Május 13,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Le kell menni kutyába, és hajbókolni kell a világ összes diktátorának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 637,643 forint, még hiányzik 2,362,357 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mielőtt végleg a feledés feneketlen kútjába esne az összes többi hasonló mellé ez a történet is, ne menjünk el néhány fontos szó nélkül Szijjártó Péter legutóbbi kirándulása mellett, amelyen Guatemala történelmi érintését követően vett részt, természetesen külügyminiszteri minőségében, a mi pénzünkön, a honvédségi nem kormánygép luxus Falconjával. Ez a hírhedt dél-amerikai ország történetesen Venezuela (teljes nevén: Venezuelai Bolivári Köztársaság) volt, és őszintén mondom, el se tudom képzelni, hogy nekünk mi közünk van ehhez az országhoz. Az ott élő háromezer magyarról szóló hivatalos dumát ismerem, de enyhén szólva is átlátszónak érzem. Mármint azon kívül mi közünk van Venezuelához, hogy ott is egy teljhatalmú, bűnözőrezsim teljhatalmú uralkodója rombolja, pusztítja a saját országát, körülbelül ugyanakkora sikerrel mint nálunk Júdás Viktor, Szijjártó főnöke.

Ez az ember Nicolás Maduro (a címlapképen az idiótán vigyorgó Szijjártóval), az ország elnöke, aki Hugo Chávez halála után vette át a hatalmat és folytatta kétes üzelmeit a helyi a drogkartellekkel. 2020 márciusában volt hír, hogy drogkereskedelemmel kapcsolatos ügyek miatt emelnek vádat Maduro és az ország másik négy magas rangú tisztviselője ellen. A washingtoni igazságügyi minisztérium akkori közleménye szerint a vád alá vont személyek rombolták a közbizalmat azzal, hogy kábítószer-szállítmányok elindítását segítették elő a dél-amerikai országból, ahonnan több ilyen repülő is indult.

Ez csak egy példa ennek a kiváló embernek a munkásságával kapcsolatban, aki minden szempontból remekül kormányozza az országát. Venezueláról leginkább azt érdemes tudni, hogy fejlődő ország, a világ egyik legnagyobb kőolajtartalékával rendelkezik, egyben a világ egyik vezető kőolajexportőre. Az államvezetés rossz politikája miatt azonban az ország gazdasága lényegében összeomlott. A dél-amerikai ország rekord hiperinflációval és alapvető áruhiánnyal küzd, magas a munkanélküliség, a szegénység, a gyermekhalandóság, az alultápláltság, miközben a bűnözés és korrupció a társadalmat átszövő problémák. Ezek miatt a 2010-es években több millió ember hagyta el az országot. Az USA export tilalmat vezetett be az ország ellen, ezért nem tudják eladni az olajat.

Igaz, a fehérorosz virágzó demokráciával például seftelnek. 2021-ben, amikor Venezuela és Fehéroroszország légi összeköttetésről írt alá megállapodást, Maduro azt hangoztatta, hogy „Aljakszandr Lukasenka elnök és Fehéroroszország számíthat a Bolivári Köztársaság teljes körű támogatására és szolidaritására”. Azt tehát csak halkan említem, hogy mindkét ország természetesen (az elhibázott?) nyugati szankciók hatálya alatt áll, talán innen ered Szijjártó kerozinégető szimpátiája Venezuela iránt. Csak lazán kapcsolódik ahhoz a kérdéshez, hogy mégis mi a fene közünk van nekünk ehhez a dél-amerikai banánköztársasághoz: négy éve, 2019-ben írta meg az újság, hogy egy, a Venezuela partjainál fekvő, adóparadicsomnak számító Curacao szigetén bejegyzett cég is profitálhat az állami engedéllyel rendelkező grandcasino.hu nevű játékportálból, amit Magyarország legújabb kaszinójaként reklámoztak akkor a BKV megállóiban. Vagyis a fideszes állam engedélyével elnyert koncesszión nyerészkedő cég arra a Curacao szigetére szivattyúzta a pénzt, ami finoman fogalmazva sem vesz részt az adóelkerülés elleni globális küzdelemben, a BKV megállókban hirdetett, állami engedéllyel rendelkező kaszinóból egy karib-tengeri luxusvillába vándorolhattak/vándorolhatnak a gyanútlan magyar szerencsejátékosok veszteségei is. 

