Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Belefér-e négy darab krumpli az estére tervezett lakomába, vagy csak a három darabot tudják kifizetni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Decemberben nagy meglepetés éri a nyugdíjasokat Ezt nem láttuk jönni. (Index) Nem akarok én beleszólni az össztársadalmi boldogságba, de szerintem az – merthogy erről van szó természetesen -, hogy nem 12-én, hanem negyedikén érkezik a decemberi nyugdíj, egyrészt nem akkora meglepetés, mert ilyenkor ez szokott lenni. Már csak azért is láthattuk jönni, mert minden évben ezzel kampányol a kormány, mintha valami fene nagy kegy lenne, hogy nyolc teljes nappal előbb utalnak. Amúgy is be szokták hozni a dolgot, mert emlékeim szerint előfordul az utalásoknál néhány napos csúszás időnként, amikor mindenféle technikai hibára hivatkozva ücsörögnek az idősek járandóságán. Gondolom, az a kis kamat, amitől így elesik a kassza, megtérül apródonként. De én legalább minden évben agylobot kapok attól, micsoda cinikus gazembernek kell lenni ehhez. Mármint hogy ebből propagandaeszközt faragjanak. Mert akinek milliós a nyugdíja, annak aztán semmit nem jelent az a nyolc nap, aligha élte fel az előző nyugdíját. Akik viszont napról napra élnek, akik szorongva várják a kifizetés napját, hogy végre ne kelljen azon morfondírozni, hogy belefér-e négy darab krumpli az estére tervezett lakomába, vagy csak a három darabot tudják kifizetni. Vagy éppen azt sem. Szóval az ő nyomorukra épül ez a gazemberség, mert alighanem valóban némi megnyugvást jelenthet, hogy van egy kis pénz. Nem több, csak előbb. A kormánynak ingyen van, a Fidesz szavazatokat szerezhet vele, de legalábbis megpróbálja. Hányinger.

A Facebook elérhetetlenné tette a Pesti Srácok közösségi oldalát. Ez semennyire nem jó hír – én legalábbis biztosan nem örülök neki akkor sem, ha ezernyi bajom van a portállal -, tökéletesen függetlenül az én, vagy bárki más politikai nézetitől. Mint írják, négy évre visszamenően kaptak megrovást, azt sem tudják, melyik cikk miatt, mert azt törölte a rendszer, az értesítésben nem szerepel. Annak ellenére, hogy a portál megpróbál ebből némi politikai tőkét kovácsolni, mondván:

Annak ellenére, hogy a Facebook a választási kampányok közeledtével az elmúlt években rendre brutális módon korlátozta a szuverenista-nemzeti média jelenlétét és a közönségünk elérését, bizakodóak vagyunk. (Pesti Srácok)

Nem állítom, hogy értem a platform működésének logikáját, de az biztos, hogy érdekesen működik arrafelé az ellenőrzés. Kötve hiszem, hogy a dolognak bármi köze lenne a választásokhoz, ahogy az sem valószínű, hogy a szuverenista-nemzetinek átkeresztelt kormánypárti sajtót pécézték volna ki maguknak. Ha igen, akkor a Szalonna is az lehet – márpedig nem az -, mert mi is kaptunk figyelmeztetést öt évvel ezelőtti cikk miatt mostanában, amit újraolvasva sem találtunk semmiféle jelét a közösségi szabályok megszegésének. Utoljára figyelmeztetés jött – és még két régebbi cikk törléséről értesítés -, hogy nincs több dobásunk, legközelebb törölnek. Addig is – csak hogy nagyobb legyen az örömünk, vagy előbb le kelljen húznunk a rolót – úgy bekorlátozták az elérésünket, hogy öröm nézni. Gondolom, sikerült valami zseniális programot írni, ami ezt okozza. Volt már ilyen. Nincs ezzel mit tenni, csak meg akartam nyugtatni a srácokat, nem csak ők szívnak, hanem mindenki.

Aki eddig rettenetesen izgult, hogy sikerül-e a kormánynak határidőre összegereblyézni a Budapest Airpor vételárát – magam történetesen nem vagyok különösebben izgulékony típus, így aztán remekül aludtam eddig is -, az most teljesen megnyugodhat. A kormány cáfolta azt a rémhírt – amit nyilván a sötétben bujkáló rémhírterjesztő ellenforradalmárok és malomtulajdonos kulákok szeretői terjesztettek -, hogy december elsejéig kellene kifizetni a vételárat, mert nem. Azt nem mondják meg, hogy meddig, mert akkor sérülnének az üzleti érdekei a nem-tudni-kinek, meg amúgy is csak annyi közünk van hozzá, hogy mi fizetjük. A hitelt is, ha azt vesznek fel hozzá, és a hitel kamatait is. Amúgy nem ránk tartozik, és különben is Gyurcsány! És ha már így sikerült megnyugodnunk, és még a nyugdíj is előbb érkezik azoknak, akiknek érkezik, örvendezzünk együtt országunk erős, okos, szép és főként igazmondó miniszterelnökével!

A béke oldalán maradtunk. Energiaellátásunk biztosított. A rezsicsökkentést, a munkahelyeket és a családtámogatásokat megvédtük, a háztartási energia itt a legolcsóbb Európában. A nyugdíjak értékét megőriztük, az infláció 10 százalék alatt. Brüsszel pénzügyi zsarolási kísérleteit zátonyra futtattuk, a gazdaság ismét nő, és még nőni is fog. (Facebook/Orbán Viktor)

Tényleg nagy öröm ez, hogy ennyire nagyon sikeres az ország, köszönhetően a nagyszerű kormánynak. Már csak azt kellene kideríteni, hogy akkor mi a búbánatos francért olyan pocsék minden, miért van az, hogy már darabra veszi a nép a szaloncukrot, mert lehetetlenség megfizetni, hogy valóban lehet kampányolni az előbb érkező nyugdíjakkal, hogy a béke oldalán maradva újabban feszt háborúra készülünk, de legalábbis jelenleg arra hivatkozva égeti (védi meg) a kormány a pénzünket, hogy hiába olcsó – elméletileg, mert az nekem azért kevés, hogy a kormány azt állítja – a háztartási energia, ha a rendszerhasználati díj, hálózati díj és a franc tudja micsoda megduplázza a költségeke. A nyugdíjak értékét sem sikerült megőrizni, a reálbérek értékét meg még annyira sem. Az infláció az uniós átlag sokszorosa, a gazdaság pedig csak az előző zuhanáshoz képest nő, amúgy férfi és apa. Vagy amit a fényestekintetű vezető kíván. Én a magam részéről jó ébredezést, szép napot és elviselhető hetet kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.