Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A miniszterelnök összes jobbkeze, amint önmagának ír levelet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Az Európai Bizottság szóvivője. Eric Mamer különös dolgot mondott az az Euronews riporterének, aki arról faggatta, mi a vélemény a Budapestet elborító fütyülős plakátokról, melyeken Ursula von der Leyen és Alex Soros látható, a két füttyművész, akikre nem táncolhat egy igaz magyar:

Hiszünk a magyar közvélemény intelligenciájában, a tízmilló magyar nem csak Magyarországon, hanem egyben az EU-ban is él. (Euronews)

Nem különös? Felnőttnek, gondolkodó lénynek néznek minket, akiket a saját kormányunk soha nem nézett annak. A cikk ezzel zárul:

Az Európai Parlamentben egyébként kedden délután vitát rendeznek arról, hogy Magyarország miért nem kapta még meg az uniós forrásokat. Ugyancsak holnapra várható, hogy az Európai Bizottság dönt arról: támogatásra ajánlja-e a tagállamokat a magyar helyreállítási alap hitel-részére vonatkozó kérelmet, ami 4,6 milliárd eurós forrást jelentene.

Hát ha még a fütyülős plakát sem hatja meg az Európai Parlamentet, akkor semmi! És ez biztos, legalább annyira, mint az, hogy végre lesz egynapos autópálya-matrica. 5 150 forintért autózhatunk akár naponta is, ha telik a luxusra. A 10 napos 6 400 forint, a havi 14 600, az éves 57 200 jó magyar forintba fog kerülni. Az egyszámjegyű infláció, a családbarátság és az össznépi megvédés nagyobb örömére. De legalább ezek kormányozni tudnak, és milyen jól jártunk, hogy így a gázszerelőnek megtérül a befektetés, mármint a koncesszió. Mégis más, ha neki fizetjük be ezt a pénzt, mintha valami aljadék multi vinné ki az országból. Hát nem? A megyei – ami vár – matricát 6600 forintért mérik majd. Azt mondjuk nem pontosan értem, hogy miért Lázár János feladata kitalálni és kihirdetni az árakat, miközben Mészáros Lőrinc az üzemeltető. Csak fel tudja olvasni a számokat a gázos akkor is, ha többnyire csak milliárdul ért.

Aki nagy ívben, elszántan kerüli a kolostorlakó közösségi oldalát, annak most van egy nagyszerű hírem! Nem ússza meg a nemzeti kipcsak amatőr színművész legfrissebb alakítását!

Tényleg mindenre hajlandó Mészáros Lőrinc legjobb barátja! Ha kell, disznókörömből pálinkázik, kolbászt tölt, kazah kecskepásztornak öltözik, nindzsának képzeli magát, szelfizik orrvérzésig, igény esetén pedig rácsodálkozik arra a hülyécske levélkére, amit milliárdokból gyártottak le – nyilván nem ennyibe került, de etetni kell az udvartartást, mert különben nem szeretik annyira önzetlenül Európa magyar hangját és génhordozóját -, és aminek minden sorát betéve tudja, hiszen személyesen adta rá atyai áldását, vagy amit adni szoktak az ilyen nagyszabású illetők. Ja, ki is írta alá azt a levelet? Mit mondanak arról, aki önmagával levelezget, és még meg is lepődik azon, hogy írt önmagának? Több kérdésem nincs. És itt akkor vissza is utalnék az Európai Bizottság szóvivőjének szavaira, aki bízik a magyarok intelligenciájában. Hát a kipcsak-dakota-türk-kazah-csúti meg bízik a saját szavazóinak feneketlen ostobaságában, és reménykedik abban, hogy napról-napra több hülye lesz ebben az országban. És ezt még csak nem is szégyelli, sőt, büszkén áll a mozgalom élére. Tényleg csak szívből gratulálni tudok ehhez a parádés alakításhoz.

Közben a másik született zseni, a Lázár János nevű egészen érdekes kijelentéseket tett a parlamentben. Például azt mondta ő, hogy:

a rendszer belső kritikájára a legjobb példa Matolcsy György, a miniszterelnök jobbkeze.

Nofene. Én meg már azt hittem, hogy a Jegybank független a kormányfőtől és az ő mindösszes végtagjától. Már megint tévedtem. Azt is megtudhatjuk a Telex cikkéből, hogy Orbán Viktor imád vitázni, egyszerűen igénye van neki erre, élvezi, és rendkívül jó közben a hangulata neki. Én ezt nem is kétlem. Igen valószínűnek tartom, hogy ezekben a vitákban végül mindig a drágaszép miniszterelnök úrnak lesz igaza. Mert ő egy megkérdőjelezhetetlen, legyőzhetetlen lángelme, egy valóságos zseni, egy igazi vátesz. És ezek a viták mindig megerősítik ebben a tudatban. Szóval vitázni jó, ha nincs igazából ellenfél. Mármint persze intelligens ember tudja, hogy az nem vita, értelme nincs és rendkívül káros, de úgy hiszem, a sziporkázó tehetségű csúti már régen túl van azon a ponton, amikor még ezt be tudná látni.

Már éppen itt volt az ideje, hogy valami salátába csomagolva (szokás szerint) bevezessen jó kormányunk egy új gumibugyi-szabályt, amit bármekkora seggre fel lehet húzni. Különös szolgálati rend, ez neki a neve. Élő ember nem tudja, hogy pontosan mit takar, de ha találgatnom kellene – vagy nem kellene, csak szokásom – arra tippelnék, hogy a katonákat éppen úgy be akarják darálni, mint a pedagógusokat. Pedig azokat sem kellett, ezeket sem kell, eleve darált állapotban, konyhakészen kapják őket. Gondolom, arra is jó lesz az új szabály, hogy valahogy betömködjék a lyukakat, mert kevesebb katona van, mint amennyi kellene. Az oktatásban ezt megoldják helyettesítésekkel, legfeljebb nem azt írják a jelentésbe, hogy a konyhás Gizike tartotta a kémiaórát, hanem szaktanár. A katonaságnál már ez sem fog kelleni, egyszerűen ide-oda lehet őket vezényelni, és még túlórát sem kell fizetni. Ügyes! Már csak az egészségügyben kellene kitalálni valami hasonlót, például nem végzettséghez és gyakorlathoz kötni az orvos és a szakápoló munkaköröket, hanem Pintér Sanya kinevezhetné a portást agysebésznek, ha úgy hozza a szükség, és meg is vagyunk. Fog ám flottul működni ez a remek ország, csak várjuk ki a végét!

Addig is, jó ébredezést, szép napot kívánok! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert ez a szokásunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.