Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kit akarnak ők ütni, és kivel óhajtanak versenyezni? 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,623,150 forint, még hiányzik 1,376,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahányszor megszólal a háromnevű honvédelmi miniszter, annyiszor ugrik meg az IQ-m. Hogy hát tényleg, versenyezzünk és üssünk a hadiiparral! Mert a jó kormány már 2010-ben felismerte, hogy ütni kell, ezért alig hat év múlva el is kezdték fejleszteni a haderőt, vagy azt, amit. Ehhez találtak ilyen végtelenül hozzáértő szakembert is, aki még tartalékos akármicsoda is, tehát mindenképpen ért mindenhez, főként egészen nagy és okos dolgokat tud mondani. Tartok tőle, hogy a szorgos haderőfejlesztés közben elfelejtettek neki szólni, hogy Magyarország a NATO tagja, ezzel járó jogokkal és kötelezettségekkel. A néhány tízezer katona nem fogja megvédeni az országot, ha támadnak az ellenségek, a NATO azonban igen. Az kétségtelen, hogy éppen a NATO-tagság miatt az országnak vannak kötelezettségei, nem kevés pénzt kell a modernizálásra fordítani. De azért jó lenne látni, pontosan mire és mennyi pénzt szórnak el a nertársak, mert erős a gyanúm, hogy brutális összegek ömlenek ellenőrizetlenül egy feneketlen kútba, amire persze kitették a száz évre titkosító táblát, hiszen nemzetbiztonsági érdek, hogy ne tudjuk meg, mennyibe kerül nekünk és micsoda. (link kommentben)

A magyar haderőt ütőképessé, a hadiipart pedig versenyképessé kell tennünk, mert ez az ország biztonságának garantálása mellett a gazdaság növekedését is szolgálja – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter hétfőn Budapesten.

    A tárcavezető a védelmiipari beszállító-fejlesztési program konferenciáján, a Bálna Honvédelmi Központban hangsúlyozta: a korábbi kormányok elhibázott katonapolitikája azt eredményezte, hogy a Magyar Honvédség leépült. A 2010-es kormányváltás után azonban az Orbán-kormány felismerte, hogy a magyar emberek védelmének garantálásához a haderőt meg kell erősíteni, az önálló védelmi ipart pedig vissza kell építeni, ezért indult el 2016-ban a honvédelmi és haderőfejlesztési program, amelynek végrehajtása mellett a kormány továbbra is elkötelezett – mondta.
    Kiemelte: mára a biztonsági helyzet megváltozott, és folyamatos a migrációs nyomás az országon, így a haderő és a védelmi ipar fejlesztéséről szóló, időben meghozott döntés mára helyzeti előnnyé, stratégiai lehetőséggé vált Magyarország számára. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.