Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Akinek víziói vannak, az ne országot vezessen, hanem haladéktalanul forduljon orvoshoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Én mondjuk még a tegnapi reggelt sem hevertem ki, olyan velőtrázó bölcsességeket olvastam, hogy azóta is sokkos állapotban vagyok, bár az talán jó hír, hogy már csak néha tikkelek. Akkor jöttem rá ugyanis, hogy milyen kicsinyes, milyen rövidlátó, milyen mérhetetlenül önző vagyok én Orbán Viktorhoz képest, akinek pediglen víziói és látomásai vannak – amúgy erről nekem változatlanul az a véleményem, hogy orvoshoz kell fordulni az ilyen súlyos tünetekkel, és még véletlenül sem kell egy országnyi ember életét annak alapján szétcseszni, hogy mit beszélnek a hangok az ember fejében -, a mi érdekünkben, a jövő érdekében rabolja ki és rombolja porig az országot, mert majd ebből fog kisarjadni a magyar kapitalizmus, a tőkésosztály az ő nemzeti gyökereivel. Aztán majd akkor dejó lesz nekünk, mert ez az addigra konszolidálódott tőkésosztály, amelyiknek magyarok a gyökerei, végső soron magyar érdekeket fog szolgálni. Mindezt attól a Nagy Elektől tudhattam meg, aki Erdélyben született és tanult, majd hazaszeretetből ott hagyta a szülőföldjét, Magyarországra települt és itt lett milliárdos. Biztosan profitál ebből Erdély, az nem derült ki pontosan az interjúból – vagy csak én siklottam át felette, mert addigra már elkezdett mézgásodni az agyállományom -, de az kiderült, hogy ez a módja a hazaszeretetnek és a jövő építésének. Erős a gyanúm, hogy Nagy Elek valami titkos tanácsnok lehet Orbán Viktor mellett, mert annyira kompakt módon magyarázza a dolgokat, ahogy azt kívülről aligha lehet megtenni.

Amiről beszél, az felvet egy másik kérdést: ezek szerint a nemzeti tőkésosztály építése a kulcs. A Mészáros Lőrincek, Szíjj Lászlók, Garancsi Istvánok mégis milyen kockázatokat segítenek elkerülni?

A minden idők leggazdagabbjának számító amerikai milliárdos, John D. Rockefeller mondása nem véletlenül vált szállóigévé: csak az első milliómról ne kérdezzenek! De vehetünk példának egy gazdag brit polgári családot is. Ha megnézzük, mivel alapozták meg a felmenők a vagyonukat, kiderül, hogy gyarmatosítással, rabszolga-kereskedelemmel. És ez nem csak a brit családokra érvényes. Akkoriban ez természetes volt, és aki ez ellen szólt, az volt a renegát. Magyarországon szinte mindenkinek 1990 után kellett megszereznie azt a bizonyos első milliót. Az aktuális hazai helyzetet valóban lehet kritizálni, helyes, nem helyes, de sokkal fontosabb azt történelmi távlatban vizsgálni. Harminc év múlva már többnyire az utódaink kezében lesz a jövő, köztük akár az említett urak leszármazottjaival. Ha addigra megalapozódik egy olyan komoly vagyon, ami itt van, és itt is marad az országban, mert az adott családoknak és a hozzájuk kapcsolódó cégcsoportoknak itt vannak a gyökerei, az hosszú távon a nemzet érdekeit szolgálja.  (Index)

