Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Kazah-magyar rokonság és adományként tálalt járandóság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Aki eddig nem tudta, mostantól már biztos lehet abban, hogy a kazah és a magyar nép rokonságban áll egymással. Ezt Szijjártó Péter mondta, és ha ő mondta, akkor az úgy is van. Ezért aztán ő remek szövetséget, és még annál is nagyszerűbb üzleteket fog kötni velük mindjárt. Nyitrai Zsolt a nyugdíjasokkal kötött szövetséget, és sorolja is nekik a jobbnál jobb híreket megállás nélkül. Miután én úgy gondolom – kívülállóként, mivel sem nyugdíjas, sem kormány, se fideszes, sem Nyitrai Zsolt nem vagyok, hogy aki ezt a szépen elszavalt szöveget megírta, az a világ legcinikusabb gazembere. Vagy legalább az egyik. És még hihetetlenül hülyének is nézi a nyugdíjasokat, pedig nem mind az, távolról sem.

Nem először, de valószínűleg nem is utoljára nézzük tételesen az elhangzottakat.

Jó hír a nyugdíjasok számára! Hamarosan érkezik a kiegészítő nyugdíjemelés. Novemberben így átlagosan 80 ezer forinttal többet kaphatnak a nyugdíjasok!

Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy az infláció sokkal magasabb volt, mint amennyivel januárban a kormány emelte a nyugdíjakat. Így most törvényi kötelezettségük – tehát nem a nagyvonalúságuk, pláne jólelkűségük bizonyítéka, miután törvény írja elő – a tényleges inflációhoz igazítani az idei nyugdíjat. Ha már januárban megtették volna, akkor nem veszítették volna el az idősek a nyugdíjuk vásárlóértékének jókora részét. De elveszítették, mert nagyvonalúan ők hiteleztek a kormánynak. Fejenként, átlagosan 80 ezer forintot, amire nemhogy kamatot nem kapnak, hanem már kevesebbet is ér, ráadásul úgy adják oda, mintha alamizsna lenne. Tipikus fideszes tempó, amikor úgy fosztanak ki, mintha adnának, még hálás is legyél érte.

Kiállunk az idősek érdekeiért, és megvédjük a juttatásaikat!

Ja, hogy nem lopnak, hanem megvédenek. Az úgy mindjárt más.

Megemelt formában visszaadtuk a baloldali kormányok által elvett 13. havi nyugdíjat is. 

A megemelt formát nem is próbálom megérteni. A 13. havi nyugdíjat eredetileg is a baloldali kormányok adták, akkor a Fidesz ellene szavazott. Nagyon helyesen egyébként, mert ne a 13. havi nyugdíj legyen a prioritás, hanem az, hogy minden idős ember meg tudjon élni a járandóságából. Aki nem tud, mert annyiból nem lehet, annak ki kell pótolni, hiszen az nem lehet, hogy egy idős ember éhezzen, fázzon. Amúgy pedig amikor kivezette a Bajnai-kormány a 13. havi nyugdíjat, előtte megemelte a nyugdíjakat és a kivezetés feltétele az volt, hogy bevezetésre kerül a svájci indexálás, melynek révén most mindenkinek jóval magasabb lenne az ellátása. Az Orbán-kormány nem vezette be a svájci indexálást, majd a tervet is eltörölte. Tíz évig lapított, mint szar a fűben, majd a választási osztogatás keretében visszahozta ezt a hülyeséget, és azóta ezzel döngeti a mellét.

Idén januárban 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak, novemberben pedig kiegészítő emelésre számíthatnak az idősek.

Ez most nem egy újabb emelés, csupán visszatértünk az első mondathoz, amikor kötelezően emeltek, de mivel az infláció magasabb volt, novemberben kötelezően ki kell egészíteni. Ez tehát még mindig nem kegy, pláne nem két kegy, csak önfényezés.

Januárban ismét megemeljük a nyugdíjakat, februárban pedig a 13. havi ellátás érkezik majd.

Januárban sem szívjóságból emelik a nyugdíjakat, hanem azért, mert az infláció valahol 16-17 százalék körül várható, tehát kötelező emelni. A 13. havi nyugdíj ismételt emlegetése még mindig az előbb is látott technika, többször elsorolni valamit, hátha akkor azt gondolják az emberek, hogy többször kaptak.

Köszönjük a nyugdíjasok támogatását, számíthatunk egymásra!

Hát az már biztos! A Fidesz mindenképpen számíthat azokra a nyugdíjasokra, akik semmiből semmit nem értenek. Akik értenek, netán a szájukat is ki merik nyitni, azok le vannak sajnálva. Az a véleményem, hogy a nyugdíjasok évtizedeken keresztül fizették a járulékot. Nekik a nyugdíj jár, befizették, vissza kell kapniuk. Igen nagy geciség úgy tálalni, mintha ez valami kegy lenne a kormány részéről, pláne aljas dolog hülyének nézni a nyugdíjasokat. Az életkor még nem jelent feltétlenül szellemi leépülést. Aki idős korára ostoba, azok döntő többsége huszonéves korában is az volt, annyira nem magas az egyéb okokból demensek aránya.

A baj az, hogy akik maguktól ostobák – életkortól függetlenül – általában jól és könnyedén befolyásolhatók, amitől eléggé küldetéstudatosak lesznek. Ők aztán mennek szavazni akár kell, akár nem. És eldöntik helyettünk a mi sorsunkat is, mert egy csomó ember nem tartja annyira fontosnak a saját jövőjét, de még a jelenét sem, hogy felhúzza a szebbik papucsát, és elslattyogjon szavazni. Így aztán ez van nekünk. Kazah-magyar rokonság és adományként tálalt járandóság. Úgy is kell nekünk, ha eltűrjük.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig is szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.