Továbbá találtam egy nagyon jó írást az ország állapotáról, érdemes elolvasni, kitűnik belőle, mennyire hasonlít a 28 milliós Venezuela a mi teljhatalommal, rendeletekkel, kézi vezérléssel irányított kicsiny hazánkra. Néhány gondolatot idéznék belőle:

„(…) vissza 2018-hoz. Az ország vezetői már gyakorlatilag mindent elloptak, amit el lehetett, Donald Trump amerikai elnök viszont olyan szankciókat léptet életbe Venezuela ellen, hogy a hatalmat bitorló csapat tagjait egyszerűen kitiltják az egész nyugati világból. Bárhova mennek, azonnal letartóztatják őket.  Argentínában a leszállási engedélyt is megtagadják Maduro elnök magángépétől.

Kártyavárként omlik össze egy egész nemzetgazdaság. Amely húsz évvel korábban még Dél-Amerika leggazdagabbja volt. Se víz, se áram. Az egész nép föllázad, kivéve a néhai munkásőrségünkhöz hasonlítható »önkéntes polgári védelmi szervezetek« tagjait, valamint  minden más belügyi-félkatonai alakulatot. Ez utóbbiak irányításában mindmáig élen járnak Venezuela kubai és orosz ügynök-elvtárs barátai, szövetségesei.

És akkor Venezuelát – jegyezzük meg! – eredendően katonai junta irányítja azóta. Erről Venezuelában mindenki tud, de senki se beszél.

A világ színe előtt Maduro marad továbbra is a hős, aki bebizonyította: megdönthetetlen egy olyan »nemzeti« »népi« rendszer, amely »nem hajlandó meghunyászkodni a nyugati ármánykodások előtt«”. 

Nos, kedves barátaim, ebbe az országba tett hivatalos látogatást Péter miniszter, aki a stábja által a Facebookra kipakolt képek tanúsága szerint igen nagyon jól érezte magát. Ha már az ország vezetése nem hagyhatja el az országot, mert letartoztatnák őket, akkor Peti megy oda fellendíteni a kétoldalú kapcsolatokat. Edzett, evett, ivott, remélhetőleg jót napozott és megmártózott a Karib-tengerben is. Ja, és elszavalta a kötelező panaszáradatot, amit a világ minden sötét bugyrában elszaval arról, hogy egyre súlyosabb konfliktusok uralják a világot, és a nemzetközi politikában leginkább egymással veszekedő, egymás ellen szankciókat életbe léptető” államokat látni. „Ahelyett, hogy a globális politika visszatérne végre a kölcsönös tisztelet talajára, és egymás kioktatása, szankcionálása, az egymással való veszekedés helyett az együttműködés időszaka jönne el”.

Bravó, így kell ezt csinálni! Amikor bezáródnak az ajtók a saját szövetségi rendszerünkben, nem mellesleg pont azért, mert a jelenlegi korrupt népnyúzó, fideszes vezetést nem óhajtják az EU adófizetők pénzéből finanszírozni, akkor le kell menni kutyába, és hajbókolni kell a világ összes bűnözőjének, diktátorának és agresszorának. A külpolitika, a külügy soha nem látott mélypontra jutott, és hetente állít ki az országról siralmas bizonyítványt. Azt meg végképp nem tudom, hogy a MOL mi a faszt keresett ott. Mi a terv? Majd repülőn, benzines kannában fogják szállítani az olajat? Vagy építenek egy venezuelai Barátság kőolajvezetéket az óceán alatt, amire a kínaiak adnak jó magas kamattal pénzt? Vagy még tovább gondolva: én már azt is simán el tudom képzelni, hogy azon a repülőn, ami Szijjártót szállította, volt egy zavarbaejtően nagy mennyiségű guruló dollár is, ami ínségesebb időkre lesz félre téve a távoli adóparadicsom valamelyik trezorjába. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.