Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Totál gáz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az EU és a NATO ellen kampányol a Thürmer-párt a Nyugati téren. Kádár egykori titkára Magyar Munkáspártnak nevezi a politikában 1989 óta jelenlevő szélsőbal formációt, amelyet vezet. Vesszőparipája a „Brüsszel”– és NATO-ellenesség – nem is tudom hirtelen, honnan ismerős ez az attitűd…

Független Magyarországot követelnek hangszóróikon ezúttal is, ami azért érdekes, mert ez az idea nem volt jellemző a Gyulára sem akkor, amikor a Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében (MGIMO) tanult, sem amikor a Külügyminisztériumban vagy az MSZMP KB Külügyi Osztályánál dolgozott, sem amikor a moszkvai magyar nagykövetségen teljesített külszolgálatot, sem miközben a Correspondence International nemzetközi folyóirat igazgatótanácsának volt a tagja. Ez tehát egy rendszerváltás után keletkezett mánia nála. Ez érthető annyiban, hogy minden párt abból próbál megélni, hogy felkínál valamiféle „politikai terméket” a választóknak – aztán vagy bejön neki, vagy nem.

Az uszítás szerint nem köll a NATO védelme, csak belesodorná a háborúba Magyarországot ez a szövetség! Amúgy meg a munkásököl vasököl, oda csap, ahova köll! Nem kellenek az EU könyöradományai, csak nyomorba döntenek bennünket! Mennél több pénzt pumpálnak ide, annál nagyobb lesz a szegénység! Érthető, nem?!…

Bármiféle hasonlóság a jelenlegi kormánypártok eszmei árucikkei és a gyulai kolbász között csak a véletlen műve. Merő koincidencia. Ennek ellenére, még megérhetjük, hogy valamikor az Orbán Viktor balkeze felől viszontláthatjuk a Munkáspárt kiválóságait. Jobbja felől a Mi Hazánk főalakjai terpeszkednek majd. A KDNP ügybuzgóinak pedig, ugye, bérelt helyük van az ölében. Isteni lesz!…

Szabadság, elvtársak!

*

Mi így vagyunk szolidárisak a leigázni tervezett Ukrajnával!

(Két nap „hírei” a csicskamédia zászlóshajójában)

Trágárkodva tombol, borzalmas idegállapotban Zelenszkij – videó

ORIGO 2023.11.06.

Teljes az ukrán összeomlás: saját emberei hagyják el Zelenszkijt

ORIGO 2023.11.07.

Az összeomlás szélén Ukrajna, Zelenszkij őrjöngve tagad

ORIGO 2023.11.06.

– Zelenszkij gyakorlatilag beismerte: nem lesznek választások Ukrajnában

ORIGO 2023.11.06.

Hatalmas veszteségeket szenved el a háborúban Ukrajna

ORIGO 2023.11.07.

Nem hajlandó dolgozni a befogadott ukrán menekültek többsége Németországban

ORIGO 2023.11.06.

Amerika az Európai Unióval akarja kifizettetni az ukrán háború árát, Brüsszel pedig engedelmeskedik

ORIGO 2023.11.06.

Schmidt Mária: Az ukrajnai háború esete a fekete hattyúval

ORIGO 2023.11.06.

*

Nagy Márton miniszter odanyilatkozott, hogy „az uniós fejlettség 90 százalékát elérhetjük az évtized végére”.

Arról a hanyatló, rogyadozó, lenullázódott, lepusztult, erkölcsi nihilbe süllyedt, önmagát felszámoló, szinte nem is létező Nyugatról beszél ez az ember, amelyet a propagandájukban nem győznek nap mint nap szapulni, ócsárolni, „ledegradálni”. Aztat lenne jó utolérni összgazdaságilag a távoli jövőben, de legalább a közelébe férkőzni!…

Számomra már az is a fejlődés jele lenne, ha megtanulnának egyformát hazudni.

*

Érccsük mink, Gazduram, mire megy ki ez az összekacsintós játék a Mi Hazánkkal! Lám, Lengyelben hiába nyert a kormánypárt, ténylegesen bukóra áll. Nem lesz képes ugyanis az új kormányát elfogadtatni, mert – partner híján – hiányzik hozzá a többsége.

