Május 12,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Műmáz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 573,940 forint, még hiányzik 2,426,060 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát ez most már tényleg sok, de komolyan! Ahogy ez a „békepárti” perszóna mézédes vigyorral az arcán képes beülni egy tank irányítótornyába, azzal a mókás sisakkal, selátó szemüveggel a kobakján, az már fájó. Számtalan szerepben pózolt már, jóformán még csak huszárosan lóra pattanni nem láttam még, de így is mindig elpattan egy húr a világképemen, ahányszor csak észlelni vagyok kénytelen a magamutogatását. Egy marionettfigura ez a nagysád, aki az arcára faragott vigyorral furtonfurt népszerűsíteni igyekszik az Orbán-rendszert. Azon kívül, hogy szorgalmasan aláír mindent, amit az orra elé tolnak, ebben véli megbízása lényegét.

Méghogy ő „fogadja” a Sándor-palotában a kormányfőt, hát van ennél viccesebb bejelentés?!… Még mindig Németországban adná a hálát a sorsnak – miként tizenhárom évvel ezelőtt -, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként él röhejes jövedelemből szülőhazájában, ha Orbán nem nyúl a hóna alá és téríti politikai pályára. Szintén A Sasszemű szemelte ki államfőnek is, nyilván tetszett neki, hogy az asszonyság előnedvesített törlőkendővel pucolja az ablakot, nem a Metropol című, KariGerit fikázó hörgedményével, mint szegényebb háztartásokban szokás. 

Az elnöknő azóta kizárólag Istennek ad hálát bármiért is. Neki köszönhető, hogy a kormánytól egyházi óvodát kaptak a gyerekek 35 milliárdértmiközben „Nyugat-Európában templomokat rombolnak le”továbbá, a világ azon fertályán ma „nincs olyan nemzet, amely önerőből képes fennmaradni”.

Egy köztársasági elnök személye ugyan sérthetetlen, de ez engem – lévén közérdek – nem akadályoz meg abban, hogy kimondjam: ez a hátszőr-felállító politikai spiné egy kényszeres hazudozó, egy ízléstelen, gátlástalan szolgalélek, akihez képest még Mádl Ferenc is egy szépségkirály volt!

*

„Magyarország a világ első tíz országa közé szeretne kerülni 2040-re!” 

Több problémám van ezzel a bonmottal. 

Az a Csák János miniszter mondta ezt, aki eddig lázasan igyekezett észrevétlen maradni, ám most, hogy a MI Hazánkkal ápolt jó viszony fordulatot ugyan nem, de erős hátszelet kapott, muszáj volt valamit mondania, illetékességi okokból. Namármost, ha egy polclakó megszólal, manapság a következő lehetőségei vannak: a semmitmondás, a nagyotmondás, a hamismondás és a távoli jövőbe illesztett, minden realitást nélkülöző ígéret. Az olvasóra bízom, hogy ezt a megnyilvánulást hová sorolja.

Másik gondom az, hogy ez a brancs ha Magyarországot említi, az alatt önmagát érti. Ilyetén szempontból a mai vezérgarnitúra a „fejlettségét” tekintve már most olyan szinteken lubickol – anyagi értelemben véve legalábbis – , amely magasságok nemhogy 2040-re, de az évszázad végére sem lesznek elérhetők a pórnép számára. 

Továbbá, a jelenleg fejlettnek tekinthető országokra nem a stagnálás, még kevésbé a visszafejlődés jellemző, mint egyes kevésbé kompetens kormányokkal megvert államokra, amelyekben az elit nem fejleszteni szeretné a gazdaságot és az életszínvonalat, hanem a befolyását akarja kiterjeszteni az élet minden szegmensére. Amelyekben a jobbágyok már nem a földeken robotolnak, hanem odaédesgetett külföldi magáncégek üzemeiben. Ezért könnyen elképzelhető, hogy ha esetleg valamilyen csoda folytán, a kockázatok és mellékharácsok ellenére el is érnénk az említett évre a jelenlegi szintjüket, ők addigra már sokkal előbbre fognak járni. A gazdaságaik ugyanis nagyobb potenciált, tartalékokat birtokolnak, ami exponenciális növekedést garantál.

*

Magyarország = vejjel-mézzel folyó Kánaán.

*

Annyira jól élünk mi, hogy ébredéskor a kezünk már nem is a bilibe lóg, hanem valamelyik köcsögbe.

*

Jelen: AGYMOSÁS.

Jövő: FEJMOSÁS

De legalább fejetlenségről nincsen szó…

*

Mimagyarok: Homo Szopiens.

*

Üzentek a marslakók, hogy ők onnan is, már most látják Orbán 2024-es valamint 2026-os kétharmados győzelmét!

Köszike, „Ellenzék”!

*

„Az LMBTQ+-lobby merénylete a hetero-keresztény magyar színjátszás és külön Vidnyánszky Vezérigazgató ellen”

Nagyjából ezzel a címmel várom a Nemzeti Színházban – a Rómeó és Júlia előadásán – történt sajnálatos baleset kapcsán elrendelt belső vizsgálat és hírzárlat (értsd: szájzár) eredményéről szóló sajtóbeszámolókat.

*

Vidult is meg nem is, 

vedelt is meg nem is, 

rúgott is meg nem is,

hozott is meg nem is,

lopott is meg nem is, 

elment is meg nem is.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.