Itt mindjárt kimaradt néhány név a felsorolásból. Például Orbán, Orbán, Orbán és Orbán, valamint az ő csatolt részei. Rendkívül önfeláldozó dolog, hogy a nemzeti tőkésosztály mesterséges legyártása érdekében a miniszterek elnöke a saját pereputtyát áldozza fel, de talán nem kellene ennyire önzetlennek lennie. Nekem például az sem mindegy – és nem egy kicsit nem mindegy, hanem piszkosul, rohadtul, cefetül és elsősorban nem mindegy, hogy az a reménybeli kapitalista, nagyiparos hogyan jutott az első milliójához. Ráadásul itt nem csak az első, a többi millió is rohadtul bűzlik. A felsorolt és fel nem sorolt vállalkozózsenik, a jövő reménységei, az ország jövőjének gazdasági oszlopai és alapjai saját eszük, szorgalmuk és tehetségük alapján nagyjából egy cserép muskátlit birtokolnának, ha a hatalomba került vezér nem tőkésíti fel őket. Mégpedig a mi pénzünkből, amit tőlünk vett és vesz el. Mocskos dolog volt a rabszolgaság intézménye, de azóta már fejlődött annyit az emberiség, hogy legalább a nyugati világ maga mögött tudta ezt hagyni, ha teljesen felszámolni nem is lehetett még a mai napig. Elméletben. Gyakorlatban Orbán Viktor sem tesz mást, mint gyarmatosít és rabszolgákkal kereskedik, csak ő ezt nem másik kontinensen teszi, hanem a saját országa népével műveli. Ha én ezért nem tudom becsülni, tisztelni, de még csak a magasabb célt sem vagyok képes felfedezni mögötte, akkor biztosan bennem van a hiba.

Az a helyzet, hogy én nagyon másként látom, mint az eszmei alapon moralizáló Nagy Elek. Ezek a szorgosan felépített magyar tőkések egyrészt jellemzően létre sem tudtak volna hozni semmit, másrészt – és éppen ezért – működtetni, fenntartani sem tudnák saját erőből. Ezek teljesen mesterséges képződmények, a cégeknek semmi köze a piaci versenyhez, folyamatos állami megbízásokkal tartják őket életben, annak sem a megerősítés a célja, hanem egyszerű pénzszivattyúként működnek. Aki fejleszteni akarja a cégeit, az elsősorban tudja, hogy milyen cégei vannak, és azok mivel foglalkoznak, másodsorban nem marja ki a cégeiből a nyereséget, hanem visszaforgatja. Hiszen fejleszteni csak akkor lehet, ha befektet valaki. Én úgy látom, hogy Orbán Viktor ténykedése nem az ország jövőjéről szól, köze nincs semmiféle gazdaságépítéshez, pláne az ország érdekéhez. Egyszerűen egy művileg összetákolt áltőkésréteget telepített az ország nyakára, melyek parazitaként szívják az életerőt – és a közpénzt -, fosztják ki az országot és nem csak azzal, hogy sokszorosan túlárazott minden ténykedésük, így sokkal kevesebb beruházás valósulhat meg, ráadásul ami megvalósul, az is pocsék minőségben, a pénz döntő része pedig egy jól meghatározott zsebbe ömlik, és a továbbiakban nem az ország érdekét fogja szolgálni sem a közel, sem a távoli jövőben, hanem talán még ennél is pusztítóbb az, hogy a zsákmányszerzés érdekében teljesen megbénította, majd gyakorlatilag kivégezte Orbán a piaci versenyt. Márpedig a működő gazdaság alapja ez, nem az állami szintre emelt, ipari méreteket öltött rablás.

Értem én, hogy erősíteni kell a csúti imázsát, ezért kellenek a Győzikék, Szikora Robik, az import és hazai rajongók, Trump gagyi sapkája, a tőkésosztályhoz hasonló módon, mesterségesen létrehozott politikai elit lelkendező nyilatkozatai, Orbán Viktor nem egy nagyszabású politikus, aki az ország érdekében még a konfliktusokat is felvállalja az Európai Unióval, hanem egy gengszter, aki szisztematikusan kifosztja az országot, közben jóvátehetetlen károkat okoz a családjával együtt, és nem egy megerősödött tőkésosztály marad utána, hanem csak füstölgő romok, amiket nem lesz, aki eltakarítson.

És akkor most eljött az ideje annak, hogy vidám ébredezést, kellemes, derűs napot kívánjak mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.