Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Népnyűvészet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Országát tüszőjének* erszényébe süllyesztve, huszárkardját nem unván csörtetni, A Rettenthetetlen elgurult az általa Brüsszelnek rikkantgatott kuplerájba. (*Cserzett ló- v. marhabőrből készített, csatokkal, erszénnyel ellátott, tenyérnyi széles férfiöv.) Önnön jelentékenységének betonbiztos hévtudatában rendet óhajtozna tenni az ottani fejekben. 

A kétnapos EU-csúcs helyszínéről bejelentkezve, megtartotta szokásos péntekreggeli szózatát is. Az általa nyűvött néphez intézve szavait, hepciáskodik, kardoskodik szükség és igény szerint, hirdeti tév- és távtéziseit. Kicsit rasszista, kicsit antiszemita, kicsit iszlámellenes a prédika – mint azt már megszokhattuk őkelmétől. Az áldozatokat – legyen szó ukránokról, zsidókról – bűnbakokká konvertálja. A zöldfülűekre is gondolt a zöldenergiáról papolván. A vas és az acél országa helyett a stadionok és az akkumulátorok földje leszünk, az már hétszentség!

Nálunk ilyen nincs szerencsére, de több nagyváros utcáin ott a baj” – mondja, a nyugati utcai zavargásokra utalva. Hát, ja. Minálunk ugyanis még a terror is állami monopólium. Méretes vaskordonok, belátást eltakaró fekete leplek, fess testőrök sokasága, közintézményekről eltávolíttatott EU-s lobogók, megszűrt hallgatóság, nagy hazugságokhoz illő óriásplakátok, tízpercenkénti közmédia-riogatások, ingyenes propagandalapok, mindent megmagyarázó agymosodák és tengeteg trollok rengetege. 

A jól bevált migráncsozás – mióta ezrével repteti ide a vendégmunkásokat – már csak az illegálisnak modott bevándorlás ellenzésére szűkült. (Azért nem illegális az útlevél nélküli határátlépés, mert alapvető, sőt alkotmányos erkölcsi és jogi norma az üldözöttek, az életveszélybe sodródott emberek befogadása. Ennyit még Kádár apánk is tudott.) Nyilván azért is engedtette szabadon a börtöneinkben szorongó, szegény pánikbeteg e mbercsempészeket, hogy ezt megakadályoztassa velük. A „migránshadak” hordozta terrorveszélyt illetően „nem csak igazunk volt, kidolgoztunk egy modellt, amivel egész Európát meg lehetne védeni. Senkit sem engedünk be, akit mi nem akarunk”.

Neki és Besenyő Má’ Megin’ Igazam Van István bácsinak ott, akkor és annyiszor volt és van igaza, ahányszor csak kedve tartja. 

Problémaként azt is láttatja, hogy „az a stratégia, amivel belementek és bennünket is magukkal vittek ebbe a háborúba, az megbukott”. Tegnap még kimaradtunk a háborúból, a béke pártján álltunk, ma meg már részesei vagyunk a harcoknak, Viktor? 

A kérdés persze merőben költői, a logika és a következetesség sosem volt a diktátorok erőssége. Ők mindig azt mondják, ami pillanatnyilag a leghasznosabb számukra. Spongyát arra, amit korábban szájalt.

„Azért kell változás az uniós választásokon, mert olyan vezetők vannak, akik nem tudják megoldani a problémát.” Így megy ez. Egyszer semmi sem kényszeríthet bennünket, hogy az Unió tagjai maradjunk, másszor meg akarjuk reformálni az egész bagázst. Mikor melyik lábbal keltünk fel. Pláné ha lólábbal. Attól függünk, mitől lógunk. 

Kicsi az országunk, de nagyot akarunk. Minden külső biztatás – sőt, felbujtás – nélkül, tényleg! A Főni legszívesebben a partnerek nélkülivé fogyott Fidesz-frakció tagjaival töltene minden bizottsági pozíciót és nagytermi ülőhelyet, valamint önmagával telítené az összes EU-s állam- és kormányfői széket. Amire – valljuk be – komoly esély mutatkozik. Legalábbis az ő fejében. 

