Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nekünk leginkább a pofánk jár, de az legalább megállás nélkül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,623,150 forint, még hiányzik 1,376,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Külön minden idők legizmosabb külügyminiszterének, aki mellett egy átlagosan a belét kidolgozó, átlagosan a fizetéséből éppen csak megélő ember a sárga föld alá szégyellheti magát, amiért nem nyom le még hajnalban egy kis futkosást, hogy mindig fitt legyen. Mipetink fut, majd pedig két, azaz kettő darab szolgálati autóval kiviteti magát a reptérre, ahol felpattan a mi finanszírozásunkban működő, ám lényegében magángépként funkcionáló katonai nemkormánygépre és elhussan Brüsszelbe cirkuszolni. Holott itthon is maradhatott volna kocogni, az sokkal olcsóbb lett volna – arra gondolni sem merek, hogy menetrend szerinti normál járaton is szoktak utazni még politikusok is. Igaz, nem nálunk -, mert már itthon kihirdette a végeredményt:

Európa súlyos biztonsági kihívások közepette vergődik: háború van a kontinensen, súlyos fegyveres konfliktus zajlik az európai biztonságot nagyban befolyásoló Közel-Keleten, hosszú évek elhibázott migrációs politikája miatt párhuzamos társadalmak jöttek létre Nyugat-Európában, a terrorfenyegetettség egyre veszélyesebb, a migrációs nyomás pedig csak nem enyhül, sőt….
Ezért itt lenne végre az őszinte szembenézés ideje: higgadtan, nyugodtan, józan ésszel végig kellene gondolni, hogy hol csúsztak félre az európai politikai döntések, hogy miért erőlteti Brüsszel továbbra is a migrációt, hogy mi szükség van az európai gazdaság életét megkeserítő szankciók további fokozására, vagy hogy van-e B-terv Ukrajnára?
Az EU-s külügyminiszterek mai brüsszeli tanácsa minderre jó alkalom lenne, lehetne. S hogy lesz-e? Nos, hiú ábrándokat ne tápláljunk…. (Facebook/Szijjártó Péter)

Milyen háború van, Peti vitéz? Hát hiszen éppen a gazda mondta a napokban, hogy katonai akció zajlik, majd szerelmes szemekkel pislogott Putyinra. Amennyire tudom, nem kérte meg, nem szólította fel, még csak meg sem említette, hogy fejezze már be a háborút, legyen olyan kegyes. Izraeli-palesztin tűzszünetet sem támogatta a magyar kormány, szóval akkor mégis miről van szó? Nem Brüsszel erőlteti a migrációt, drága aranylábú miniszter úr, a migráció van, létezik. Brüsszel ennek kezelését erőlteti, az ugyanis nem megoldás, hogy egy rövid szakaszon kerítést védünk, amúgy máshol az jön be, aki akar és fennakad a következő ország határvédelmén. Az sem megoldás, hogy Európa legyint, és úgy kereskedik tovább Oroszországgal, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Lassan ideje lenne eldöntenie a csodálatos magyar kormánynak, hogy inkább európai, vagy inkább kipcsak, az európai emberek érdekeit védi, vagy Putyin érdekeit, és hajlandó-e együttműködni az Európai Unióval, vagy csak azért röpköd oda Szijjártó tengernyi pénzből – amely pénzt bőven lenne hová költeni a felesleges kerozinégetés, a gép személyzetének, a sofőröknek, testőröknek a fizetésével együtt (mert ilyenkor ahhoz, hogy az élsportoló miniszter csak úgy felugorhasson a gépre kocogás után, és elröppenhessen Brüsszelbe kötözködni és ágálni a közös akarat ellen) több tucat ember munkája szükséges -, hogy kampányoljon a gazdájának. Mert ha ez utóbbi, akkor azt Dunakeszin tegye a főtéren, az ingyen van.

Ameddig Szijjártó Brüsszelig megy, hogy Brüsszel ellen harcoljon, a rendkívül találékony Varga Judit ugyanezt meg tudja tenni a Fidelitas konferenciáján. Is.

Bármilyen hatalmas ellenféllel is elbírunk Brüsszelben, ha olyan fiatalok küzdenek elkötelezetten a magyar érdekekért és a konzervatív értékek védelméért, mint akikkel ma találkoztam a Fidelitas Kongresszusán.
Köszönöm szépen a meghívást! Sok erőt, lendületet és jó munkát kívánok! Nehéz év előtt állunk, minden energiára szükség lesz, hogy változást érjünk el Brüsszelben! 🍊🇭🇺 (Facebook/Varga Judit)
Tehát Brüsszelben nem a szövetségeseink vannak, hanem az ellenfeleink? Brüsszelbe nem tárgyalni, közösen dolgozni az uniós polgárok érdekében, ötleteket, javaslatokat vinni, a mások ötleteit, javaslatait meghallgatni, megvitatni, majd közös döntéseket hozni járnak Orbán katonái, hanem harcolni? Amúgy pedig kérte Brüsszel, pontosabban az uniós többség, hogy érjen már el változást a magyar kormány? Vagy szokás szerint Orbán akarja eldönteni, hogy mit akarnak mások, a hűséges szolgái pedig vita nélkül igyekeznek teljesíteni a parancsait?

Orbán Viktor zord arccal hadgyakorlatot tart, Varga Judit óránként védi a magyar szuverenitást, Szijjártó Brüsszelben csapkodja az asztalt. Ha találgatni kellene azt mondanám, megint beleszart valaki a ventilátorba. Talán csak én siklottam el felette, de az utóbbi napok híreiben mintha nem nagyon szerepelne a kormány számára legfontosabb összetevője a létnek. Már végleg lemondtak arról, hogy sikerül kiénekelni, kizsarolni, valahogy megszerezni a pénzt, ami úgy volt, hogy jár nekünk? Mármint addig volt úgy, ameddig ki nem derült, hogy nekünk leginkább a pofánk jár, de az legalább megállás nélkül. Mindjárt jön a Mikulás, hipp-hopp vége az évnek, Navracsics pedig napok, de talán hetek óta nem jelentette be, hogy már mindjárt meg lesz ő állapodva és dől a lé. Netán erről akarja nagyon terelni a figyelmet a kormánynak nevezett rohamosztag, kiegészülve a bukott igazságügy miniszterrel? Hátha elfelejtjük, hogy az a pénz nem jönne ám rosszul, de ameddig a nertársak úgy lopnak, mintha nem lenne holnap, egy fillért nem fogunk látni belőle? Tényleg! Az mennyit használt az ügynek, hogy Mészároson és Tiborczon keresztül gondolta fogadni a bőségesen ömlő zsetont a kormány? Egyelőre mondjuk mindegy, semmi nem ömlik, legfeljebb időnként az eső, bár azt aligha akarja bárki hazavinni.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert úgy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.