálni fogják, ha egyszer ennek az ukrajnai háborúnak vége lesz. Na az lesz az igazán csúnya világ számunkra.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.