Május 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sasok, majmok, patkányok. És dögkeselyűk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tiszteletem mindenkinek, a narancssárga tök ünnepe táján, amit a nyugati világ nyomán Halloween-ként ismerünk, amikor mindenki szellemesdit játszik, ajándékot kér és kap, és ijesztgeti a felebarátait. Nem, nem mindenki, csak akinek erre igénye van. Keresztény olvasatban ez a mindenszentek ünnepének és a halottak napjának időszaka, amikor azzal is szembesül az ember, hogy mi az élet rendje: aki egyszer megszületik, az bizony egyszer meg is fog halni. Hogy kit és mikor ér utol a vég, az persze egy más kérdés, a lényeg szerintem az, hogy aki megszületett, az élvezze az életben levés érzését, ameddig tudja, és próbálja meg a legjobbat kihozni belőle.

Nyilván nem mindenki születik bele tutiba, de akkor sem kell elkeseredni, szembe kell nézni a kihívásokkal. És/vagy minél előbb keresni kell egy fideszes szektatagot, mert a keresztény egyház után az állampárt az a hely, ahol ha valaki felesküszik a szolgálatra, akkor van esélye elnyerni a földi paradicsomba való bebocsátást. Ha a Fidesz felkent tagja vagy, akkor megúszhatsz olyan apró-cseprő dolgokat, mint NAV büntetés, a hatóságok általi vegzálás. Akkor lehet trafikod, földed, zsíros közalkalmazotti állásod, másoktól elvett lakásod a budai Várban, és egyéb nyalánkságok. Lazán megúszhatsz bármiféle bírósági ítéletet, lophatsz, csalhatsz, hazudhatsz, sőt ezért akár még kitüntetést is kaphatsz.

Szóval olyan ez a párt, mint a katolikus egyház, ahol egy kiadós gyónás után minden bűnöd megbocsáttatik, és lekerül a bűnlajstromodról. Ennek a szektának a feje Júdás Viktor, aki egy személyben dönt mindenről és mindenkiről, annak ellenére, hogy ő maga egyáltalán nem áll távol az említett gazságoktól. Tulajdonképpen ő az igazodási pont, a követendő példa, a bezzegezési alap, ha pofátlan közpénzlopásról, hazudozásról, rágalmazásról, uszításról és sunnyogásról beszélünk. Ő jár elől ezekkel a negatív viselkedési mintákkal, ő mutatja az aktuális irányt. Annyiban különbözik a tízparancsolattól az ő tízparancsolata, hogy nála a „NE” tiltás lekerült a kategorikus imperatívusz elejéről, és csak a többi maradt ott. Azaz lopj, csalj, paráználkodj, hazudj, mások becsületében nyugodtan tégy kárt, és mások tulajdonát kívánni sem számít bűnnek. Ha ezeket betartod, tied a magyarok országa, aminek felkent földi helytartója Júdás Viktor.

Ehhez az ultra unortodox politikai szektához csatlakozott nem is olyan régen, történetesen egy békemenetnek csúfolt, egy közpénzszivattyúként működő civil (beszarsz) szervezet összejövetelén a Gáspár Győző nevű köztiszteletben álló, úgy értem, jogerősen elítélt adócsaló és annak szintén celeb felesége. A korabeli krónikák szerint „a házaspár az RTL Klub Győzike-show című műsorában szereplésért kapott kétévi gázsi után nem fizetett adót, 22,2 millió forintot mulasztottak el befizetni. A csatorna a Gáspár Győző által megjelölt (…) céggel kötött szerződést, a házaspár e társaság közvetítésével vette fel a honoráriumot, de az nem szerepelt a vagyonbevallásukban. Gáspárékat 2013-ban jogerősen egy év nyolc hónap, illetve egy év hat hónap, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a balassagyarmati törvényszék adócsalás büntette miatt. Az adótartozás egy részét akkor már befizették.”

Nem hiszem, hogy bármit is belemagyarázok a valóságba, ha azt állítom, hogy mivel tevékenységük gyönyörűen illeszkedik az állampárt fő tevékenységi körébe, ezért nagy szeretettel keblükre ölelték, és a többi szintén zenésszel együtt mára már ők is elismert tagjai lettek a bűnszervezetnek kinéző NER-udvartartásnak. Adócsalás? Tökéletesen passzol az elvárásokhoz, úgyhogy már nem kell ilyenekkel foglalkozni, egyenesen a szekta verőemberének jobbján lehet provokálni azokat, akik másképpen gondolkodnak ezekről a fentebb említett erkölcsileg és jogilag egyaránt elítélendő cselekményekről. Keresztény, konzervatív és heteroszexuális. Ez alap, de mára kevés: minimum fradistának és futballszurkolónak is kell lenni. Vagy annak kell látszani. Teljesült a princípium. Miután a DVSC-FTC meccsen feltűnt a díszpáholyban emberünk, a debreceni szurkolók a „Győzike, Győzike, fideszes gecike” rigmussal üdvözölték az új nerencet, aki ezt nagyon rosszul viselte. Szerintem ennek a csávónak egyébként annyi köze van a focihoz, mint nekem az űrkutatáshoz, konkrétan semmi, nem is értem, minek kellett közszemlére tenni a díszpáholyban. Végül is provokálni tökéletes Kubatov szerint, különben nem csinálná. Főleg nem focimeccsen, ahol jó magyar szokás szerint a rasszizmusnak és gyűlöletnek Magyarországon (is) igen komoly hagyománya van. Mióta Júdás Viktor tulajdonképpen a saját szórakoztatására a mi pénzünkön létrehozta a modernkori futball-Colosseumokat, azóta pláne. Nem elég a való életben utálni egymást az embereknek, mert mást gondolnak az országot megszállt állampártról, azt mindenképpen a sportba is bele kellett csempészni. Mára ott tartunk, hogy az FTC Kubatov vezetésével a NER kirakatcsapata lett, ami annyit tesz, hogy ide áramlik Felcsút után a legtöbb ellopott adóforint TAO formájában, és tulajdonképpen verhetetlenek a bajnokságban. Pont mint a Fidesz a választásokon. Lejt a pálya, ahogy mondani szokás.

