Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lépeskényszer

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csókolom, levédethetem!?

Nem, nem a spanyolviaszt találtam fel, ezt meghagyom Matolcsynak, neki ebben nagy rutinja vagyon. 

De miről is van szó?!

A nézet egyszerű, mint az 1 x 1. Aki nem a hitvese szoknyája mögül kikacsintó Gyurcsány szekerét tolja, vagy csak csupán a nadrágját letolja az egészre, az nem pusztán a szelet tolja, hanem egyenesen a Fidesz szekerét! Annak agyát átmosta a NER, az semmit nem ért az országhelyzetből, az itteni speckó politikából. Az bizony menthetetlen idióta, sőt, fideszes! (Brrr!…) Legalábbis a DK más véleményt, ellenmondást nem tűrő hívei, kiszolgálói és hűbéresei szerint. 

Ezzel a mentalitással és összehangolt hozzáállással nálam már elásta magát az egész brancs. Szerintem a legádázabb orbángyűlölő sem fogja a voksát rájuk adni, egyszerűen mert nem egy másik Vezért szeretnének az ország vezetőjének, nem egy másik siserehadat a hon további letaroláshoz. Ha más nem, tisztességes megoldásnak még mindig ott van nekik a Kutyapárt.

Hol van az kőbe vésve, hogy a legerősebb párt vezetője kell kicibálja az országot a kátyúból – már ha ez a célja? Lám, hiába hogy Kaczynski pártja, a PiS nyerte a lengyel választást, több mint kétséges, hogy az ő kezükben maradhat a kormányrúd. Kár azt sulykolni, hogy ha a DK a legerősebb, akkor nincs más alternatíva, övék a jog és az igazság, minden és mindenki sorakozzon fel mögéjük. Nem fog megtörténni. A pokolba vezető út is rossz beidegződésekkel van kikövezve. Aki ma akarnok, az holnapra autokrata.

A DK nem minden képesség nélküli háttérembere már volt egyszer kátyúmester. Az is tagadhatatlan, hogy neki is megvoltak a maga privát stiklijei a rablóprivatizáció során. A kutyuláson kívül igazándiból ő sem virított semmi maradandót ötlettelen és színtelen országlása alatt. Azt a neszesemmifogdmegjól Rendezzünk olimpiát! ideát is kár volt propagálni, százmilliókért.

A találmányom lényege: az legyen az ellenzék miniszterelnök jelöltje, akivel le lehet győzni Orbánt. Zseni vagyok, hát nem?!…

Gyurcsánnyal és kedves – szintén nem tehetségtelen – feleségével le lehet? Mindegy, mely okokból, de nem lehet, kedves barátaim. Ez tény, négy bukta után még azok is tudják, akik nem hajlandók tudomásul venni.

Tudnak-e az ellenzéki oldal pártjai, mozgalmak olyan másik, feddhetetlen, karizmatikus, kikezdhetetlen múltú személyiséget felmutatni, akinek minden adottsága meglenne egy széleskörű elfogadottságra? Márky-Zay Péter? Donáth Anna? Karácsony Gergely? Ungár Péter? Vona Gábor? Jakab Péter? Gattyán György? Kovács Gergely / Döme Zsuzsanna „Suzi”? Torockai László? Az MSZP Elnöke, bárki is az most?(Nekem hirtelen nem sikerült kiderítenem.) Az okok változatosak, de nem, nem, nem, és még egyszer nem!

És itt jövök én! Ha a sok öntelt, falkaparó pártkorifeus volna szíves abbahagyni az öntömjénezést és parasztkábítást, ha erőt venne magán és félreállna, ha összefognának és együtt találnának egy, csak egy, morálisan és szakmailag kikezdhetetlen jelöltet, ha mind mögé állnának, ha képesek lennének előzetesen prezentálni egy új alkotmányt és egy hiteles országmentő programot, ha beígérnék a közvetlen köztársaságielnök-választást, akkor esetleg, talán sikerülhetne megszabadulni a Gonosztól! Már az eddigi mézesmadzagokból sem lett semmi, most már a lépesmézet is hiábavaló kínálgatni a meztelen igazság helyett. Amely szerint az egyszem Hadházy Ákos többet tett az Orbán-mítosz lerombolása érdekében, mint az ellenzék cakumpakk! Nem szégyen ez?!…

Ha anno Knézy Jenőnek sikerült levédetni a „Jó estét, jó szurkolást!”, akkor tán nekem sem reménytelen lestoppolni eme korszakalkotó javaslatomat…

*

Ajánlom a kedves választópolgárok figyelmébe – határon innen és túl – azon meglátásomat, hogy a demokrácia nem egy one man show.

*

A szexualitás a Nyugat ópiuma.

(Mi Nyanyánk)

*

Főszabály szerint az emberi test szép. Kívül is, belül is. 

Nem szokásom mozgalmakat indítani, de most, hogy egyes ártalmas személyek tabusítani tervezik az emberi testet, a születés misztériumát, a szerelmet, a privát oldalamon én megosztok minden olyan képzőművészeti alkotást, fotót ezekben a témákban, ami a szemem elé kerül. Akinek van kedve hozzá, kövesse a példámat. 

Az Élet túl szép és jó ahhoz, hogy hagyjuk, hogy előnyleső, csekély értékű politikusok bemocskolják!

Jó estét! (Jose Alonso Luisa festménye)

*

Keresztény sziget vagyunk a liberalizmus európai mocsarában!

