Május 11,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És nem rázza a Stockholm-szindrómából font kerítést

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 536,317 forint, még hiányzik 2,463,683 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Derűs jó reggelt, kellemes csütörtököt és minél több fényt mindenkinek! Elvileg ma van a dohányzásról való leszokás napja, miután november harmadik csütörtökét a WHO kezdeményezésére füstmentes, dohányzásmentes nappá nyilvánították. A legenda szerint az alapötlet Massachusetts állam kormányzója, Arthur P. Mullaney kútfejét dicséri, aki 1971-ben arra kérte a polgárokat, hogy egy napig ne gyújtsanak rá, és a pénzből, amit dohányárura költöttek volna, támogassanak egy helyi középiskolát.

Egyáltalán nem állítom, hogy ha minden dohányzó, e fölöttébb káros szenvedélynek hódoló mimagyar ember egy napi dohányügyi kiadását összedobnánk, akkor az akár csak megközelítené azt a brutális összeget, amit a Lölő-jelenség és pajtásai az autópálya koncesszión hasítanak a jövőben: a G7 elemzése szerint 35 év alatt közel 700 milliárd forint (!) nyereségre is szert tehet a felcsúti konvektorpucolóból lett Forbes-listás milliárdos, valamint a hisztérikus külügyminisztert és famíliáját luxusjachtoztató Szíjj László közös konzorciuma. Azt viszont állítom, hogy bármi is lesz 35 év múlva Mészárossal vagy Szíjjal, hogy lesznek, vagy nem lesznek és hol lesznek, ez az évekre lebontva évi közel 20 milliárd forint akkora összeg, hogy ha ez lenne az egyetlen közpénztétel, amit a Mészáros néven futó szuverén felcsúti küldetéstudat a saját és udvartartása feneketlen zsebeibe irányított, akkor is jogosan sírna fel a világ összes Nokiás doboza.

De nem sír fel senki és semmi, és nem rázza a Stockholm-szindrómából font kerítést a magyar társadalom. Se 70 ezer millió forint miatt (70 000 x 1 000 000), se az Orbán-klán sok milliárdos hatvanpusztai luxusba fullasztott kastélybunkere miatt – ami nyilvánvalóan nem akkora ügy, hogy azért vagyonnyilatkozati eljárás megindítását találja indokoltnak az illetékes parlamenti bizottság -, de ennél jóval csekélyebb, viszont mégiscsak húsba vágó ügyek sem zökkentik ki az öntudatos állampolgári jégkorszakba beleszorult, önkéntes hibernálásba fagyott magyarokat. Jól van az úgy, elvtársak jeligére minden jól van úgy, ahogy van. Csak szuverenitás legyen meg internet. Meg olcsó sör a hűtőben, ha más nincs is.

Jut eszembe erről, meg az egészségről, betegségről, dohányzásról, meg a száraz novemberről, meg arról, hogy Magyarország büszke lakosságának közel negyede alkoholista, amivel az orosz testvérek oldalán világelsők vagyunk, hogy külön Semjén Zsolt tegnap éjszaka megint settenkedett, sunnyogott, ahogy szokott, amikor valami veretes disznóság körvonalai sejlenek fel a nemzeti színű asztalterítőn. A politikai főkeresztény a nevére vette azt a törvénymódosítási javaslatot, amely szerint a munkáltatók és a munkavállalók adminisztratív terheinek csökkentése érdekében, a hétköznapi ügyek intézésének egyszerűbbé tétele érdekében, sőtpláne A VÁLLALKOZÁSOK SIKERESSÉGE érdekében (értsd: hogy az erőforrásaikat a jogszabályoknak való megfelelés helyett a működésükre, a TERMELÉSRE tudják fordítani), megszűnik a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálat. Szerencse, hogy volt lehetőségem egyet ráaludni erre, így most már artikulálatlan anyázáson túl érdemben hozzá tudok szólni a témához. Persze ennek ellenére kikívánkozik belőlem a mélyen alvó Bayer Zsolt, de helyette összefoglalom egy mondatban: a Fidesznek és különsemjénzsoltnak konkrétan ADMINISZTRÁCIÓS TEHER, a termelékenység és a vállalati sikeresség, a tőkefelhalmozás rovására menő teher az emberek egészségének megőrzése.

