Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rendeletekkel kormányzó hétmérföldes korrupcióbajnok a jogállamiságért aggódik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pár napra eltűntem a radarról, de úgy érzem, nem maradtam le semmiről. Minden változatlanul úgy van és úgy történik, ahogy történni szokott ebben a 13 éve éve tartó teleregényszerű tragikomédiában, ami tulajdonképpen bárhonnan nézhető, mint annak idején a Barátok közt című borzalom. Nem kell sokat visszaolvasni és agyalni, hogy mi maradhatott ki esetleg, ez az erőfeszítés abszolút szükségtelen. 

A pénteki miniszterelnöki igehirdetés vagy éppen Szijjártó újabb nyíltszíni kollaborálása a Lavrov nevű orosz háborús gazemberrel (úgy értem, a Kreml narratívájának fullba tolása), akinek emez a legjobb és leghűségesebb barátja, a Brüsszel ellen vívott végeláthatatlan csatározása a másiknak, a becéző szavak gyártása és kiforgatása ebben a témakörben úgy, hogy azt már az egyébként is lezsibbasztott sütőtökszínű rajongó se igazán értse. Szóval zajlik továbbra is az élet, nekik leginkább a propaganda szintjén, a tetteiket meg hagyjuk. Pontosabban a tetteik következményeit viseljük mi.

Azt mondta az említett igehirdetésében a mi nemzeti világítótornyunk, hogy 2023 volt a legveszélyesebb év hosszú évek óta, az infláció, a szankciók és az energiaválság miatt, szerinte a magyar emberek idén azért dolgoztak, „hogy ne legyen rosszabb, vagyis meg tudják védeni azt, amit már elértek”. A jövő évet ugyanakkor reményteljes esztendőnek nevezte, hangsúlyozva, hogy 2024-ben már „azért fogunk dolgozni, hogy jobb legyen”.

Értjük, ugye? Valószínűleg értjük, de azért kicsit bővebben is kifejteném, mit mondott valójában a vátesz. Azt mondta, hogy mi élünk és gazdagodunk a ti bőrötök lenyúzása árán, ti meg idén is azért keccsöltetek, hogy nekünk jó legyen. Vagyis a mi szemszögünkből 2023 a szopás éve volt, nekik meg ahogy eddig is, a habzsidőzsi újabb éve. Tudniillik ez a zsírszagú tolvaj 2022-ben szépen kiürítette az államkasszát azért, hogy megnyerje a választásokat, konkrétan ezért tudott kiszökni a ketrecből az infláció nevű tigris, ami ebben az évben telezabálta magát, és bár a dundi Pampalini nem tudta levadászni, ahogy ígérte, végül a gazdasági törvényszerűségek következtében jóllakottan kómába esett. Másrészt itt volt ez a különleges katonai hadművelet. Ami itthon véres háborúnak hív, de ha történetesen a háborús agresszor mellett rángógörcsbe torzulva, zabszemmel a seggében hazát árul, akkor természetesen csak egy lassan két éve tartó hadgyakorlatocskáról beszél. Nem utolsó sorban itt van a marhára rezsicsökkentett orosz gáz és olaj. Ami minimum ötszörösen van túlárazva és eladva a pornépnek, miközben a piacon negyedannyiért lehet már vásárolni. Hozzátenném, hogy a lakossági ár és a közületi ár között 5-10-es a szorzó. Ezért van az, hogy előállítani, szállítani és tárolni bármit is még mindig kurva sokba kerül, ezért olyan drága minden. Nem beszélve mondjuk egy áruház rezsijéről, ami szintén többszöröse egy átlag panellakás költségeinek. Vagyis ugyanazt az áramot 10-es szorzóval kapja egy ipari felhasználó mint egy lakossági, de ezt a pluszköltséget valahonnan elő kell teremteni, ami nyilván az árakon fog először megmutatkozni. 

