Május 12,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És Obama mit válaszolt az erőskezű török elnöknek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 573,940 forint, még hiányzik 2,426,060 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

És vajon Obama mit válaszolt az erőskezű török elnöknek, miután az felszólította, hogy mondjon le, és adja át a hatalmat annak a másiknak, aki biztonságban tartotta a világot? Szerintem ez az egyetlen releváns kérdés, amire nem kaptunk választ, miután megtudtuk, hogy a Capitolium ostromáért vastagon felelősséggel tartozó, a választási vereséget sem politikusként, sem férfiként, sem az országa naggyá tételével nyomuló önjelölt hazafiként elviselni nem tudó Donald Trump egy kampányrendezvényen sztorizgatni kezdett. És hogy, hogy nem belefért egy gyors kitérő is az állítólagos ikertestvére által nyomorgatott Magyarországról is. A legmagasabb világi hely 2021-ben megbukott 45. elnöke szombaton Claremontban, New Hampshire-ben szólt a híveihez, ahol beszélt az ellene zajló eljárásokról, a katonai politikájáról és a veteránokról, és az erős magyar csávóról, akinek dedikált baseball sapkát is küldött, és akiről néhány hete azt mondta, hogy Törökország erőskezű vezetője, és azt is tudni vélte, Magyarországnak van közös határa Oroszországgal.

Azt nem tudom, hogy időközben sikerült a térképen azonosítani, hogy mi merre van, és ki kivel határos, mindenesetre a bukott republikánus ember, aki államtitkokat is előszeretettel vitt haza a hivatalából, mert mi baj lehet abból, és aki ellen (meg akinek a cégei ellen) nem mellesleg csalás miatt folyik polgári peres eljárás, így szónokolt a híveinek:

„Magyarország feje, egy nagyon kemény, erős fickó, Orbán Viktor – hallotta már valaki a nevét? –, akit nagyon erősnek tartanak az országán belül és kívül is.”

A tudósításból nem derült ki, hogy Claremontban hány Trump-hívő van, aki hallott már Orbánról, és hány olyan van, akit érdekel, hogy ki az az Orbán Viktor, és miért érdekes egy 330 milliós nagyhatalom számára, hogy egy már rég nem 10 milliós országnak ki a vezetője, és mennyire életszerű, hogy ez egyáltalán az amerikai kampány témája, de mindegy is. Ha már az Egyesült Államok elnöke sajnos nem lehet, ez is valami, hogy mégiscsak világpolitikai tényező lett a felcsúti jogászfutballista miniszterelnök. Ha nem másképp, hát így, hogy van egy igazi főnyeremény haverja, aki sztorizgat róla. Azt meséli például, hogy néhány európai országban nem kedvelik Orbánt, mert a saját útját járja, és nem volt hajlandó migránsokat beengedni Magyarországra. Hogy ennek a kijelentésnek mekkora a valóságtartalma, az teljesen mindegy, a lényeg, hogy New Hampshire-ben a Trump-fanatikusok már úgy tudják, hogy ez a bizonyos Orbán, akiről szó van

„senkinek nem hagyta, hogy megszállják az országát, nulla, nulla, senkinek, szóval nincs nála bűnözés, és nem kell megküzdenie azokkal a problémákkal, amikkel azok az országok szembesültek, amelyek millió és millió embert engedtek be.”

Hogy ennek a kijelentésnek mekkora az igazságtartalma, szintén majdnem irreleváns, bár ha onnan nézzük, hogy Orbán kormányzása a rendszerszintű korrupció szinonimája, akkor persze a csörgősipkás nárcisztikus amerikai pojácának van némi igaza. Akkor is, ha őszintén kétlem, hogy van bármi fogalma arról, amit beszél. Szóval a slusszpoén, hogy Donald Trump úgy emlékezett, hogy ő emlékszik arra, hogy a török magyar puszipajtása és őszinte csodálója két hete mit mondott egy interjúban. Nem azt mondta, nem annak mondta, nem úgy volt. Az Egyesült Államok sorban negyvenötödik elnöke – aki többek között arról híresült el, hogy elnökségének teljes ideje alatt több mint 30 ezer témában terjesztett igazoltan, adatokkal bizonyíthatóan hazugságot, aki az első hivatali évében általa előadott átlagban napi 6 darab hazugságot a ciklusa végére feltornázta napi közel 40-re – azt mondta, hogy Orbántól megkérdezték, hogy milyen tanácsot adna (az egyébként 2017-ben leköszönt) Barack Obamának arra való tekintettel, hogy a világ összeomlani látszik.