Felfoghatatlan örömünkre, újabb Nemzeti Konzultációt jelentett be A Mester. Kell az nekünk, mint az árak űrutazása, mint a nyugdíjak bányamunkája. „Van 10-11 komoly kérdés. Innen kellő erőpozícióból tárgyalhat a kormány Brüsszelben. Ha van nagy támogatás, akkor orkánszerű szélben is be tudom navigálni az ország hajóját a kikötőbe.” A Nagy Kormányosok legfőbb jellemzője, hogy előre tudják az eredményt is. Elvégre a kérdések is olyanok. Annyira komolyak. Nem más ez a praktika, mint a felelősség terítése. Az ékegyszerű kérdésekre adott bugyuta válaszok borítékolható győzelme esetén lesz majd mire visszamutogatni, a vádlottak padján csücsülve.

Őrültség persze az egész, de van hozzá rendszere. Amely számos elemet átvett ugyan az olyan párjukat és népüket ritkitó eszmeelődök államtákolmányaiból, mint amilyenek Mussolinié és a Führeré voltak, de szerintem az ehoni berendezkedés mégis leginkább a nyúlfarknyi nevű Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo Franco y Bahamonde Salgado Pardo de Andrade országlási szisztémájához hasonlít. A Franco tábornokként elhíresült spanyol diktátornak ugyanúgy halvány lila gőze nem volt, miként működtesse hatékonyan a gazdaságot. Ugyanúgy külhoni hitelekre ácsingózott, hogy fenntarthassa a mohó klientúráját és a csicsás látszatot. Mert bizony a „rezsicsökkentés” és a kamatstop megszüntetésére törő, migránspárti, galád brüsszeli hatalmasságok és a titkon háttérből irányító háttérhatalmak háttérgyűrűjében vergődő Orbánmagyarország is egy Patyomkin-ország. A külcsín számít, a belbecs meg belügy. Az eföldi jólét helyett ugyanúgy a mennyei boldogságot hirdette, a mindenre kapható egyház lelkes közreműködésével. Ugyanúgy a nacionalizmus és a demagógia tüzes gitárját pengette édesbúsan. Ugyanúgy kábította a lakosságot a hírek átcsomagolásával, a hazugság igazsággá történé átmaszkírozásával. Ugyanúgy kebelbarátja igyekezett lenni kora legvisszataszítóbb akarnokainak. Ott és akkoriban a gyerekek „megvédése” is nagyban folyt, olyannyira hogy még a szüleiktől is elmarták őket, csak hogy távol tartsák őket a káros befolyásolástól. Mifelénk a népességgyarapítási fóbiának tűnő látszatintézkedéseknek – amelyekkel a tehetősebb rétegeket célozzák meg – ténylegesen nem a lakosságszám növelése a terve, hanem a hithű fideszes tábor létszámának a növelése. Az általa kirobbantott véres polgárháború, az ellenzékének fizikai eltüntetése ellenére is haláláig uralkodhatott ez a figura a király nélküli királyságában, összvissz 36 évig.

Igaz, a mi diktink polgárháborúja sokkal kevésbé véres. A kínzókamrái is még csak egyes fejekben épültek meg. Az utcai demonstrálókat féken tartó rendőri erőszak is visszafogott, bár gavallérosnak nem mondanám. Az ellenzékét meg imádja és istápolja, merthogy segítenek neki fenntartani a status quo-t. De most, hogy bárki viselhet katonai egyenruhát és rangjelzéseket (ha az egyszeri kaszinókirály megengedi), jó esély nyílott arra, hogy franco-s tábornokként látjuk viszont a felkent bugrisunkat. Kinek narancsa kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk!

Ki mondja meg neki, hogy az általa kiókumlált „magyar modellel” hiába házal az Európa-házban? Hogy a Haza már csak olyan: hiába árulják gaz kufárok, attól még a helyén marad? Hogy amit visel, nem díszekkel varrott tüsző a’, hanem gatyamadzag? 

Addig is, amíg valaki veszi a bátorságot, a falusi és a városi után, CSOK+ mindenkinek! (Vagy ahogy a Modern Hungária nyomta ’87-ben: : „Csók x csók”, csókáim. 

Következzen a maga korában népszerű dal paródiája Ihos József humorista előadásában.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.