Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lesz egyszerű megszabadulni ettől az undok álarctól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek ezen a rövid, ám izgalmasnak ígérkező héten. Persze minden hét izgalmas, mióta Orbán Viktor rájött, hogy focistának nem elég tehetséges, meg amúgy sem egy csapatjátékos-alkat, ügyvédként nincs kedve dolgozni, ezért be sem fejezte a tanulmányait, máshoz nem ért, úgyhogy akkor inkább lerabolja az országot. Mióta másodjára felkúszott a trónra, azóta folyamatos a mi szórakoztatásunk. Hol Soros támad, hol Gyurcsány, hol a migránsok, hol a liberálisok, hol Karácsony, hol Brüsszel. Ez utóbbit mondjuk sikerült megállítanunk, köszönhetően a nemzeti összefogásnak és a hihetetlen akaraterőnknek, azóta is ott áll mozdulatlanul, ahol megtorpant. Bécs sajnos nem állt meg, így még nem tudtuk utolérni, na de majd most, amikor száguld a gazdaság, piros a paradicsom, mindenki léphet egyet előre, a családok meg vannak védve, a rezsi is meg van védve, az egészségügy európai színvonalú, az oktatás ingyenes és még 300 forintos vizitdíj sincs, ám a nyugdíjasok visszakapták a 13. havi nyugdíjukat, amit Gyurcsány vett el tőlük, miután kilövette a szemüket. Nem vagyunk belesodródva a háborúba, így az átoperált ovisokat nem vihetik a vágóhídra, hogy migránsokat hozzanak helyettük. Egyszóval merő boldogság, öröm és madárdal van.

A honi propagandagépezet bezzeg nem torpant meg egyetlen pillanatra sem. Változatlan intenzitással köröz ugyanott évek óta, de mivel zajos és valójában mozgásban is van, úgy tűnik, mintha haladna. Ám csak annyit halad, mint a nyomtató ló, bár ez a szorgos propagandistákat eddig sem zavarta, ezután sem fogja zavarni. Annyira nagy fideszes ünnep lett 1956, hogy már elő- és utóünnep is van. Kell is a három nap ahhoz, hogy az összes pártszolgálatos kinyomja magából az összes baromságot, mielőtt azok összesűrűsödnének, hogy már a ricinus sem segít. Azt már tudjuk, hogy Novák Katalin nyitotta meg az ünnepségek sorát, és ehhez egészen a bolygó túlfeléig vitette értékes szervezetét, mert semekkora ár nem túl nagy azért, hogy István felesége méltó módon képviselje az ő gazdáját. Orbán Viktor ellenben Kínában töltött néhány kártékony napot, de ünnepelni hazajött, és meg sem áll Veszprémig. A város készül is lelkesen, már vasárnap lezárták a belvárost, a várba élő ember be nem tehette a lábát hétfő estig, biztonsági ellenőrzés, bombakeresés, minden franc, ami mostanában kötelező eleme a csúti felbukkanásának. Még a beszéd megtartásának helyszínét is titokban tartották az utolsó pillanatig, nehogy egy vérmes honpolgár pálpusztaival kenje be a környéket, vagy én nem tudom, miért. Hát nem az van, hogy a magyarok ötharmada imádja a vezért, rá szavaztak, őt akarják, benne bíznak? A nép egyszerű fiában, aki bútort szerel, izzót cserél, kolbászt tölt és disznókörömből hörpöli a pálinkát? Az utcai harcosban, aki sok csatát megnyert, lebirkózta a covidot is, az inflációt is, de még így is elvisz a vállán pár csenevész libsit. Egyedül csak a pocakos tábornokokat nem szívlelheti, de amúgy valóságos csodája ő a magyar génállománynak, aki izmos testében egyesíti a különleges nemzeti észjárást, a hazaszeretet (bár ezt leginkább úgy kell érteni, hogy szeret hazavinni mindent, ami mozdítható), a vallási fundamentalizmust és a félművelt büszkeséget. Ehhez képest sunnyognia kell a saját (mármint szó szerint, tulajdonjogilag saját) országában, le kell zárni, bombát kell keresni, fekete ponyvát kell kihúzni, kordonozni, testőrök hada kell, titkolózás és a sajtó kizárása kell, csak válogatott, szigorúan ellenőrzött közönség előtt meri felolvasni azt, ami a papírjára le van írva. És persze el kell pucolni a fővárosból, mert még tüntetőkkel találkozna, kifütyülnék vagy valami, mert azért az fura lenne, ha Budapesten egy presszóban, vagy moziban tartana ünnepi beszédet, ott ki kellene állni a tömeg elé. A tömeg pedig veszélyes még akkor is, ha nem mehet oda bárki, ha beléptetőkapuk és motozás van, ha meghívó kell. Jobb Veszprémben 200 ember előtt beszélni a ketrecben.

