Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Téveszmék és morális pánik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

(A cikkben szereplő idézetek a Légió című televíziós sorozat 2. évadjában hangzanak el) 

„Egy téveszme ugyanúgy kezdődik, mint minden gondolat. Tojásként. Külsőleg egyformák. Tökéletes formájúak. A héját látván nem tudhatod, hogy bajt jelent-e. Mert ami odabent van, az számít igazán. … egy gondolat önmagában nem elég. Folyvást gondolatok cikáznak a fejünkben, random ötletek, elméletek. A legtöbb elhal, mielőtt kifejlődhetne. Ahhoz, hogy egy téveszme kiteljesedjen, a racionális gondolatokat ki kell zárni, el kell pusztítani. Csakis így tud kivirágozni egy téveszme teljes értékű pszichózissá.”

Állítás 1: Ukrajna korlátozta a kisebbségek jogait.

Állítás 2: Az Unió elfogadó az emberek felé, mindenkinek biztosítja az alapvető szabadságjogokat, bőrszíntől, vallástól, nemtől, nemi identitástól függetlenül.

Állítás 3: A Közel-Keletről és Afrikából rengeteg ember menekül az EU-ba, a háborúk, az éhínségek, a létbizonytalanság miatt, egy jobb élet reményében. Lehetnek páran közöttük provokátorok, vallási fanatikusok, terroristák is.

Állítás 4: Az Unió felfüggesztette a Magyarországnak járó kifizetéseket, mert a kormányunk nem tartja be azokat a játékszabályokat, amiket korábban mi is elfogadtunk.

 

„Emlékeztető: a világos gondolkodás elvesztése nem normális.”

 

Komment 1: Az ukránok utálnak minket és el akarják ukránosítani a magyarokat.

Komment 2: Az Unió homoszexuális propagandát folytat. Meg akarják fertőzni vele a gyermekeinket.

Komment 3: A migránsok terroristák, meg akarják erőszakolni az asszonyainkat, és el akarják foglalni a munkahelyeinket.

Komment 4: Az Unió meg akarja nekünk mondani, hogyan éljünk, nem küldenek pénzt, mert mi nemzetiek, hazafiak és keresztények vagyunk.

 

„Emlékeztető: óvakodjon a gondolatoktól, melyek nem a sajátjai!”

 

Reakció 1: Az ukránok szemetek és aljasok.

Reakció 2: Na nehogy már engedjük ezt! Ezek nem normálisok.

Reakció 3: Állítsuk meg őket. Nem akarom, hogy idejöjjenek.

Reakció 4: Ez szemétség! Az a pénz jár nekünk!

 

„Emlékeztető: az értelem elvesztése nem normális.”

 

Komment 1: Nem hagyjuk, hogy belesodorjanak a háborúba, és hogy mi fizessük meg a háború árát. Az ukránok kössenek békét! Az Unió törölje el a szankciókat! Legyen béke!

Komment 2: A nyugat és az Unió haldoklik, elvesztették a kulturális örökségüket, a gonosz Soros irányít mindent, el akarja árasztani az Uniót muszlimokkal, és azt akarja, hogy mindenki legyen buzi.

Komment 3: Majd mi megvédünk titeket a terroristáktól, mi nem leszünk bevándorló ország!

Komment 4: A korrupt Brüsszel ellopja a pénzünket, támad minket, és el akarja törölni a keresztény, magyar identitásunkat, még a nyelvünket is.

 

 „2-es számú bejelentés: Ismerje a tüneteket: zavarodottság, ingerültség, mániákus gondolatok, ismétlődő hangok, ismétlődő hangok, reménytelenség, kétségbeesés. Ha ezen tünetek bármelyikét észleli, azonnal végeztessen mentális vizsgálatot!

Reakció: 1,2,3,4: Rohadék szemét ukránok, Brüsszel, Soros, migránsok, buzik! 

