Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nindzsa, hát hogyne. Ahogy a kedves beteg óhajtja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Azt írta tegnap az Index, hogy Orbán Viktor megfújta a harci kürtöket. Bevallom, első pillantásra zavarba jöttem, mert amennyire tudom, Orbán Viktornak – aki egyébként köztudottan számos és számtalan különleges képességgel rendelkezik – egy szája van. Azzal meg ugye bajos több kürtöt megfújni, még az ő esetében is. Aztán hamar megvilágosodtam, hogy nem úgy fújta meg, hanem úgy, ahogy minden mást is ebben az országban, az uniós és hazai forrásoktól kezdve minden egyébig. Akkor pedig indokolt a többesszám, amúgy sem szokása lehajolni az apróért. Vagy simán csak nem tud már lehajolni. Szijjártó Péter speciel le tudna, de ő most eredetkutatással van elfoglalva. Legalábbis erre következtetek az egyik posztjának kezdő mondatából:

Józan ész alapján bárkinek lehetnek jó kapcsolatai bárkivel, de nálunk többről van szó, hiszen a kazah és a magyar egyértelműen rokon nép. (Facebook/Szijjártó Péter)

Aztán mitől egyértelmű a rokonság? Nekik is van pötty a seggükön? Vagy esetleg onnan tudhatjuk biztosan a dolgot, hogy Orbán Viktor ezt találta mondani? Nem kell ám mindent elhinni, amit a kolostorlakó handabandázik! Az is lehet persze, hogy Kásler Miklós derítette ki, csak minket felejtettek el értesíteni róla. Még egy cuki bejegyzés a repülő minisztertől (sajnos nem a szónak abban az értelmében repül, pedig kibontanék egy üveg pezsgőt, holott nem is szeretem):

Kicsodák? Vagy már a királyi többest hallhatjuk? Amúgy pedig nem kötelező ám röpködni, nyugodtan itthon is lehet maradni. Munka van bőven, egy sportmenedzser biztosan el tud helyezkedni ebben a munkaalapú társadalomban. Simán. Mindenki jobban járna, legfeljebb Szijjártónak okozna gondot átlagfizetésből átlagéletet élni, ahogy csinálja azt olyan 9 millió ember. Akkor aztán nem kellene éjt nappallá téve szállni az égen, néhány évente – amikor van rá pénz – fapados, négy óra szívás a reptéren, fél nap késés, ülve alvás a fal mellett, aztán beszíjazva két vadidegen közé a kurvakényelmetlen ülésbe, miközben az előttünk ülő azt hiszi, hogy tényleg tésztalevest rendelt, de nem, ilyen poharas izét, ami vízzel érintkezve büdösebb lesz, mint az iskolai menza amikor Vegetából főzött levessel kényeztetik az ifjúságot. Csak a repülőn a szag megmarad végig, így aztán kész mámor leszállni, és ha olyan helyre utazott az ember, akkor még egy laza órácskát sorban állni az ellenőrzéshez, és lekésni az összes buszt. Jó buli ám, érdemes lenne kipróbálnia Mipetinknek, hátha megtetszene neki. Nade legyen elég Petiből, van nekünk Viktor is!

Brüsszelben tönkreteszik és vesztébe vezetik Európát. Naponta vernek újabb és újabb szöget a koporsójába. Az uniót nem elhagyni kell, hanem megváltoztatni, és ez csak akkor lehetséges, ha Brüsszelben radikális változások lesznek! (Facebook/Orbán Viktor)

Európának ezer szerencséje, hogy van egy ilyen végtelenül okos pasi itt nekünk, aki mindent jobban tud, mint az összes többi együttvéve. Csak azt nem érti szegény, hogy tojnak az ő bölcs fejére egyrészről, másrészről az unió nem Magyarország. Ott vannak más országok és más vezetők, és amit a többség akar, az van. Nem az, amit Orbán Viktor akar. Amúgy pedig amióta haldoklik a Nyugat, azóta már felnőtt több generáció, és valamiért egyik sem Kazahsztánba vágyik rokonlátogatóba, hanem halotti torra mennek. Addig is, ameddig jobblétre szenderül a haldokló, ők berendezkednek, felnevelik a gyerekeiket és köszönik, egészen jól elvannak. A koporsóba a szögeket Brüsszel persze nem azóta verdesi, amióta agonizál a világnak az a fele, de már legalább 10-11 éve a nagy hadvezér szerint. Szóval az már régen nem koporsó, hanem páncélozott tank. De még ebben az esetben is kérdés, hogy kintről befelé, vagy bentről kifelé veri azokat a szögeket. Mert ha bentről, akkor semmi gond, ha kintről, akkor megintcsak semmi gond, hiszen ha kint van, mindegy, hány szöget ver bele micsodába. Amúgy ebben a szép beszédben csak ki kell cserélni Európát Magyarországra, Brüsszelt az Orbán-kormányra és már igaz is a dolog.

Aki röhögni óhajt, semmiképpen ne hagyja ki a miniszterek elnökének Tik Tok videóját! Állítólag mesterséges intelligencia segítségével alkották meg ezt a csodás videót. Ha ez történt, máris nem tartok az MI-től, mert vagy hülye, vagy vak. A mi dicső haduraink legfeljebb szumó-kormány címszó alatt futhatna, legalábbis a miniszterek elnöke biztosan. Még ifjú korában sem nézett úgy ki, mint ebben az izében, szóval remélhetőleg nem veszi komolyan a dolgot. Ha mégis, akkor célszerű lesz letakarni a tükröket körülötte, nehogy szembe jöjjön a valóság. Arra azért roppantul kíváncsi lennék, hogy ki találta ki ezt a baromságot, ki látta és ki hagyta jóvá. Merthogy ezeknek az illetőknek nagyon sürgősen szakorvosi vizsgálatra lenne szükségük, az egészen biztos. És nem urológusra gondolok. Innen már csak egy lépés, és elkezdik keresni Orbánnak a hatalom kardját, az élet vizét vagy a frigyládát, hogy ne csak okos, szép és erős legyen, hanem halhatatlan és legyőzhetetlen is. Esküszöm, ez már nem egy ország, hanem egy bohózat. De abból az a borzalmasan kínos, ótvar pocsék, amit tehetségtelen, öreg, széthízott ripacsok adnak elő. Én lassan kezdek csomagolni.

Addig is jó ébredezést, vidám, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.