Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Őket csak éltetni és ajnározni szabad, és majd ők megmondják, ki érdemes arra, hogy magyar lehessen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy gondolat erejéig visszakanyarodnék az olasz szövetségi kapitány Bulgária elleni mérkőzés utáni, némi felháborodást kiváltó nyilatkozatára, amit aztán pontosított:

„Bulgáriában nem volt tolmács, ezért nem tudtam az anyanyelvemen kifejezni magamat. Angolul mondtam egy kifejezést, ami félrement, nem azt tükrözte, amit mondani akartam.”

Értjük? Azt hiszem, értjük. Magyarázza a bizonyítványt a honosított itáliai sztáredző, amivel kapcsolatban egyetlen felvetésem lenne, aztán elengedem a témát. Tudtommal Rossi úr több mint 13 éve tevékenykedik kicsiny hazánkban edzőként, ennyi idő alatt szerintem legalább egy alapfokú magyar nyelvtudásra igazán szert tehetett volna, ha csak abból indulok ki, hogy például a kínai piacon bármelyik kereskedő simán megtanulta beszélni a nyelvünket. De van például több, külföldről érkezett ismerősöm is Pécsett, akik az itt töltött egyetemi éveik alatt szinte tökéletesre fejlesztették a magyar nyelvtudásukat. Szerintem ez lenne a minimum, ha már ebből az országból él, ennek az országnak lett állampolgára. Azon felül ebből az igazán visszás helyzetből moralizál és minősíti azokat, akiknek nem tölt be központi szerepet az életükben a magyar válogatott tündöklése és/vagy sokszor bukása. És még valami tovább gondolván ezt az igencsak groteszk esetet, mi lesz akkor ha a mester netán a saját országa ellen fog játszani az Eb-n? Hoppácska! Na az lesz az igazi dilemma, ugye, edző úr? 

És akkor rákanyarodnék pár gondolat erejéig a szombati nap fénypontjára, a Fidesz (értsd: Fiatal Demokraták Szövetségének) tisztújító, közpénzből lezavart csinnadrattájára, amelynek az egyetlen megkerülhetetlen főszereplője természetesen elindult az elnöki posztért, és hogy, hogy nem, megint nem volt kihívója. Mennyire izgulhatott a kedves vezető, hogy megnyeri-e majd a versenyt saját maga ellen. Még jó, hogy nem skizofrén a csávó (dehogynem, ő mondta a szájával), mert akkor hatalmas önmarcangoláson kellett átesnie szegényemnek. A sem nem fiatal, sem nem demokrata idén lett 60 éves, és mostanra már semmilyen értelemben sem szövetségese senkinek, legfeljebb keleti diktatúráknak és az elnyomó rezsimeknek. 

A Telex videójában láthattuk a rajongótábort és a keménymagot megnyilvánulni, feltétlenül érdemes megnézni. Már csak azért is, mert ez a hamisítatlan úgynevezett morális fölény, a világot felsőbb utasításra gyűlölők csinos csokra, amely egy gagyi edénybemutatóra érkező MLM szekta benyomását keltette. Rettegj, világ! Rettegj, Európa! Egyvalamit nem értek: minek ez a színjáték? Minek kell eljátszani, hogy ez egy egy demokrácia? Mert nem az. Minek kellenek ezek a fárasztó klisék? Mi az akadálya annak, hogy kimondják azt a nyilvánvaló tényt, hogy ez tulajdonképpen egy abszolutista monarchia? Pont mint XIV. Lajos uralkodása idején. Minek kell hülyének nézni mindenkit? Változtasson az államformán, és akkor legalább mindenki megnyugodna. Mert tényleg elég frusztráló már azon vitatkozni, hogy az, ami itt van, mi minden, de biztosan nem alkotmányos demokrácia, Magyarország nem köztársaság. Az állam Orbán Viktor és pont. Aki esetleg nem tudja felidézni, ide teszem a fogalom lényegét:

Az abszolutizmus vagy abszolút monarchia a monarchia egy olyan formája, amelyben az uralkodó autokratikus hatalommal rendelkezik, nem korlátozzák az írott törvények, törvényhozás vagy szokások. Az újkori feudális rendszerek legfejlettebb államformája volt, ahol az uralkodó – a rendi országgyűlést kihagyva a döntésekből – korlátlan hatalommal rendelkezett. Az uralkodó állandó hadseregére és hivatali szervezeteire támaszkodva függetlenítette magát.

