Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Neki nem számít, neki nem lesz drágább az élete, mint John McClane-nek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mondhatnám, mondom is, hogy nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy, lipsik! Ugye hogy a Júdás Viktor beváltotta az ígéretét? Nesztek! Nem év végére, hanem már októberre 9,9% lett az infláció! Na ugye?! Ki nem ugrál örömében, az szarházi hazaáruló és aljas provokátor. Az a narancssárga hit gyülekezetét nem fogja megzavarni, hogy a tavaly októberi adathoz kell mérni ezt a számot, és érdemes hozzátenni, hogy az egy számjegy nem azt jelenti, hogy bármi olcsóbb lett, hanem hogy már nem 25 vagy 15 százalékkal drágább az élet, csak 9,9 százalékkal. Amellett, hogy az élelemiszerinfláció változatlanul két számjegyű, a mostani szinten utoljára 2022 áprilisában járt a magyar infláció. Ami még ennél is fontosabb, hogy a sokat szidott Nyugathoz képest így is több testhossznyi lemaradásban vagyunk: rajtunk kívül az Európai Unióban már mindenki korábban elérte ezt az egy számjegyű célt, vagyis a magyar inflációs siker még mindig az EU legmagasabb fogyasztói áremelkedését jelenti. Mondjuk aki nem a propagandának hisz és nem azt tekinti a saját maga számára mérvadó adatnak, annak bizony mostanság is kikerekedik a szeme, amikor bemegy a boltba vásárolni. Ezzel az erővel azt is kiabálhatták volna, hogy győztünk! Ahogy szokták. Aztán utólag mindig kiderül, hogy szó nincs róla.

Tehát mivel töretlenül mi vezetjük az inflációs slágerlistát a hanyatló EU-ban, örömre nemigen van okunk. Nekünk legalábbis. Nekik igen, mert ők mindenből hasznot húznak, ami egy kicsit is olyan, mintha az lenne, pedig nem az. Ez az év végére tett egy számjegyű ígéret is körülbelül olyan, mintha azt mondta volna, hogy december 31-én szilveszter lesz. Jelentése: ha semmit nem csinált volna, akkor is ennyi lenne. De a birodalmi államgépezet fizetett hangosbemondója már rá is zendített a hozsannázásra, pezsgődurranásoktól hangos az internet napos oldala. Ezt is úgy prezentálják, mint a mi streetfighterünk dicső győzelmeit a bűnös, gaz Brüsszel ellen, amelyekből 13 éve ki sem látszik. Mindig győzni megy oda, aztán rendre laposkúszásban távozik. Nem hagyja, nem engedi, nem támogatja, megakadályozza, harcol, és felhatalmazva érzi magát állandóan, hogy keresztbe tegyen, aztán amikor becsukódik a tárgyaló ajtaja, mindent megszavaz. Azt többnyire elfelejti megemlíteni, hogy ha volt is valaha, ő már nem tényező, nem számít, mit tesz, vagy mond az Európai Unió többi 26 tagországával szemben. (Mert ha számítana, már régen megérkeztek volna az uniós források is.) Csak a reflexszerű hisztije marad, valahányszor szembesülnie kell azzal, hogy a brüsszeli asztalnál pont annyira jelentéktelen, mint itthon az ő ellenzéke, és hát frusztrálja is módfelett ez a mi tévedhetetlen személyi kultuszunkat. Nincs pártcsaládja, nincs szövetségese és nincs olyan platform, ahol komolyan vennék még a zsarolásait. Ő viszont bomlaszt, vétózik (ahol még tud), és rendületlenül játssza a mártírt.

Ez a nemzeti konzultációs bohóckodás is, ami semmire nem ad neki jogilag felhatalmazást, aminek semmilyen jogi következménye, amiben álkérdések formájában hülyíti a sajátjait a mi pénzünkön, amit aztán lobogtathat, és kikérheti magának, hogy semmibe veszik. A népszavazásnak lenne igazából valami halovány relevanciája, de már azt is lenullázta, amikor 2016-ban a kvóták ellen hergelte a híveket. Akkor alkotmánymódosítási javaslatot nyújtott be a parlamentnek a népszavazás után, mondván, hogy „az emberek akaratát rögzíteni kell az alaptörvényben”. Akkor is Brüsszellel háborúzott, a legkevésbé sem érdekelte, hogy jogi értelemben érvénytelen és eredménytelen lett az álnépszavazása, ő úgy döntött, hogy mindenáron a szektájának fog hízelegni, és ennek érdekében magasról erőszakolta meg a törvényt. Ahogy azóta is erről szól a kormányzása.