De még mielőtt a miniszterelnöki ajak – szorgos nyalogatás után – szóra nyílhatott volna, Istvánné már elmondta a magáét, ahogy a Fidelitas is.

 Renge Zsolt, a Fidelitas budapesti szervezetének elnöke arról szólt: ma azok előtt a hősök előtt hajt fejet a világ, akik vállalták a harcot, majd a börtönt a nemzeti függetlenség kivívásáért és így a nemzet lelkiismereteivé váltak.
    Felidézte: 67 évvel a Kossuth téren karhatalmisták lőttek a tömegbe, ám ennek ellenére soha nem látott egységbe kovácsolódott a magyar nemzet.
    Ám ma is vannak olyanok, akik a nemzet érdeke ellen dolgoznak. „56-ban ezek a tetőről tüzelő ÁVO-sok voltak, most pedig azok a külföldi álcivil szervezetek pénzén kitartott, mindezért hazájukat bármikor elárulni képes balliberális politikusok, akik nemcsak itthon, hanem még Brüsszelben is a magyarok ellen dolgoznak”.
    „Nem elég tehát a kívülről jövő elnyomás ellen küzdenünk, az őrültebbnél őrültebb globalista ideológiák (…) hazai helytartói ellen is védekeznünk kell – fogalmazott.
    Végül felidézte, hogy csakúgy mint 1956-ban, ma is forrong a világ, ám ebben a helyzetben csak a béke lehet a célunk, mert a békét mindig a magyarok nyerték meg. (MTI)

Szóval ott tartunk, hogy a tömegbe lövő karhatalmisták és azok, akik nem Orbánt szolgálják, hanem szabad országban – mégpedig Orbán nélküli szabad országban – szeretnének élni, egyazon megítélés alá esnek a fideszes keltető értelmezésében. Remek. Nagyszerű. Csodálatos. Akkor már csak azt kellene villámgyorsan kitalálni, hogy bátor és szabadságszerető, de legfőképpen szuverén országunk még az országnál is szuverénebb kormánya hogyan fogja tudni megoldani, hogy ne Magyarország legyen az utolsó, aki keresztbe tesz a svéd NATO-csatlakozásnak. Merthogy Erdogan pajtás hirtelenváratlanul rábólintott a dologra, szóval gyorsnak kell lenni, ha már okosnak sehogyan nem sikerül.

Végezetül még egy aprócska megjegyzés. Orbán Viktornak sikerült úgy felolvasni a mára időzített, szóvirágokba és szófosásba csomagolt kampánybeszédét, hogy egyetlen egyszer sem ejtette ki Nagy Imre nevét. A kivégzett miniszterelnökre és mártírtársaira addig volt csak szüksége, ameddig a koporsójukon állva belecsimpaszkodott a hatalom szegélyébe. Mostanra eljutott oda az újra és újra, igény szerint átírt történelmi emlékezet, hogy Nagy Imre és társai talán nem is léteztek, vagy ha igen, árulók voltak. Orbán a maga képére formálta a történelmet is, az országot is. Nem lesz egyszerű megszabadulni ettől az undok álarctól, bár nem is gondolom, hogy lehetetlen lenne. Csak elég embernek kell akarni. Elnézve a miniszterelnök súlyosbodó állapotát, a hibát hibára halmozó kapkodást, talán a Rogán-központ felmérései már mutatnak bizonyos változást, és nem a számukra kívánatos irányba.

Jó ébredezést, szép napot, jó munkát kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.