„A téveszme egy gondolat, és a gondolat lehet fertőző. Az emberi lények sémakereső jószágok. Ezen azt értem, hogy jobban szeretjük a sémába illő gondolatokat. Más szavakkal nem abban hiszünk, amit látunk, hanem azt látjuk, amiben hiszünk. Nagy nyomás alatt, vagy ha kihívás elé állítják a hitünket, ha fenyegetve érezzük magunkat, a gondolataink könnyen válhatnak irracionálissá. Az egyik téveszme egy újabbhoz vezet, az meg egy újabbhoz, ahogy az emberi elme küszködik, hogy megőrizze identitását. És ez esetben, ami tojásnak indult, szörnyeteggé válhat.”

Komment: Nekünk Magyarország az első! Nemzetileg elkötelezettek, és hazafiak vagyunk. A Haza nem lehet ellenzékben. Aki nincs velünk, az ellenünk van. Aki nem ért egyet velünk, aki nem támogat minket, az hazaáruló és idegen érdekeket szolgál.

„4-es számú bejelentés: minden valóságtól való eltérés támadást jelenthet. Ha érez valamit jelezze!”

Reakció: Dögöljön meg minden hazaáruló köcsög, a Sorossal és a Gyurcsánnyal egyetemben!

„A morális pánik meghatározása: tömeges izgalom vagy riadalom válaszul egy, a társadalmi morál alapjait támadó észlelt fenyegetésre. A morális pánikhoz vezető úton számos állomás van. Az első az aggodalom. Ezen aggodalom eleinte korlátozott. Személyről személyre terjed. Kulturális erők erősítik fel. Mígnem a racionális aggodalom átcsap irracionális félelembe. Az emberek hiszik, hogy valami borzasztó fog történni. Valami, amit nem láthatnak, nem irányíthatnak, és ami lecsap a többiekre, az lecsap rájuk is. Akár valódi a fenyegetés, akár nem, a válasz minden bizonnyal az, és gyakran túlzott is. Tegyék fel önmaguknak a kérdést, mi félelmetesebb, a rettegés vagy a rettegők.”

Komment: Ne aggódjatok! ÉN majd mindent megoldok, ÉN megvédelek titeket mindentől, mert ÉN vagyok a legokosabb, aki mindent előre lát, ÉN vagyok a legügyesebb, ÉN vagyok a legjobb, ÉN tudom mindenre a választ. Neked csak hinned kell bennem, meg persze rám kell szavaznod.

„És íme elérkeztünk a legriasztóbb téveszméhez, a feltevéshez, hogy a többi ember nem számít, sem az érzéseik, sem a szükségleteik. Képzeljen el egy barlangot, amelyben az ott lakók még sosem látták a külvilágot, csupán az árnyait látják, amelyeket a falra vetítenek nekik. A világ, amit az árnyakban látnak nem a való világ, ám számukra valóságos. Ha meg akarnánk mutatni nekik a való világot, elutasítanák, mert számukra felfoghatatlan. Tegyük fel, a barlang helyett a külvilágban él, csakhogy képtelen észlelni, mivel nem is figyeli, ugyanis bízik abban, hogy a prizmán (esetleg a médián) keresztül látott világ a való világ, ám van különbség. Tudják, a barlang allegóriával ellentétben, ahol az emberek valódiak és az árnyak hamisak, itt a többi ember az árny, az arcuk, az életük. Ilyen téveszmében él a nárcisztikus, aki hiszi, hogy kizárólag ő a valós személy. Kizárólag a saját érzéseiket vélik fontosnak, mert a többi ember pusztán árny, és az árnyak nem éreznek, mert nem valósak. És ha mindenki barlangokban élne, úgy senki sem lenne valós személy, még Ön sem. Hacsak egy nap fel nem ébred, és ki nem lép a barlangból. Milyen különösen festhet a világ, miután egy életen át pusztán az árnyait látta.”

CHF.Scarface

Utóirat: „Emlékeztető: Óvakodjon a gondolatoktól, melyek nem a sajátjai!”

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.