Nemrég volt a Fradi-Újpest városi rangadó, ami már évtizedek óta nem pusztán két rivális klub összecsapásáról szól, hanem politikai színezete is van. Régen az Újpesti Dózsa a belügyminisztérium csapata volt, szemben a kilencedik kerületi melósok csapatával. Akkor azért voltak egymásra ki a csapatok. Most fordult a kocka, a Fradi lett az állampárt liblingje, az Újpest meg nem. A magyar bajnokságban tulajdonképpen verhetetlen Fradi az, amelyik sokkal nagyobb költségvetéssel rendelkezik és ezáltal egyenlőtlen feltételekkel mások fölött. Néha azért még így is elkeni a szájukat valami munka után focizó, villanyszerelőkből álló amatőr csapat, de nem ez a lényeg. Gáspár ezen a meccsen egy Zöld Sasok – Lila Majmok feliratú szurkolói sállal a kezében odafordult a lila táborhoz, és közben jól mulatott. Majd ezek rázendítettek és „Árok partján őzike, szopjon le a Győzike” molinóval válaszoltak neki. Majd amikor a Curtis néven ismert rapper, a celebritás NAV-os ügyére utalva napraforgó patkánynak nevezte, Gáspár bejelentette, hogy perel és egy szívbe markoló moralizáló posztot is közzétett arról, hogy nem szép dolog ráolvasni valaki fejére élete végéig az összes (megvezekelt?) bűnét. És különben is az elcsendesedés, megnyugvás ideje ez. 

Van ebben valami gyomorforgató, legalább annyira zavarba ejtő, mint Szijjártó születésnapi fotója. Hatalmi pozícióból, a hatalom oldalán állva hisztizni és áldozati báránnyá aljasodni, szerintem igencsak szánalmas. Aki szereti az esőt, az szeresse a sarat is, szokták volt mondani. Gáspár tisztában volt azzal, hogy a ország egy részét igencsak irritálja az a pálfordulás, amit ő a nagy cuming out-jával kiváltott sokakból, miszerint ő mindig fideszes volt, csak nem merte vállalni. Az meg, hogy ezt belevitte a nemlétező kirakat fociimádatába is, nem egyszerűen visszás, hanem ugyanúgy provokatív sokak számára, mint az előbbi. Aki eddig nem foglalkozott se a focival, se a politikával (mára már ott tartunk, hogy polgármester akar lenni), aki enyhe túlzással többet volt mentális problémák miatt különféle szanatóriumokban, mint nem, aki az egész családját feláldozta az ízléstelen celebkedés oltárán csak azért, hogy abból kurva jól éljen, az hirtelen glóriával a feje fölött a követendő példaképet játssza… hát nem tudom. Már eleve azt se értem, hogy ha valaki annyira ostoba, mint ez az ember, az hogyan jutott ilyen magasra. Az biztos, itt tényleg nem a szorgalom, tehetség és kreatívizmus az előny, hanem pont fordítva. Akkor lehetsz ebben a szájbetekert országban valaki. Somogyi Zoltánt, a Political Capitalt idézve:

„Lila majmok”. Győzike, azt tudod amúgy, hogy a majmozás a kommunizmusban alakult ki, ahol – többek között – a cigányozásnak és a négerezésnek („most jött le a fáról”) volt a kódolt üzenete… Persze jöhetsz azzal, hogy nem, nem, ez nálad csak a majmokról szól, de akkor meg magyarázd már el, mitől jobb sasnak lenni, mint majomnak? 

Például. Vagy mitől jobb sasnak lenni, mint patkánynak? Vagyis egy roma származású ember hogyan lehet egyáltalán rasszista és elítélő sajátjai iránt? Jó, hát én inkább akkor leszek majom, mert a majmok az ember után a második legintelligensebb állatfaj, bár a patkányok is az élen járnak ebben a vonatkozásban. Nem utolsó sorban a majmok védelmében: Darwin szerint amúgy is tőlük származunk. Büszkén vagyok majom, mert az én olvasatomban ha a majmok nem lettek volna, mi sem lennénk. 

Sas, bazdmg. Azok vagytok, egytől egyig. De abból sem a szirti, hanem a dögkeselyűk családja. Főleg te. Az ország teteméből lakmározó, haszonleső dögevők. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

Tiszteletteljes szolgálati kérés: Akinek nincs ellenére, esetleg olvasta és értékeli, illetve rendelkezik Facebook-fiókkal vagy Gmail-fiókkal, az Év Könyve olvasói szavazáson IDE kattintva kérem, támogassa egy vokssal a Szenteltvíz vodkával és jéggel című könyvemet. Köszönöm.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.