Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Éppen az ilyen alakok ellenében jött létre az unió

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! A hétfő mindig elég keservesen indul, kezdjük hát néhány üres kalóriával. A tegnapi nap legfontosabb híre az lehetett, hogy egy szakács és még nála is ismeretlenebb (mármint számomra, természetesen a saját tudásom hiányosságairól beszélek) nő nyert meg egy angol című táncolós vetélkedőt. Legalábbis gondolom, hogy ez lehetett a legfontosabb hír, mert egyetlen egy hírportált sem tudtam úgy megnyitni, hogy ne ez lett volna az első, ami az arcomba ugrik. Jó, persze a többi hír is ugyanaz volt mindenhol szokás szerint, de ez a táncolós szerintem semmivel nem indokolható. A mindannyiunk életét alapjaiban befolyásoló történésekről szóló beszámolók versenyében második helyezést ért el az a nagyon fontos információ, hogy ki a leghíresebb ember a fideszes politikusok – elsősorban természetesen Orbán Viktor – telefonjában. Úgy tűnik, Donald Trump vagy nem híres, vagy telefonszámot cserélt, és az új elérhetőségét nem adta meg az ő lecsós-pajtásának, mert Chuck Norris és Novák Katalin kanyarban előzte a bukott amerikai elnököt. Az mondjuk erősen meg is lepne, ha Istvánné telefonszáma nem lenne meg a gazdának. Az ember általában számon szokta tartani a tulajdonát. A semennyire nem fontos szócséplés harmadik helyezettje nálam Ungár Péter, aki a saját bevallása szerint tárgyalgat Vitézy Dáviddal egy esetleges főpolgármester-választással kapcsolatban. Mert valószínű, hogy ezen a komoly, nagy támogatottságú párton fog múlni a dolog. Sőt, biztos!

December van, ilyenkor – és húsvétkor, valamint minden lehető egyéb alkalommal is – fideszék kaszálják lefelé a keresztényi termést. Most az advent – ami természetesen szintén kijár a kormánypártnak, mint a nemzeti ünnepek – a legkelendőbb árucikk köreikben. Orbán Viktor Bercivel (feltehetően az egyik unoka) tartott fiús adventet, ami abból állt, hogy lefotóztatta azt a meghitt, szép pillanatot, amikor meggyújtották ők ketten az első gyertyát, Berci erre néz, az öregapja arra, de mindketten erősen csodálkozó arcot vágnak. Majd pedig ezt a spontánul ellesett pillanatot feltolták a közösbe, hogy ájuljanak a népek. Ezek szerint Berci is közjószág lett, akár akarja, akár nem, beszáll a nagyfater kampányába. Szijjártó Péter most megkímélt minket az intim pillanatoktól, Dzsuzsák Balázs nélkül gyújtott meg valamit. Azért valamit és nem adventi koszorún lévő gyertyát, mert a fotón lévő tárgyat én nem tudtam beazonosítani. Valami jégimacikkal és hóemberekkel vastagon túlzsúfolt tárgyról van szó, ennél többet nem tudtam megállapítani. Varga Judit is rágyújtott, ellenben Novák Katalin erős késében lenne (majd mindjárt megmagyarázom), amennyiben jelenleg Dubajban menti meg a klímát, és lovagol a sivatagban, felváltva. És azért csak majdnem van késésben, mert sietésben van, ugyanis ő már reggel hatkor gyújtott. Gondolom, el van tolódva az idő, és micsoda öröm lenne, ha csak az lenne eltolódva. Ám még így sem Istvánné győzött, ugyanis Németh Szilárd nála is fürgébb volt, egy órával beelőzte. Azt mondjuk nem tudom, esetében mi lehetett eltolódva. Igaz, nem konyítok a vallási rituálékhoz, talán hajnalkor kell meggyújtani a gyertyát. A neves pártlap – mármint az Origo – is a keresztényi áhítat jegyében készítette az adventi lapszámot. Így ni:

Hiába, a keresztényi alázat mégis más, mint a hitetlen libsik aljassága! És akkor végezetül egy kis megnyugvás:

Brüsszel felszabadítását hirdette meg a szocialistáktól és Soros Györgytől  Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője az európai jobboldali erők Free Europe című találkozóján, mellyel elindította a jövőre esedékes európai parlamenti választások kampányát Firenzében vasárnap.