Ha azt feltételezném, hogy a nagy büdös pozitív nullával mérhető mennyiségű önálló gondolattal rendelkező Semjén életében először valami előremutató, hasznos, nemes dologhoz adta a nevét, vagyis csak jót akar, akkor az a felvetésem, hogy minden normálisabb országban minden normálisabban működő cég elég sok erőforrást költ arra, hogy a munkavállalók fizikai, mentális, pszichés állapota rendben legyen, hiszen ez egy megtérülő befektetés: nem égnek ki, nem robbannak le pár év alatt. Ennek része az üzemorvosi vizsgálat is, amitől – bármilyen hihetetlen egy őskeresztény hazafinak, aki nem sűrűn járt a piaci munka világába vezető hídon – nem csökken, hanem nő tetszőleges cég teljesítménye. Szerintem nem túl bonyolult az oka: egyszerűen azért, mert egészséges emberek hatékonyabb munkát végeznek, mint beteg emberek.  Akiknek minek az orvosi vizsgálat, csak időt és pénzt emészt fel. Mivel azonban pontosan tudom, hogy Semjén soha semmit nem gondol önállóan semmiről, de bármilyen mocskos munkát elvégez, amivel megbízzák, valójában szerintem azt kell ebből az ordas, aljas törvénymódosításból kiolvasni – amellett, hogy kevés az orvos és sok a vendégmunkás -, hogy a kínai kommunisták mérgező akkumulátorgyáraiban potenciálisan bekövetkező halálesetek miatt felelős kínai kommunisták felelősség alóli felmentésének ágyaznak meg szuverénék ezzel az éjszakai sunnyogással. Pedig bizonyára pontosan tudja az erkölcstelen jogászkormány, hogy ezekben a kínai kommunista méregüzemekben dolgoznak majd magyar polgárok is, akiknek az érdekeivel, az egészségével szintén ellentétesek a kínai kommunisták korrupt érdekei. Csakhogy a kínai kommunisták magyarországi fideszes helytartóit ez a legkevésbé sem érdekli abbéli elhatározásukban, hogy egy olyan iparágnak szolgáltassák ki az országot, amelyhez semmilyen erőforrással nem rendelkezünk, amelyik környezetromboló is, egészségpusztító is, és a szükséges ráfordítások (energia, víz, állami ingyen pénz) volumenét elnézve rohadtul kétséges, hogy miképpen térül meg ez az egész. De legalább több mint tizenhárom év után végre leírták feketén, fehéren, hogy nekik az alattvalók csak adminisztrációs terhet jelentenek. Ha nem tudnánk, hogy nemzetiek, patrióták, hazafiak és minden körülmények között a magyarok érdekei lebegnek a hatalmi őrülettől fátyolos szemük előtt, azt hihetnénk, hogy rárontottak a nemzetre.

Dehogyis. A Pintér-féle Belügyminisztérium is csak a migránsoktól akarja megvédeni a nemzetet, midőn minden jel szerint – a változatosság kedvéért, oda nem illő módon, teljesen szürreálisan migránsozva, mert Magyarország szuverén állam, amit meg kell védeni a tömeges bevándorlástól –  újraindítják Rogán Bűnöző Antal nagy sikerű letelepedési kötvényprogramját. Hát mi mást tehetne a magyar gazdaság kiváló állapotára és hasonlóan fényes kilátásaira való tekintettel a korrupció kormánya, nem? A nagy sikerre való tekintettel indítják újra, meg azért is, mert ugyan a migránsokból nem kérünk, de ha van pénzük, jöhetnek, várjuk őket kitágult, pénzéhes pupillákkal. Nem mi, hanem a nertársak. Vagy simán lehet, hogy a 2013-ban indult, a magyar nemzeti érdek szempontjából minden elemében káros, a magyar adófizetőket, az államot 30 milliárd forinttal lehúzó, ezzel szemben mindenféle off-shore hétterű, az Orbán-kormány és a befektetők közé „beiktatott” cégeket brutális haszonhoz juttató sikertörténetnek a 10 éves születésnapját akarják most megünnepelni. Az pedig, hogy Rogán helyett Pintér veszi a nevére a bizniszt, önmagában is garancia arra, hogy ezúttal biztosan nem húzzák le az alattvalókat. Ja, bocs, nemide.

