Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktorból egy is bőven sok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A mostani konzultációtól ugyanakkor különösen félnie kell Brüsszelnek, mert éppen azokról a nagy ügyekről szól majd, amelyekben az elit még a választások előtt be akarja betonozni az általa képviselt ideológiát. Ebből a szempontból pedig most különösen nem mindegy, hogy mit gondolnak a magyarok és az, hogy mennyien élünk a véleménynyilvánítás lehetőségével. Mert egyedül mi vagyunk olyan szerencsések, hogy a kormányunk annyira felnőttnek néz minket, hogy megkérdezzen a nagy ügyekről. 

Egyedül mi mondhatjuk el, hogy mit gondolunk valójában a háborúról és Ukrajna támogatásáról, a rezsicsökkentés eltörlésére vonatkozó próbálkozásokról, vagy arról, hogy Brüsszel továbbra sem akarja odaadni a nekünk jogosan járó forrásokat. Ha pedig Orbán Viktor a mi megerősített felhatalmazásunkkal meg tudja védeni a magyar álláspontot és meg tudja akadályozni a brüsszeli terveket, akkor azt egész Európa megköszönheti nekünk. Mert az azt fogja jelenteni, hogy még visszafordítható az az erkölcsi és ideológiai züllés, amelyet most az Európai Unióban látunk.

Szerencsések vagyunk, mondja a a vasarnap.hu drága szerzője. Én viszont valahogy nem érzem magam túl szerencsésnek, mivel nem érzem azt, hogy Orbán Viktor valaha is megkérdezte volna a véleményemet bármiben is. A nemzeti konzultáció egy propagandaeszköz, amelyet ki tudja, mennyien töltenek ki évről-évre, hiszen a kormány hasraütésszerűen nyög be számokat, amit senki sem tud ellenőrizni, hiszen ha ezek azt mondják, hogy 5 millióan küldték vissza a kitöltött íveket, akkor annyian küldték vissza és kész. Ezt Orbán Viktor felhatalmazásnak tekinti, miközben eleve úgy alkotta meg a csapata a kérdéssorokat, hogy arra csak olyan választ lehessen adni, amilyen választ egyébként is elvárnak az emberektől. A nemzeti konzultáció tehát soha a büdös életben nem arról szólt, hogy kikérjék a szavazók véleményét, mintsem arról, hogy lobogtathassanak valamit Brüsszelben azt állítva, hogy a magyar emberek ezt és ezt szeretnék.

A szerző nyilvánvalóan óriási rajongója a miniszterek elnökének, hiszen már a sorokat elolvasva is az az érzése lehet az embernek, hogy a könnyeit kellett törölnie annak megírásakor, hiszen annyira meg volt hatódva Orbán Viktor hazaszeretetétől, ami nem mindennapi. Emberünk hiszi, hogy Orbán, kezében a nemzeti konzultációval egymaga meg tudja változtatni az EU működését és megállítja a züllést. Mert hát mint tudjuk, Magyarországon nincs züllés, itt kérem szépen keresztény, nemzeti, családbarát fejlődés van. Itt mindenki dolgozhat, aki csak akar és nem kell migránsoktól rettegnie, pláne attól, hogy valami LMBT-s woke idióta át akarja operálni. Idehaza biztonság és rend van. Mármint hogy ez a kormány kommunikációja, hiszen az nem érdekes, hogy a kórházakban évente tízezrek halnak meg értelmetlenül, vagy az, hogy lényegében a katolikus egyház kezébe adják a közoktatást, akik szépen arra nevelik a gyerekeket, hogy szerintük mi is a fontos ebben az életben.

Lehet, hogy az EU nem tökéletes és számtalan hibát követett el a múltban és a jelenben is, de hogy jobb opció, mint az, hogy a különböző kormányok kényük-kedve szerint járjanak el a külpolitikájukkal, az egészen biztos. Az EU létezése nélkül szinte biztos, hogy az elmúlt fél évszázadban több háború szemtanúi és elszenvedői lettünk volna, hiszen ma is léteznek megoldatlan viták különböző tagországok között, de ezek soha nem váltak komollyá, hiszen ott volt Brüsszel, ahol ezeket megtárgyalhatták. Magyarország annak idején, amikor csatlakozott az unióhoz még valóban tagja akart lenni ennek a közösségnek, de ma már elmondható, hogy sajnos nem tartozunk oda. A jogállami alapok ma már nem léteznek, mint ahogy a demokrácia is régen eltűnt ebből az országból. Egyszerűen ma már nincs helye Magyarországnak az unióban, amit egyébként a friss felmérések is tökéletesen mutatnak, hiszen egyre inkább szkeptikusak a magyarok a tagságunkkal kapcsolatban, amelynek oka nem más, mint a kormány állandó EU ellenes propagandája. Lényegében ezt a társadalmat szinte bármire rá lehet venni, hiszen több éve propaganda beláthatatlan rombolást képes elérni a lakosság igen nagy részénél.

Lehet persze mentegetni a magyarokat és arról beszélni, hogy csapdába estünk, de ezt a csapdát mi magunk választottuk. Senki sem erőszakolta ránk Orbánt. Jó, az még lehet, hogy az ember első körben úgy hitte, hogy Gyurcsány Ferenc után változásra volt szükség, de amikor 4 év után szembesült azzal, hogy csupán a teljhatalom megszerzése volt a célja, vajon miért szavazott újra és újra egy elnyomóra? Ott vannak a lengyelek, akik megmutatták, hogy az elképesztő agymosás ellenére is meg lehet mutatni a világnak, hogy a társadalmuk nem ostobákból áll, hanem igenis léteznek még ott olyanok, akikben él a demokráciavágy. Számtalan példa mutatja azt, hogy a magyar társadalom egyszerűen alkalmatlan a demokráciára és állandó jelleggel kifogásokkal él, ha arról van szó, hogy miért nálunk alakult ki ez a helyzet.

Jó lenne, ha ezt a fajta gondolkodásmódunkat legalább Magyarország területére sikerülne koncentrálnunk, hiszen az EU lakóinak semmi szüksége sincs arra, hogy ez a romboló ideológia elszaporodjon. Amennyiben az Orbán által képviselt ideológia valóban lendületet kapna Európa-szerte, az akár az EU széthullásához is vezethetne. Kétlem, hogy ez Orbánt és Putyint kivéve bárki másnak az érdekében állna, eltekintve egy-két jelentéktelen vezetőtől. Hazudjon tehát csak bátran a saját népének ez a nemzeti kormány, de ne is álmodozzon arról, hogy valaha is sikerül a teljes uniót meggyőznie arról, hogy jó lenne visszatérni a múlthoz ahelyett, hogy a jövőbe tekintenénk. Ugyan hibák léteznek Brüsszelben, de ezeket legalább megpróbálják kijavítani, azonban Orbán külpolitikája a szándékos károkozásra épül, ami véleményem szerint teljesen elfogadhatatlan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.