Május 12,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Örömmel jelentem, hogy gyarapodott a család

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 573,940 forint, még hiányzik 2,426,060 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Még mondja valaki, hogy ez nem jogállam, itt nemhogy nem virágzik, de egyenesen nincs is demokrácia! Pedig de, van, virágzik, igény esetén akár még gyümölcsöt is terem. Rólunk vehet példát Európa, de ha akar, akár az egész világ is. Ami jár, az jár, az állampolgárok jogai és akarata mindennél előbbre való. Így aztán másfél évnyi pereskedés után most úgy tűnik, a HVG majd egyszer megkapja a Nyunyóka néni-féle operettörzs üléseinek jegyzőkönyveit, melyeket eddig nem óhajtottak kiadni, ellenben titkosították azokat. Most mégis úgy szól az ítélet, hogy nem lehet titkolni, bár még tuti kell vagy másfél év, mire a lap kézhez is kapja őket. Persze csak akkor, ha Dúró Dóra nem nézi buzipropagandának a jegyzőkönyveket, és nem darálja le egy váratlan pillanatban. Mert ebben az országban bármi megtörténhet, és bármi meg is szokott történni. Rendszeresen és folyamatosan. Pláne azokban az esetekben, melyekben elképzelhetetlenül sok pénz eltüntetéséről és/vagy a NER haszonélvezőinek nyerészkedéséről van szó. És hát mivel az egész ország erről szól egy ideje, nem nehéz belefutni ilyesmibe. Sőt, ahogy fogy az elzabrálható vagyon, úgy fognak ezek az esetek elszaporodni, mert amiért eddig nem hajoltak le a nertársak a nagyobb zsákmány reményében, azért már lassan le fognak hajolni. És hát a járvány nem is kis üzlet volt, milliárdos profitot termelt bizonyos köröknek. Hogy közben meghalt 40 ezer ember? Járulékos veszteség.

Ahogy járulékos veszteség a recski sárlavina is, amikor Tiborcz haverjának cége a helyiek tiltakozása ellenére bányát nyitott a faluban, a lakóházak mellett, vagyis fölött, megbontotta a hegyet, aztán egy heves eső sárlavinával takarta be a falu szélén lévő házakat. Szerencsére annyira nem volt súlyos a helyzet, mint a vörösiszap-katasztrófa, emberéletet nem követelt, de legalább két tucat család otthonát rongálta meg, esetenként tette lakhatatlanná. Ameddig az első esetből jó kormányunk hosszasan kovácsolta a politikai hasznot – bár a károsultaknak közadakozásból összegyűjtött pénzt emlékeim szerint lenyúlták -, addig ez utóbbiról mélyen hallgatnak, mintha semmi nem történt volna. Holott itt előre is tudni lehetett, hogy baj lesz, pedig már az is éppen elég baj, hogy a lakóházak mellett-fölött egyáltalán engedélyezték a bánya működését. Az ugyanis robbantásokkal és folyamatos, a napi létet keserítő zajokkal jár. Senkit nem érdekelt a dolog – mármint a kormányon belül -, megtörtént a baj, a helyzet nem változott. Bát úgy tudni, Orbán Viktor jóváhagyott 500 millió forint kártérítést – hogy miért állami pénzből, miért nem a bánya tulajdonosa a kárfelelős, azt magam sem értem -, de abból sem láttak még egy vasat sem a károsultak, a felelős bányatulajdonos pedig a füle botját nem mozdítja az ügyben. És teheti. Ha az ellenzékhez lenne köthető a felelős, már törvényt is módosítottak volna, hogy felelősségre lehessen vonni – bár szerintem a jelenlegi törvények szerint is van erre mód -, az összes pártlap ezzel lenne tele hétfőtől hétfőig. Holott egy működő jogállamban egyáltalán nem lenne szempont a politikai irányultsága senkinek, soha.

Örömmel jelentem, hogy gyarapodott a család. Már nem csak a kazahokkal állunk rokonságban, hanem az azeriekkel is. Ezt népünk génhordozóból genetikussá okosodott vezére mondta Bakuban, ahol nyilván szintén otthon érzi magát, ellentétben például Brüsszellel, ahol nem. Mert ott bántják őt, ellenben a rokonlátogatások alkalmával Ázsiában mindig a kölcsönös tisztelet talaján állva tudja szidni Európát. Ha így folytatja, még valami baltarend-kitüntetést is kapni fog ott. Mennyire remek lenne, ha ott maradna. Ő végre szabadon és jól élhetne, és mi is. Igazán ránk férne egy kis nyugalom, arról nem beszélve, ha csak egy évig nem lopna senki az országban (mármint nagy tételben), az már jól érzékelhető lenne még a hívek számára is. Ehhez persze az kellene, hogy a harcostársai és rokonsága is vele tartson, de biztosan ebben is teljesen egyetértenek vele, szóval örömmel költöznének a rokonokhoz egy kis időre. Például Varga Judit is, akiről én most bizony meg nem tudnám mondani, hogy mi is neki a funkciója. Én eddig úgy tudtam, egyszerű parlamenti képviselőként tengeti napjait, de közösségi oldala nem erről tanúskodik. Külföldi vendégeket fogad, interjúkat ad, intézkedik, de legfőként harcol Brüsszel ellen, ahová menni akar majd tavasszal. Hát sántuljak meg, ha értem! De komolyan! Ott van Azerbajdzsánban és Kazahsztánban a melegszívű, tisztelet talaján álló rokonság, akik ölelnék őt a kebelükre, és ott az ellenséges Brüsszel, ahonnan lőnek ránk, bántanak, csípnek-rúgnak-harapnak, kifosztanak, megaláznak, elveszik az összes szuvenírünket, ő mégis oda vágyik. Pedig Azerbajdzsánban tuti lehet lovagolni meg ilyesmiket, akár még hegedülhet is közben, kibontakoztathatja az összes tehetségét, de nem, ő makacsul azt akarja, hogy Brüsszelben szenvedhessen. Felfoghatatlan.

Semjén Zsolt rendes hazafihoz méltóan nem kalandozik sem keleten, sem nyugaton, hanem itthon intézi a hazatelepülését a hazaváró izében, amit előtte át is adott, jó fideszes szokás szerint sokadmagával. Amúgy szerintem is feltétlenül érdemes haza jönni, bár nagyon nem érdemes rohanni, mert még várni kell egy keveset arra, hogy megcsodálhassuk a fővárosban építeni szándékozott kis-Dubajt. Szép lesz, mindenki meglássa. Vagy ha nem, hát kisnyúl.

Jó ébredezést, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek! Mi szokásunk szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.