Színtiszta nyereség ez az intenzív, tettekben tes(z)tet öltő flörtölés a Fidesznek, bárki megláthatja! A KDNP ugye, mint olyan, nem oszt, nem szoroz, kell egy új társ, aki hoz is valamit a konyhára, minden esetre – de főként egy elveszített választás esetére. A megfelelő partnerrel még kisebbségből is lehet kormányozni, nyerés esetén pedig a kétharmadhoz is jól jöhet egy mindenre kapható ledér stexparner. Márpedig a Dórciék hozzák a kötelezőt, csak hetek kérdése, és kenterbe verik a gyurcsánypártot a közvéleménykutatásokban.

Egyszóval, édes Gazdim, nemcsak a morális fölény, hanem a fifika is a mi oldalunkon van.

Haj, ne hátra, haj, előre!

*

A fülkeforradalom felfalja gyermekeit.

*

Ilyen az, amikor a csókosoknak huszárcsókot süt ki a csákós miniszterük.

Kicsit ugyan odaégett, de azonnali hatályú és visszavonhatatlan.

*

A kultúrterror már ajtón belül van, lassan az inkvizíciót is be lehetne vezetni.

*

Táblacsere a Magyar Nemzeti Múzeum bejáratánál:

A MI HÁZUNK

    *

Mi ez a nagy felzúdulás, emberek?!…

Én simán el tudom képzelni a Mi Hazánkat a múzeumokban.

No, nem azok vezetésében, hanem elrettentő kiállítási anyagként.

*

Egy gyereket az apának, egyet az anyának, kettőt a hazának – nyomják a mantrát nemzetszerte a szellemi migránsok.

Valójában mind a négyet a hazának kellene felajánlani, állami gondozás végett. Abból a családból ugyanis, ahol a kiskorúak megfelelő értelmi, pszichés, szociális, morális fejlődése nem biztosított, ki kell menteni őket. Senki nem gondolhatja például azt, hogy a fenti szlogen szószolói, a gyermekvédelem önfelkent harcosai, a Novák Előd – Duró Dóra házaspár alkalmas a gyermeknevelésre, hogy a felügyeletük alatt a csemetéiket nem fenyegeti semmilyen ferdítő veszély.

Jelen állás szerint képviselő ugyan lehet majd belőlük, de normális gondolkodású ember sosem.

*

Vitéz nagybányai Horthy Miklós Őfőméltósága, altengernagy, a királymentes Magyar Királyság kormányzója, női ruhában?!… Nagyon sirály!….

Lelki szemeimmel szinte látom, amint a magát keresztény-konzervatív jobboldalnak hívő menőmanók kifordulnak önmagukból e cikkentyű olvastán. De az Élet már csak ilyen, okozhat időnként meglepetéseket.

A templomjáró, kolostor- és buktalakó közösség ölében hordozza, babusgatja emlékét. Ez a fotót valamiért mégsem mutogatják. Előbbször a Pesti Hírlap 1930. március 2-i számában jelent meg, amely újságról sok minden elmondható, csak az nem, hogy ellenzéki lett volna. A képen a 15 éves Horthy Miklós látható az 1883. évi tengerészakadémiai bálon, méghozzá nőnek öltözve. Hát nem édi?!…

Nem tudom, mit diktált a korszellem, nem éltem még akkoriban, de az ’50-es években még rólam is készültek fotók lányos öltözetben, mi több, egész gyermekkoromban lányka-pizsamában aludtam éjszakánként a kiságyon. Feltételezem, hogy ez belefért a kormányzósági imidzsbe, talán még jónéven is vették, minden oldalon. A mi drágajó Orbánunkat már sokféle hacukában láthattuk, egyik ábrázolása előnytelenebb, mint a másik. Legutóbb Kazahsztánban csináltak belőle bohócot, amikor kaftánt és kucsmát aggattak rá. De szoknyában speciel még nem volt hozzá szerencsénk.

A NER-példaképről készült képet a monarchista.blogspot.hu is bemutatta 2012-ben. Itt pedig egy cikket is olvashatnak e tárgyban.

*

Hellyel-közzel fiatal korom óta írok, egyik ötletemet, fogalmazványomat sem a Mesterséges intelligencia (MI vagy AI /az angol artificial intelligence-ből/) szülte.

Saját agyszüleményem volt mind.

Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, de nem zárható ki, hogy hamarosan elvész ez a gyakorlat. Annyi mesterség eltűnt már az Idők homályában, lehet, hogy írókra, költőkre sem lesz semmi szükség a jövőben. Számítógépes programok fogják írni a szövegeket.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.