„Azt mondta, hogy »nagyon egyszerű: azonnal le kéne mondania, és Trump elnököt kéne a helyére ültetni, aki békében tartotta a világot, és nem csak az Egyesült Államokról beszélek«.”

Tudom, ezen felelősségteljes emberként zokogni kellene, de valahányszor újraolvasom ezt az egészet, első körben a röhögőgörcs jön rám. Pedig alapvetően nem szívderítő ez a sztori(zgatás). Az, hogy Trump visszatérően kisebb-nagyobb, ciki és még cikibb tévedésekbe esik, amikor Magyarországról és Orbánról lamentál, az önmagában nem tragédia. Az, hogy egy bomlott elme hogyan rakja össze a valóságot, amikor figyelmen kívül hagyja a súgógépet és magától próbál valami spontánul nagyot mondani, az különösebben nem hírértékű. Mint ahogy az sem, hogy nem tudja, mi hol van a térképen, hogy Magyarország nem Törökország, és nincs is neki közös határa Oroszországgal. Nem vagyok különösebben jártas az amerikai társadalom politikai elvárásainak bonyolult és összetett világában, nem tudom, hogy elvárják-e tengerentúli embertársaink, hogy az elnökük nagyjából el tudjon igazodni a térképen. Ha nem várják el, akkor nem kell tudnia.

De mégis van ebben valami kétségbeejtő túl azon is, hogy mennyire életszerű, hogy Orbán Viktor az Egyesült Államok bármelyik demokrata elnökét csak úgy felhívja és utasítgatja, mert franc se tudja, hogy miképpen mosódnak össze az idősíkok Donald agyában. Ez az ember azért mégiscsak a világ egyik vezető hatalmának első embere volt négy évig, és bár nagy kérdés, hogy aktuálisan a börtönben vagy valamilyen egészségügyi intézményben volna indokoltabb borogatni a fejét, úgy hírlik, hogy esélyesként indul az USA elnökségéért. És lehet azt mondani, teljesen jogosan egyébként, hogy Joe Biden jelenlegi államelnök szellemi épsége megkérdőjelezhető, de erre mit lehet mondani? Szerintem itt nincsen semmiféle kérdőjel, itt minden világos. Rohadt nagy bajok vannak a sapka alatt.

Mert még egyszer: a hatalmas ember, aki ellen eljárások folynak, akinek fogalma nincs, hogy merre van az előre, aki nem hajlandó eltakarodni a sunyiba, hanem újabb elnöki mandátumra gyúr, azt állítja önmagát fényezendő (?), hogy egy 10 milliós európai ország miniszterelnöke arra kérte az elődjét (vagyis az utódját, csak ki emlékszik már, hogy kit hogy hívnak és mi mikor volt), hogy mondjon le, és adja át a hatalmat neki. Tekintsünk el attól, hogy a saját hívei ezt elhiszik, vagy nem hiszik el (hajlok rá, hogy nem tudna akkora baromságot mondani nekik, hogy túltolja a kretént), de mit mond el ez Orbánról? Aki mindent ennek a notórius hazudozónak a választási győzelmére tesz fel (mert korábban is hogy bejött), és miközben teljesen aláásta a bizalmat az USA jelenlegi vezetésével szemben? És főleg mit jelent ez arra a Magyarországra nézve, amelynek kormánya ilyen szövetségeseket tud felmutatni. Akik azt terjesztik a világ legszuverénebb miniszterelnökéről – aki köztudottan elvárja, hogy neki ne mondják meg, hogy mit tegyen, ne avatkozzanak a belügyeibe (guruló dollárok, egyebek) – , hogy a lecsó kevergetése közben vetemedésnek indul, és csak úgy felhívja Obamát Bident, hogy öreg, kurvára le kéne mondani.

Röhöghetnék napokig azon, hogy hova süllyedt a civilizáció, hogy nárcisztikus bűnözőnek kinéző bűnözők hülyítenek ilyen módon embertömegeket, de ezt a szürreális, bűzölgő kamut elnézve azon se lepődnék meg, ha kiderülne, hogy Trump kampányában magyar adófizetői forintok is feltűnnek. Mert ilyen kínos baromságokat az ember nem terjeszt a valódi szövetségeseiről és haverjairól. Ha csak nem fizetnek neki érte, de súgógép nélkül ebben a korban már rohadtul nem emlékszik, hogy pontosan mit is kell mondania.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.