*

Senkit ne tévesszen meg az, ha egy intézményről azt olvassa vagy hallja, hogy „egyházi fenntartású”. Ezeket az iskolákat, óvodákat, idősotthonokat, szenvedélybeteg-kezelőket, hajléktalanellátókat valójában kizárólag az állampolgárok tartják fent. Főként a befizetett adóforintjaikból – de az egyéb sápokból is -, és a költségeket az államkassza utalja át a közvetlenül (vagy az önkormányzatokon keresztül) a működtetőknek. 

A sajnálatos igazság az, hogy ténylegesen ezek az intézmények tartják fent az egyházakat, nem pedig fordítva, Nem túlzás azt állítani, hogy az ellátások csak ürügyül szolgálnak a vallási szervezetek burkolt finanszírozásához. Avagy talán a perselypénzből telik a népjóléti intézmények „fenntartására”? A gyülekezeti (Kárpát-medencét befedő) tévéadóra? Ne vicceljünk! Az egyházfik annyit csippentenek le a beérkező pénzekből, amennyit csak Isten megbocsátani képes.

Anomália, hogy a rendszerváltás óta az egyházaknak juttatott kvóta a kétszerese annak, amit ugyanazért a feladatellátásért egy nem vallási orientációjú civil szervezet kap. Ezzel trükközik a NER, amikor az Alaptörvénybe csempészett „jogával” élve önkényesen válogat a különféle felekezetek között. Ugyanis csak az általa elismert vallási közösségek részesülnek a dupla pénzben. Különösen a kisegyházak kénytelenek foggal-körömmel kaparni az elismertetésükért, különben felkopik az álluk (lásd az Iványi-féle jelenséget). A helyzet külön pikantériája, hogy – miközben az állam és az egyház elválasztása (elvileg) alkotmányos szinten megtörtént – a kormány együttműködési megállapodást (magyarán: hűségesküt) irat alá az állami pénzekre ácsingózó egyházi szervezetekkel. 

A szociális biztonságot illető állami feladatok lepasszolása a társadalmi szervezeteknek a közpénzek tetszés szerinti allokációját is magába foglalja. A Kádár-rendszer még csak rogyadozott, amikor már gombamód elkezdtek szaporodni azok az egyesületek, alapítványok, társadalmi szervezetek, családi vállalkozások, amelyek kisajátították és mindmáig uralják a szociális szférát. Kiváló leszállóterep és műveleti terület volt ez a politika akkori ejtőernyőseinek (részint egyben jelenlegi háttérembereinek). 

Aki a szociális érzékenységet, az elesettekkel való együttérzést és szolidaritást, a népokító elkötelezettséget keresi, azt az egyszerű szociális munkások, hivatásos segítők, önkéntesek és a pedagógusok körében lelheti meg. Nem pedig azoknál az ordas lelkületűeknél, akik csak tévékamerák és újságírók jelenlétében fogják az elesettek vagy a kiskorúak kezét, és rendszeresen nyilvánosan verik magukat a földhöz, hogy több pénzt csikarjanak ki ahonnan és akiktől csak lehet.

*

„Azért üldöznek, mert keresztény vagyok!” – helyezte készenlétbe csáprágóját a koronás keresztespók (Araneus diadematus), hálója közepén ülve hosszú méla lesben.

*

Majd ha az országban minden a legnagyobb rendben van, na akkor kezdjünk el nemzeti dimenziókban gondolkodni, tervezni és cselekedni!

Eladdig maradjunk a saját határainkon belül.

*

„Tanulni, tanulni, tanulni!” Én még elhittem Leninnek és követőinek, hogy ez az üdvözüléshez vezető út.

Aztán ott álltam a faképnél a rakás diplomámmal, szakvizsgával, szakmai múltammal. Esélyem sem volt a pályázatokon egy pályakezdővel szemben.

Neki feleannyi fizetést sem kellett adniuk.

*

„A megfelelő embert a megfelelő helyre.” A Kádár-érában sokat hangoztatott szlogen volt ez. Ami persze sehol, soha nem volt mérvadó.

Hogy mi van ma? A leglelkesebb nyaloncokat rakják a leglelketlenebb helyekre. 

De ezt az elvet legalább betartják.

*

Nekünk már a vasfüggöny sem vált be, na de hogy 177 év után a vasút is kifog rajtunk, az elképesztő!…

(Hulló falevél, vonatok ellensége…

Utazunk hajat és menetrendet tépve.)

*

Hű de kafa ez az újonnan felállított Különleges Ügyek Minisztériuma! A tévéből is ismert Mulder és Scully különleges ügynökök az X-aktákat kezelik majd. Oso különleges ügynök reszortja a gyermek- és ifjúságvédelem. Próbaidős különleges ügynök a különösen szeszélyes időjárás részlegén bontogatja szárnyait.

A misztériumban külön főosztály foglalkozik az ukrajnai orosz különleges katonai hadművelet hazai kockázatainak és mellékhatásainak koordinálásával.

A hír minden bizonnyal felébreszti az FBI, a CIA és a KGST (vagy KGB?) által az állami apparátusba beépített alvó ügynököket és a holtakat is. A hivatalban Az ügynök halálát Scherer Péter (művésznevén Pepe) alakítja majd. Emlékeztetőül, hogy ki is ő, álljon itt egy jelenet, amelyben Mucsi Zoltánnal együtt lényegében a Keleti Nyitást mutatják be a maga valójában.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.