Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ami a mienk, az a tietek, és ami tietek, de egyébként a mienk, ahhoz nekünk semmi közünk nincs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tehát az van, hogy az Országgyűlés felhatalmazta a kabinetet, hogy az orosz-ukrán háború miatt kitalált, tavaly májusban kihirdetett veszélyhelyzetet ismét meghosszabbítsa 180 nappal, ezúttal 2024. május 23-ig. Hurrá! Repedthangú Viktor meg is magyarázta a bizonyítványt, már ha ezt magyarázatnak lehet nevezni: dúl a háború, magyarok is meghalnak (nem itt, Ukrajnában), ezért minél előbb tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. Legyen béke!

Ezt szavalják lassan két éve, ezzel házalnak, ezzel kampányolnak 2022 februárja óta, ezzel a békepártinak nevezett rikácsolással nyertek választást, ezzel az üres lózunggal zsibbasztanak országot-világot, és ezzel a gusztustalan helyzettel élnek vissza minden áldott nap. Mióta a Covid, mint olyan megszűnt, erre fogják azt, hogy miért kell teljhatalommal felruházni Júdás Viktort annak ellenére, hogy amúgy is teljhatalma van 13 éve. Így legalább a Parlamentnek mint intézménynek tulajdonképpen már annyi jogköre sincs, mint volt még a mesebeli többpártrendszer idején. Nem kell bíbelődni, mert amúgy sem kell bíbelődni ilyen-olyan bizottsági meghallgatásokkal, amelyekre soha nem mentek el, ha azokat az ellenzék hívta össze, nem kell megvitatni semmit, eddig sem kellett, nem kell egyeztetni és legfőképpen nem kell magyarázni semmit. Eldönti, beterjeszti valamelyik bátor Semjén éjszaka fél 2-kor, megszavazzák, és kész. Bocsánat, szavazni sem kell már, pont ez a lényege ennek az egész ákombákomnak: rendeletbe írják a kínjukat és viszontlátásra!

Apropó! Nem úgy volt, hogy amikor az orosz hentesnek és mészárosnak gazsulált nemrég Pekingben, akkor különleges katonai hadműveletnek nevezte azt a véres háborút, amit itthon háborús veszélyhelyzetként dramatizál? Akkor most mi zajlik valójában Ukrajnában? És ha nincs háború, akkor miért van? Itthon akkora az arc, mint a budai Vár főbejárata, Vlagyimir mellett meg a hideg víz és a lószerszám esete forog fenn többnyire. Tehát ha ez csak egy különleges katonai hadművelet, akkor nem kéne rá háborúként hivatkozni, és nem kéne emiatt veszélyhelyzetet hirdetni. És mi lesz akkor, amikor netán majd háborúnak hívja a tartótisztje a saját pusztítását? Akkor itt mi lesz apokalipszis megnevezése?

Közben zajlik a Völner-Schadl többfelvonásos tragikomédia is a bíróságon, ahol mindenki mond mindent, meg hangfelvételek bizonyítják, hogy rohadalom kormányzati szintű korrupciót hozta össze az elvtársak, mégsem görbült eddig senkinek a haja szála sem. Most az derült ki, hogy Völner Pál vállalta, hogy lobbizik a körforgásos gazdasági fejlesztésekért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárnál, Steiner Attilánál, és eléri, hogy írjanak ki egy pályázatot „csökkentett szén-dioxid-kibocsátással járó építőanyag gyártására”, de megkeresi az ügyben Süli János paksi bővítésért felelős minisztert is. Rafkósak a fiúk, szó se róla. Egy milliárd azért nem jött volna rosszul, ehhez csak azt kellett kitalálni, hogy mire. Pali ki is találta, hogy feltalálják a vízzel működő robbanómotort, és azt majd szabadalmaztatják. Persze csak papíron, mert abból indultak ki, amiből mindig: a Borkainé ajándékba kapott tacskója sem foglalkozik azzal, hogy mire költik el a suskát, majd megmagyarázzák a végén, hogy nem jött össze a nagy terv. Még jó, hogy nem atombombára vagy hidrogénbombára pályáztak, mert azt már egyszer feltalálták, de ezek képesek lettek volna újra kitalálni ezt is, csak azért, hogy valamit hazudjanak a jó ügy érdekében. Egy tanú elmondása szerint, még a Győző papa is megnézte a terveket, mert érdekelte volna a buli. Ráadásul nem egyszer, háromszor is. Fel is villant előttem egy pillanatra a csengeri örökösnő kálváriája Kósa Lajossal, és megannyi szép hazugság az elmúlt tíz évből. Ezeknél megszokhattuk, hogy ha elképzelhetetlen, szélsőséges baromságokról van szó, akkor ők feltétlenül az élmezőnyben járnak. Persze ha adóforintok vagy uniós pénzek ellopásáról van szó, akkor túl is teljesítenek.

