Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor az ember azt hinné, hogy innen már tényleg nincs lejjebb, akkor kinéz a sötétség a lyukból és jelenti, hogy de igenis van lejjebb

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szombat reggelt kívánok mindenkinek! A kiegyensúlyozott lélekhez és a békés hétvégéhez nem árt, ha az ember nem nagyon olvasgat pártlapokat – ide értve, sőt, főként ide értve az Indexet -, mert különben a kikapcsolódás helyett elkezd atombunkert építeni, már akinek van kertje. Akinek nincsen, az alternatív megoldásokon töri a fejét, és készleteket kezd el felhalmozni a legközelebbi metróalagút egy titkos zugában. Merthogy már nem is kérdés, nyakunkon a világháború. Ha még el nem kezdődött, mert az is lehet ám, hogy már. Rohadtul nem akarom elviccelni a dolgot, mert semennyire nem vicces, ami Ukrajnában és ami Izraelben és Gázában történik, de az sem annyira megnyugtató, hogy Orbán észlényei annyira a zavarosban akarnak halászni, hogy napi 24 órában keltik a pánikot. Nem kellene. Annyira semmi nem lehet fontos, hogy egy amúgy is évtizede folyamatos stressz alatt tartott országot most végső pánikba és reménytelen kétségbeesésbe sodorjon a propaganda azért, hogy a gazdájuk és vezérük meg tudja tartani a nyomorult kis hatalmát.

Pedig ez van, ez történik. Tíz éve ez megy, nem is, tizenhárom éve ez megy. Soros, a migránsok, terroristák, az Európai Unió összeomlása, világvége. Miközben minden más országban nyugisan éltek az emberek, persze az energiaár-emelkedés és az infláció (na nem akkora, mint nálunk!) máshol is megzilálta a társadalmakat, alkalmazkodtak, óvatosabban pazarolják az erőforrásokat, kevesebb kaját dobálnak ki, visszavettek a rongyrázásból, de attól még élik az életüket, és távolról sem a politika és a politikusok körül forog minden gondolatuk. Ehhez képest Magyarországon politikával kelünk és fekszünk, gyűlölködést és pánikot eszünk, uszítást és rettegést iszunk. Háborús pszichózisban élünk évek óta, sokkal régebben, mintsem kirobbant az orosz-ukrán háború, vagy az izraeli-gázai szörnyűség. Békeidőben is a rettegésre játszott a pártpropaganda, most pedig csúcsra járatják a dolgot. Bevallom, rohadtul, piszkosul, halálosan elegem van ebből. Nem vagyok egy vérivó alkat, de amelyik propagandista – akkor is, ha újságírónak hiszi és hazudja magát – részt vesz ebben akár hírgyártóként, akár terjesztőként, azt egy életre eltiltanám még a blogírástól is.

Mindezek tetejébe a csúti, aki állítólag éjjel, Hatvanpusztán tart törzsi gyűléseket – általában fenntartásokkal fogadok ilyen híreket, de ezt elhiszem, mert tökéletesen belepasszol a kórképbe -, most Brüsszelből hörög haza a híveinek, és belengeti a legújabb nemzeti inzultációt. Nem tudom, mit kell felmérni, amit a napi szondázások nem mutatnak, de a reggeli rádiószónoklat alapján, orvosi diploma nélkül is meg lehet állapítani, hogy nagyon komoly gondok vannak a toronyban. Ami még elő szokott fordulni jobb családokban is, nagyszerű orvosok és remek gyógyszerek állnak rendelkezésre, ha az ember ki tudja várni azt a néhány hónapot, ameddig rá kerül a sor. A baj az, hogy nem dokihoz viszik szegényt, hanem táplálják a pszichózisát. A közvetlen környezete, ugyanaz, amelyik hermetikusan elzárja az emberek elől, a sajtótól és a valóságtól, saját érdekében – hiszen számukra Orbán után nincsen fényes jövő, csak munkaerőpiac -, az ország érdekét messziről, ívesen leszarva vesz részt ebben a förtelemben, kergeti kétségbeesésbe a papucsállatkákat és ostorosokat, ítéli rettegésre a szekta tagjait. Mert normális ember tudja, hogy bár ez most eléggé kényes időszak, de aligha van vége a világnak. Az emberiség már csak ilyen, pláne, ha Putyinhoz hasonló agybetegek hatalmat kapnak. Orbánnak szerencsénkre – és mindenki más szerencséjére – nincsen hatalma a csirkehálón kívül. Ezen szeretne most változtatni, ezért ez az egész rémisztgetés, a határkerítést folyamatosan ostromló százezer erőszakos migránssal, akik az országba bejutva terroristák lesznek, és kiirtanak mindenkit. Ezért a világháború lebegtetése, az atomháborúval való fenyegetés, a pusztulás és dögvész víziója, az utolsó élhető ország meséje. A beteg alighanem teljesen belezakkant abba, hogy megkaparintsa az Európai Unió vezetését, és senki nincs, aki meg merné neki mondani, hogy esélytelen a dolog. Most úgy hiszi, a világpolitika nem éppen kedvező alakulása az ő malmára hajtja a vizet, ezért az ország hozzáértő és becsületes vezetése helyett alkalmazott propagandán van a sor, hogy elérje, amit a gazda akar. Nem fogja elérni, viszont a fél ország ideg- és lelkibeteg lesz az állandó rettegéstől, valamint az egész ország összeomlik. Nem a rettegéstől, hanem attól, hogy szétlopták a nertársak.