Szóval szuverének és kemények vagyunk mimagyarok, mint a kád széle. Se 700 milliárd, se 30 milliárd, se néhány rongyos százmillió, vagy néhány feslett milliárdocska nem üti át az ingerküszöbünket, úgyhogy valószínűleg az se zavarja majd a fröcsögve kommunistázó szuverén miniszterelnök híveit, pláne fel se tűnik nekik – mert hányják az epéjüket a Mandiner nevű pártlappal kórusban az RTL legnézettebb műsorára, ahol szerintük „baloldali aktivisták” is feltűntek, máglyára velük -, hogy miközben a bálványuk a külföldi finanszírozás és a külföldi befolyásszerzés ellen harcol, álkonzultál, törvénycsomagokat fércel és veri félre a hazaárulózás harangjait, ő maga egy rakás pénzt költ külföldi befolyásszerzésre. Százmilliós nagyságrendben gurulnak a magyar forintok az Egyesült Államokba, hogy ott mindenféle figurák Orbán Viktort védjék, dicsérjék, népszerűsítsék. Vagyis Magyarországról pénzt kivinni, kampányolni, Orbánt és bandáját fényesre nyalatni hazafias kötelesség, a magyar független sajtónak külföldi pályázatokon részt venni, vagy politikai mozgalmaknak kampánytámogatást külföldről elfogadni, nem az adófizetők pénzén kampányolni, főbenjáró bűn, de legalábbis Btk. paragrafusért kiáltó cselekmény. Szóval az Orbán-kormány, amelyik arról híres, hogy nem avatkozik más országok belügyeibe, külföldi megmondóembereket és interjúkat vásárol, amelyekben saját magát fényezi és a regnáló amerikai adminisztrációt mocskolja. Világos. Az nem tartozik a magyar adófizetőre, hogy mennyi guruló forintból kit ken meg az Orbán-kormány az Egyesült Államokban, hogy az orbánizmust terjessze, mert ha erről a magyar adófizető tudna, akkor azzal beavatkozna az Egyesült Államok belügyeibe. Vagy valami ilyesmi. És igen, tudom, hogy az USA-ban a lobbitevékenységet nem büntetik, ezt csak az Orbán-rezsim végtelen kétszínűsége, aljassága, kettős játéka miatt említettem. Amellett, hogy azt rohadtul nem értem, hogy miért kell például az ellenzéki szavazók adójából amerikai lobbistákat pénzelni, PR-interjúkat vásárolni azért, hogy Orbán világpolitikai tényezőnek tűnjön? Jó, mindegy, tudom, következetességet, elveket számonkérni dörzsölt, korrupt hatalomtechnikusokon, dőreség. Beletörődni, belefásulni, a devianciát normalitásnak átcímkézni és megtanulni együttélni vele szerintem viszont nemcsak felelőtlenség és luxus, de bűn is.

És végül: semmiképpen nem szeretnék jótanácsokat adni dörzsölt korruptéknak, de a végére még annyit, hogy ha Szijjártó befejezte Marokkóban a kölcsönös tisztelet talaján álló gazsulálást (pl. Egy biztos: Brüsszellel szemben Marokkóra lehet számítani a migráció elleni küzdelemben), vissza kéne ugatni Brüsszelnek, amiért az energiapolitikáért felelős uniós biztos, aki nem tiszteli Szijjártót és a gazdáját azt találta mondani, hogy Magyarország gázellátásának nem lenne szabad a „háborús bűnös” Putyintól függenie, mert így ki van téve a Kreml rosszindulatú befolyásának. Hát ja, és az a baj, hogy ezen keresztül az egész Európai Unió. Nem lennék Kadri Simson helyében, ha Szijjártó magához tér a marokkói haverjai ájult magasztalásából. Pláne hogy azt is mondta, hogy Orbánon kívül nincs még egy EU-s vezető, aki kezet fogna az orosz elnökkel. Vagyis a háborús bűnössel. Hát ja. De mimagyaroknak jóvanazígyiscsakrosszabbnelegyen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.