         Matteo Salvini kijelentette: az európai intézmények történetében először a 2024-es európai parlamenti (EP-) választásokkal lehetőség nyílik arra, hogy az „egységes és eltökélt” jobboldal megszabadítsa Brüsszelt attól a politikai többségtől, amely mostanáig jogtalanul elfoglalta.  
         Úgy vélte, a jövő évtől az uniós intézményrendszerben egy másik Európának kell képviseltetnie magát „szocialista vezetés nélkül, egy olyan jobboldallal Európa élén, mint amilyen a római kormányt is vezeti”.
         Más Európát képzelünk el, amelyben a központi kérdést nem a tagállamok költségvetési hiányáról és államadósságáról szóló vita képviseli, nem a GDP vagy az infláció az örök téma, hanem „a munkahelyteremtés, a lakosok jóléte, az egészséghez és a biztonsághoz való jog, vagyis a nemzetek  jogait akarjuk képviselni a megszorítások és Soros György Európája helyett” – hangoztatta a Liga vezetője.
         „Mi a munkára épített Európában hiszünk az elektromos járművek és az otthonokra kivetett adók Európája helyett. Teljesen más elképzeléseink vannak Ursula von der Leyen, Christine Lagarde, Soros György és a bankárok Európája helyett” – hangoztatta Salvini.    
         Kifejtette, ahogyan egykor Dávid legyőzte a legyőzhetetlennek tűnő Góliátot, a józan ésszel, bátorsággal és hittel felfegyverzett nők és férfiak egész Európában le fogják győzni azt „az óriást, aki Európa első számú ellensége. A bürokraták és szabadkőművesek alkotta valóságot, mely el akarja pusztítani kontinensünk gyökereit, értékeit, identitását”.
         Hozzátette: „mi a Soros-Góliáttól egyáltalán nem félünk. Nem félünk attól, aki civilizációnk elpusztítását pénzeli”. (MTI)

A megnyugvást azért gondolom, mert itt az élő példa arra, hogy nem csak Mária országában van baj a padláson. Az mondjuk eléggé komoly különbség, hogy máshol – például Olaszországban – nem a kormány tagjai és nem a kormányfő átkozódik fröcsögő nyállal, napi 24 órában, és nem a parlament elnöke üldözi a tudjukkiket – vagyis inkább azok üldözik őt, mert nagyon meg akarják szállni a tudatát -, hanem bukott politikusok, akik ismét szeretnének valakik lenni. Mint például Salvini. Azt mondjuk változatlanul nem értem, miért gondolja bárki, hogy az uniós polgárok által odaküldött képviselőket néhány önjelölt népvezérnek le kell cserélnie szélsőjobbos-populista-fasiszta-náci-vaskalapos-korrupt (lelehet válogatni, vagy folytatni a sort) alakokra. Ha ilyeneket akartak volna, akkor most ilyenek lennének ott. Nem? De. Amúgy én például európai és uniós polgár vagyok, ám marhára nem örülnék annak, ha az Orbánok és Salvinik akár csak minimális befolyással is bírnának a közösség jövőjére, nem hogy megszállják, mint a sáskák. Ha jobban belegondolok, éppen az ilyen alakok ellenében jött létre az unió, hogy ne tudják többé a pusztulás szélére sodorni a nemzeteket. Ezt remélhetőleg az uniós polgárok is pontosan tudják, és ki fogják jelölni a szélsőségek helyét a közösségen belül. Ha már megszabadulni nem lehet tőlük.

Jó ébredezést, szép napot, elviselhető hétfőt kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.