Aztán van annak is egy penetráns bűze, amikor Európa zsarolási potenciálja nekiáll moralizálni Ukrajna uniós csatlakozási kérelme kapcsán, mondván, hogy erről szó sem lehet, hiszen az ország háborúban áll (ez kivételesen jogos), ráadásul másként működik a jogi és politikai rendszere, mint egy békében élő országnak, így megállapíthatatlan, hogy megfelel az EU alkotmányos, jogállami feltételeinek. Tényleg? Te békeidőben háborús rendeleti kormányzással uralkodó despota! Te mindenféle jogállami kritériumot semmibe vevő hétmérföldes korrupcióbajnok! Te vagy ezen fennakadva? Te, aki egyes egyedül vagy a Hoover-gátja az európai uniós helyreállítási pénzek lehívásának? Te, aki a 27 mérföldkőből egyet nem vagy hajlandó teljesíteni, mert rád omlana a telelopott padlás minden ingó és ingatlan vagyona? Te, aki munkaalapú társadalomról beszélsz úgy, hogy egyetlen percet nem töltöttél életedben a piaci alapú munka világában, legfeljebb a sorkatonaságban töltött éveidet lehet ide számítani? Te, aki havi 5 milliós fixszel osztod az észt úgy, hogy minden utadat és dorbézolásodat a közösből fizetjük? Te, aki az egész országot a nevedre és családodra írattad és egy akkora birtokot építettél a mi pénzünkön Hatvanpusztára, hogy arra talán még Vlagyimir barátod is csettint? 2024-ben azért fogunk dolgozni? Mi ez a királyi többes? Mi fogunk dolgozni, ahogy eddig is dolgoztunk, te meg tovább zsírosodsz, ahogy eddig is tetted. Azt mondod, hogy mindezt azért, hogy jobb legyen? Kinek? Nekünk, hogy ne haljunk éhen, mert te folyamatosan elbaszol mindent az életveszélyes politikáddal és impotens egyeduralkodásoddal. Te, aki egymást követő négy negyedévben a pozitív nullát bírtad összehozni nekünk? Te, aki a pártodat és a saját uralmadat a mi adóforintjainkból finanszírozod, amikor meg el kéne számolni, akkor jössz a guruló dollárokkal? Meg a szuverenitási hagymázas tereléseddel, amit a híveid jelentős része többszöri nekifutásra sem tud kimondani. Arról nem is beszélve, hogy azt sem tudják mi az, de jól hangzik? Te, aki a lélegeztetőgépeken át a letelepedési kötvényeken keresztül mindenen milliárdos hasznot húztál. Te, aki mások nyomorából, betegségéből, halálából vagy éppen tehetős bűnözők pénzért vett állampolgárságából is profitáltál? Te, aki abból is nettó hasznot húzol, hogy hókotróval tolod az orosz dezinformációt a híveid arcába és naponta uszítod őket a Nyugat-ellenes, EU-ellenes dumáddal.

Ez az alak osztja az észt az einstandolt közrádióban és azon elmélkedik, hogy az Európai Unió alapszerződése nem ismeri a vétó szót, hanem azt mondja ki, hogy vannak bizonyos tárgykörök, amelyekben csak akkor jön létre döntés, ha minden tagállam egyetért. Azt mondja, hogy Magyarország nem vétózik, Magyarország meg fog akadályozni döntéseket. Azt mondja, hogy nem arról van szó, hogy valakik hoztak egy döntést, és azt mi megvétózzuk, hanem arról, hogy nélkülünk nincs döntés, mert „mi vagyunk az unió”. „Az unió nem Brüsszelben van, ott a bürokraták vannak. Az unió Budapesten van, meg Varsóban meg Párizsban meg Berlinben”. E bravúros szómágia margójára akkor szögezzük le, hogy Magyarország valóban sosem vétózott. Az te voltál, Júdás Viktor, sőt. Te ebből egyenesen sportot űztél eddig is, ez neked a hivatásod és küldetésed az orosz haverod és tartótiszted legnagyobb megelégedésére: hogy rombolj, szabotálj és kémkedj.

Megakadályozni döntéseket? Tulajdonképpen csak azt tudsz, vagy azt se. Mint ahogy számos esetben kiderült: arcoskodtál, hörögtél és előadtad a szuverén nindzsa baromságaidat, a végén meg mindent megszavaztál, aláírtál, ami a zárt ajtók mögött az asztalon hevert. Közben a többségnek eddig is nehéz volt és szar volt, és legfeljebb abban reménykedett, hogy ennél szarabb talán már nem lesz. Olyanok vagytok, mint egy MLM-szekta, amelyik ígéretekkel, hittel és érzelmekkel manipulál tudás és szakértelem helyett. Majd egyszer jó lesz, meglásd, ha meg nem, akkor így jártatok. Dolgozik a lelkem. Hol Svájcban hazudozik és tágítja az univerzumot, hol valami vérbeli despotának gazsulál, de fő szabály szerint a keleti diktatúrákban érzi jól magát, ott szeret nagyon dolgozni. A bölcs orákulum, aki látja a jövőt, akinek a Kelet az új Nyugat. Szépen vagyunk. 

Szolgálati közlemény:  Kedves olvasó! A Szenteltvíz vodkával és jéggel című könyv a legjobb 10 közé jutott Az Év Könyve szavazáson, ami azt jelenti, hogy ha segítesz benne, akkor van esély felérni a dobogóra. A szavazás utolsó fordulója december 10-én zárul. Ha nem megterhelő számodra és nincs ellenedre, kérlek, ERRE A LINKRE KATTINTVA tedd lehetővé, hogy minél többen megismerhessék Koltay, Bartha és Lívia történetét a magyar rögvalóság útvesztőiben. Köszönettel: Andris

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.