Van tovább is, dehogy van vége. Arra is fény derült – már nem a kenőpénzes államtitkár és a végrehajtók főmaffiózója korrupciós tárgyalásával kapcsolatosan, de még mindig a sunnyogás és adófizetői pénzek hűtlen felhasználása a téma -, hogy Vadai Ágnes feljelentést is tett, egészen pontosan Polt legfőbb ügyész feljelentésként értelmezte az ellenzéki képviselő neki címzett kérdését arról, hogy miért hirdette az Orbán család érdekeltségét a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A kérdésből lett feljelentésben a 444 október közepén megjelent „Olyan turisztikai reklámcikket jelentetett meg az állami MTÜ a New York Timesban, amiben az Orbán család érdekeltségét is hirdetik” című írására hivatkozott. A reklámcikk bevezetője „a magyar főváros gazdag örökségét és stíluskavalkádját” kínálja az érdeklődőknek, a barokk várpalotától és a modern kulturális központtól kezdve a Michelin-csillagos éttermeken át a pazar termálfürdőkig. Először a következő látnivalókra és potenciális turistacélpontokra hívja fel az amerikai fizető közönség figyelmét: Halászbástya, Magyar Zene Háza, Várhegy, Operaház, a Párisi Udvarban létrehozott szálloda és a MÜPA, majd következnek az ajánlott éttermek: Stand25 bisztró, Onyx Műhely, Flava Kitchen. Utóbbi az Orbán Viktor veje, Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST érdekeltsége. A Budapest gasztronómiájáról szóló részben hosszan nyilatkozik Langó Tamás, a BDPST Group „executive sommelier”-je”.

Persze, csak nyugodtan, megszoktuk már, hogy ami a mienk, az a tietek, és ami tietek, de egyébként a mienk, ahhoz nekünk semmi közünk nincs. Ebből sem lesz semmi, csak érdekességként rángattam ide. Leginkább azért, hogy mindenki lássa: a legpitiánerebb módon is szivattyúzzák a közöst, az Orbán dinasztia családi vállalkozásait népszerűsítik. Közpénzből. Biztos nincs rá pénzük, hogy az adózott jövedelmükből fizetett hirdetést jelentessenek meg szegénykéim. Ez a lopási reflex, nem tehetnek róla.

De a legszebb mégsem ez, hanem – a homofób, szélsőséges Dúró-cirkusz után külön pikantériája is van – hogy hamarabb visszatérhet a politikába Budaházy György, ha a Fidesz megszavazza a Btk.-módosítást. És meg fogja szavazni, csak szólok, különben ez nem lenne hír. Vagyis a terrorizmusért elítélt neonácinak kinéző alak, aki simán levegőbe repítette volna azt, aki neki vagy a pártjának nem tetszik, ismét tényező lehet majd. Politikai tényező, nyilván. Soha jobbkor, hiszen az őhazájuknak égető szüksége van most a legelvetemültebb agresszorokra is, és ha majd megint felforrósodna a hangulat, akkor kelleni fog egy olyan személy, aki jártas az efféle ügyek kivitelezésben. Meg amúgy is ő a nemzet igazságtalanul, méltatlanul elítélt jámbor békeharcosa. Ami annak tükrében még vérfagyasztóbb, hogy az amúgy is egyre fasizálódó birodalmi állampárt, aminél egyre nagyobb kihívás még inkább a szélsőjobbra sodródni, ha a helyzet úgy hozza és szükség lesz rá, kiegészülhet egy hozzá hasonló, de még vadabb brigáddal a választások után. Nyilván csak akkor, ha nem lenne meg a többség, de belegondolni is vérfagyasztó egy ilyen lehetséges forgatókönyvbe. Is. 

Ceterum censeo:  az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.