Ezer egyéb okból is, de azért is szurkoljunk a háború elkerülése érdekében, hogy ne kelljen a kormány ötletének megfelelően táplálkoznunk, mert akkor hamar elhullunk. Nem tudom, ki dolgozta ki a havi fejadagot, pláne ki állította össze azt a listát, mely az alapvetően szükséges dolgokat tartalmazza, de eléggé betyárosra sikeredett. Az egy dolog, hogy én például lemondok a nekem jutó havi 3 kg. húsról, mert fél év alatt sem eszem meg annyit. A havi 1,5 kg. zsiradék is soknak tűnik, a 30 deka vatta pláne, gyümölcskonzervet sem kérek, 2 kilót főleg nem, ellenben hüvelyesek, friss zöldség – de legalább krumpli -, rizs, alma, száraztészta jól jöhet még háború idején is. Értem én, hogy háború idején nem a szupermarketek választéka az irányadó, de azért ennél bölcsebben is össze lehetne állítani a fejadagot szerintem.

És akkor így a végére kávé helyett. Olvasgatom mit sem sejtve, mondhatni békésen a pártlapokat, jelesül a Magyar Nemzet címűt, amikor is szembe jön egy veretes írás Baloldali hazugságpropaganda folyik Iványiék egyháza ügyében címen. Gondoltam, megnézem már, mit hazudik a baloldal, és esküszöm, a szám is tátva maradt, pedig én az átlagnál biztosan gyakrabban olvasgatok ilyen portálokat.

– Hazugságpropagandát folytat a baloldali média Iványi Gábor egyházának ügyében – mondta a Magyar Nemzetnek Fürjes Zoltán, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Hangsúlyozta, hogy valótlan az a – legutóbb az Indexen, de általában a baloldali sajtóban közölt – állítás, miszerint az Iványi vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) nem kapta vissza egyházi státusát, ezért nem jogosult a személyi jövedelemadó felajánlható egy százalékára.

(…) Mint a Miniszterelnökség közölte: Iványiék ma is hozzájutnak minden, a jogállásuk alapján őket megillető támogatáshoz. A MET jelenleg is magas szintű egyházi státussal (bejegyzett egyház) rendelkezik, amint ez megállapítható a kormány honlapján is megtalálható nyilvántartásból. (Magyar Nemzet)

Hát drága testvéreim az űrben! Félre tetszenek tájékoztatni az egyébként sem túlságosan jól tájékozott olvasókat! Bejegyzett egyházból van 233 darab. Ilyenek szerepelnek a listán, mint például: Természetellenes Kilátástalanság Karmikus Gyülekezete; Kozmo Jóga Kozmosz Univerzális Szeretet Egyház; Ősmagyar Táltos Egyház; Magyar Boszorkányszövetség. Ezen a listán valóban szerepel a MET. Gondolom, bejelenti az ember, hogy létrehoz egy egyházat, kell valamennyi követőt igazolni – vagy nem kell, fogalmam sincs -, bejegyzik és be van jegyezve. Ezt azért nem nevezném magas szintű egyházi státusznak. Van aztán az úgynevezett bevett egyházi státusz, a parlament fogadja el ezeket az egyházakat, ezt a státuszt vették el a MET-től úgy, hogy minden feltételnek maradéktalanul megfeleltek. A bevett egyházak listája itt olvasható. Nekik nem 1, hanem 1-1 százalék ajánlható fel. Nemzetközi bíróságra került az ügy, a bíróság utasította a magyar kormányt, hogy állítsa vissza a MET státuszát, amit a magyar kormány azóta sem tett meg. 

Szintén nem felel meg a valóságnak a baloldali sajtó azon sugalmazása, hogy az állam ne finanszírozná a MET közfeladatait, hiszen az elmúlt tizenhárom esztendőben az úgymond „kisemmizett, jogfosztott, pária” MET részére 

a kormány mindösszesen 28,757 milliárd forint kifizetést teljesített, 

ebből közel 1,2 milliárd forint a felajánlott személyi jövedelemadó egy százalékának az összege. (Magyar Nemzet)

Ez pedig a pofátlanság csúcsa. A MET közfeladatot lát el az ÁLLAM HELYETT, egyértelmű, hogy nem kegy a kormány részéről a nekik kifizetett összeg, hanem KÖTELEZETTSÉG. Az 1,2 milliárdot pedig nem a kormány adta, hanem az adófizetők. Amikor az ember azt hinné, hogy innen már tényleg nincs lejjebb, akkor kinéz a sötétség a lyukból és jelenti, hogy de igenis van lejjebb. Az azonban jó hír, hogy úgy érezte a Miniszterelnökség, hogy magyarázkodnia kell.

Jó ébredezést, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.