Amikor a Momentum az olimpia megrendezéséről akarta volna népszavazáson megkérdezni a magyarokat, és aláírásokat a gyűjtöttek a kezdeményezés benyújtása érdekében, rövid pánik után az elvtársaival kitolattak, kifaroltak az olimpia megrendezéséből, hogy azóta is hazug módon vádolják álomgyilkossággal az ellenzéki pártot. Holott ők tényleg meg akarták kérdezni a népet, hogy akar olimpiát rendezni, vagy nem akar. Undorító volt az is, ahogy ez a mostani inflációs önvállveregetése is az, miközben a rekordinflációban vastagon benne van a választások előtti szavazatvásárlásnak álcázott adóvisszatértés, nyugdíjprémium és egyéb, számolatlanul elszórt csilliárd, ami miatt ma is szívunk. Tudom, hogy ez az Orbánt rajongva imádókat nem zavarja, nekik elég belehazudni az arcukba, hogy a háború, az elhibázott büsszeli szankciók, Soros és Gyurcsány tehet erről a gyalázatos drágulásról, csak a 13 éve teljhatalommal kormányzó multimilliárdos Júdás Viktor nem. És akkor a pozitív nullával leírható gazdasági teljesítményről, vagy az MNB brutális veszteségéről ne is beszéljünk, amit az unortodox gazdasági géniusz hozott össze mindenki kárára. De neki nem számít, neki nem lesz drágább az élete, mint John McClane-nek, hiszen minél nagyobb a baj, annál sikeresebben tudja kizsigerelni az országot.

Ma már rá is zendített a vadonatúj riogatásra, miszerint mi nem akarunk mini-Gázákat Budapesten. Miről beszél ez az uszító elvetemült? Hogy jön ide egy közel-keleti konfliktus? Ki az, aki ezt a háborús konfliktust képes ilyen szégyentelen módon hozzáhajlítani a pillanatnyi politikai érdekéhez? Azt mondja, nem az a kérdés, hogy a következő 20-30 évben belebotlik-e migránsokba Budapesten, hanem az, hogy ha egyszer beengedik a migránsokat, akkor „többet nem lehet kitenni” őket. Ez pedig azt jelenti, hogy a gyerekeink, az unokáink és még azután több nemzedék is az életét olyan világban fogja leélni, „ami nem lesz jó, ami bizonytalan lesz, ami terrorcselekményekkel, bűnözéssel, gázai mini gettókkal lesz tele”, és ez most lehet megakadályozni.

Undorító, a legaljasabb emberi ösztönökre és indulatokra apelláló büdös hangulatkeltés már megint. Már nem egyszer leírtam: erre és a hasonló pánikkeltésre fogja felhúzni az állampárt jövő évi kampányait, megint jönnek majd a paráztató álhírek, a riogatás, a kirekesztő, fasiszta kommunikáció. Igen, a terror létező fogalom, nyilván az izraeli konfliktus életre kelt szélsőséges iszlamista idiótákat, akik majd itt-ott elkövetnek terrorcselekményeket. Ez ezzel jár. De ezt úgy tálalni, mintha mostantól Pista bácsinak és Mari néninek golyóálló mellényben kellene kimerészkednie a piacra vásárolni, igencsak gátlástalan hatalomtechnikai szemétkedés. Ezt az amúgy is csontig, velőig megfélemlített lakosságot, amelyik mindenféle kitalált ellenségtől retteg reggeltől estig, még ezzel is riogatni, szerintem mindenféle tekintetben a közösség elleni uszítás, a létező kollektív félelmekkel való csúnya visszaélés kategóriája. Ami annak tükrében igazán gyomorforgató, hogy néhány hónap alatt legalább 1600 köztörvényes, elítélt emberkereskedőt és embercsempészt eresztettek szélnek arra hivatkozva, hogy sokba kerül őket fogva tartani. Annak tükrében meg, hogy a legnagyobb letelepedési kötvényes Rogán Antal egy valag pénzért boldog és boldogtalan, Magyarország és az Európai Unió biztonságára egyaránt veszélyt jelentő nagypályás bűnözőnek adott el jó pénzért útlevelet, szabad mozgást biztosító állampolgárságot, egyenesen felháborító.

Szóval megint ott tartunk, hogy a menekült az terrorista, és nem fogadunk be senkit. Egyébként nem is kell, mert ki lehet váltani a kvótát jó magyar forinttal. De ennyit tud, semmi mást: hazudozik, mellébeszél, álhíreket terjeszt és kelti a pánikot ezerrel.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.