Itt most zajlik éppen a fegyveres erők reformja és felfegyverzése, úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy hamarosan az az egy tényező is rendelkezésre fog állni, ami eddig hiányzott. Korona van, bármikor a fejébe nyomhatja, kiegyenesítheti a keresztet rajta és kész. Legyen király, mert ez a megjátszós hülyének nézős színdarab most már rohadtul megterhelő azok számára, akik látják, hogy mi folyik itt. Különös tekintettel erre a dzsemborira, amit a Hungexpo területén tartott, ahol megint puffogtatta a megalázó poénjait. Nekem úgy tűnt, mintha az egész brigád feje okkersárga színben világított volna a teremben, mintha egy valag hepatitiszes ült volna ott és tapsikolta végig ennek a gátlástalan, minden ízléstelen poénját papírból felolvasó hazugsággenerátornak a műsorát. Rágalom, degradálás, sértegetés, nagyotmondás. A mi vagyunk a legjobbak, legügyesebbek és legirigyeltebbek a földkerekségen. Bálint kolléga tegnap reggel szemléletesen fogalmazta meg azt a fertőt, amiben tapicskolunk, azt a szavakba egyre nehezebben önthető reménytelenséget, amit ez még mindig tud fokozni. A guruló dollárokra írt törvénytől kezdve egészen addig, hogy visszavesszük azt a pénzt, amit Brüsszel nem akar odaadni nekünk. Ez a szétcsúszott, magát nindzsának aposztrofáló eltorzult nagyotmondó, aki volt már minden, a dakota indiántól kezdve az utcai libernyákcipelőig minden. Aki szerint mindent célt teljesítettek, amit vállaltak, és most lesz csak igazán gyönyörű az élet. Hogy hajrá, Navra, majd intézd a lóvét, amit konkrétan miatta nem kapunk meg, és Máté, te meg majd gondoskodj arról, hogy levadásszuk a hazaárulókat bármi áron. 

Bár a magyar alkotmány világosan kimondja, hogy ki a hazaáruló, arra eddig is létezett törvényi passzus, most egy hangulatkeltő, súlyos megbélyegzéssel fogják majd ellehetetleníteni a független ellenzéki sajtó munkáját, mindenkit, aki kritikát mer megfogalmazni vagy számon meri kérni a gaztetteiket. Azokat vadásszák le, akik oknyomozó módszerekkel derítik ki, hogy ezek miképpen élnek vissza a korlátlan hatalmukkal és az adófizetők pénzével. Azok ellen indítanak hajtóvadászatot, akik az úgynevezett ellensúlyok kellene, hogy legyenek a rendszerben. Ez a gazdasági és hatalmi érdekcsoport nem viseli el, hogy kritizálják, hogy lerántsák róla a leplet. Ezeket csak éltetni és ajnározni szabad, és majd ők megmondják, hogy ki érdemes arra, hogy magyar lehessen, és ki nem az. Majd ők elüldözik, elkergetik és szabotálják azokat, akik egyébként teljesen jogszerűen végzik munkájukat. Gyomorforgató módon bélyegeznek meg mindenkit a civilektől kezdve a politikai ellenfelekig, simán diliházszökevénynek állítják be az ellenzék 2022-es miniszterelnök-jelöltjét úgy, hogy soha nem látott győzelmet arattak a választásokon. Természetesen nekik nem volt szükségük guruló dollárokra, nekik korlátlanul rendelkezésre állnak a befizetett magyar adóforintok, ha választást akarnak nyerni. Minden az ő ellenőrzésük alatt áll és mindenkit akkor és úgy figyelnek meg, hallgatnak le amikor és ahogy akarnak, és természetesen ha ez kiderül, akkor még nekik áll feljebb.

De ő még tervez, még jó bőrben van, jó korban és jó karban van. Látszik rajta, de tényleg. A gyógyulni nem akaró sebhely az alsó ajkán, a vizenyős tekintet, az eltorzult test mind ezt támasztja alá. És itt megállnék egy pillanatra. Nem gúnyolódom a testalkatán, leszarom, hogy mekkora és hogy néz ki. De többnyire ezt olyanokra szokták mondani, akik valami betegség miatt néznek ki úgy, ahogy. Ő a saját elmondása szerint olyan makkegészséges, hogy majd kicsattan. Kérdezem én, így néz ki egy fitt, erős, egészséges ember? Szerintem nem. Ezen az alakon az elmúlt 13 év megalomániája látható, méghozzá szembeötlően. Amikor megnyerte a kétharmados önkényuralmat még fessnek volt mondható, mára csak árnyéka önmagának. Mondhatnám úgy is, hogy a jólét, a kevélység és a falánkság jellemző testi tüneteit hordozza magán, a hatalomba belebolondult, kontroll nélküli emberét. Külcsín, belbecs. Nála ezek együttesen demonstrálják azt a perverz világképet és torz és gonosz vezetői manírt, amit az ország pénzéből az ország lakóinak előad és evidenciaként követel meg magával szemben. 

Semmi jóval és kecsegetővel nem tudok senkit vigasztalni. Ez egyre rosszabb és vállalhatatlanabb lesz. Már most is mélyen megvetendő és elszomorító, amit művel azok ellen, akik nem hajlandóak elfogadni azt, ami itt van. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.