Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Űrdöngölő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudja-e valaki, hogy Putyin – az „atomkofferen” kívül – vajon azt a helyes, tizenvalahány méteres tárgyalóasztalát is magával vitte Pekingbe?

*

A különféle terrorszervezetekről sok szó esik mostanában, de a terrorállam sem mint politológiai, sem mint a médiában használatos fogalom nem létezik. 

Holott vannak ilyen országok.

*

Van-e a mostaninál jobb alkalom egy kis jóízű zsidózásra?!… 

Sokan gondolják úgy, hogy ismét legfőbb ideje a kedélyek felkorbácsolásának.

*

Ha jól értelmezem, nem Orbán Viktor nyerte a lengyel választásokat.

*

Valamiféle Új Világrendről delirál esmént ez a Peti gyerek, a repkedő. Amelynek lényege az, hogy Oroszország visszaállítja a Szovjetuniót és rendesen megveti a lábát Afrikában, Kína – Hamm!… – bekapja Tajvant és kedvére terjeszkedik a Csendes-óceán térségében, Észak-Korea exportálja az ottani fene nagy demokráciát & jólétet Dél-Koreába, Irán pedig az arab világ atomnagyhatalma lesz és eltörli Izraelt a Föld színéről. A magát mélyszerényen csak Magyarországként definiáló figura pedig – szolgálataiért cserébe – visszakapja Erdélyt, meg amit csak óhajt.

Az ilyesmire szokták mondani: „Ahogy azt Móricka elképzelte!”

*

LOPNI hagyni, vagy az OPNI-t* újranyitni, that is the question.

*A Magyar Kiràlyi Orszàgos Tébolyda legutóbbi neve volt – amig be nem zárták.

*

Azt hirdetik, hogy a Hazát védik, pedig csak az összeharácsolt vagyonukat.

*

Szemesnek áll a világ, ehhez képest igazán szemtelenek a Google Maps készítői és működtetői! Az van ugyanis, hogy a hatvanpusztai „majorságot” álnemes egyszerűséggel „Lopott Pénzek Birtoka” elnevezéssel jelenítik meg a térképen. Bátor vélemény, még ha nem is a helyén való.
Ezen a világvégi, eldugott tanyán mélygarázs, húsz beállásos vendégparkoló, könyvtárterem, klubház, orangerie, saját tavacska, üvegház, portaépület, aggregátorház, angol- vagy tájképi kert, és még és még ki tudja mi más kényelmi, védelmi és esztétikai extra szolgálja a Csalá(r)d kényelmét.

Közszájon egész más elnevezések terjengenek a pöpec objektumról. A másik náci vezér rezidenciája elnevezését (Sasfészek, németül: Adlerhorst, ma:Kehlsteinhaus) parafrazálva, Szarfészeknek, Szarkafészeknek, Hasas-fészeknek, SOS-fészeknek, SS-fészeknek titulálják, eléggé el nem ítélhető igénytelenséggel. 

Igaz, hogy kártékonyabb személyt még nem dédelgetett a magyar ugar, de azért több tiszteletet nékije! Őt is anya szülte!

*

Számos diktátor foglalkoztat hasonmásokat, főként mert minél korlátlanabb a hatalma, őt magát annál hatalmába keríti a paranoia. A magyar Duce* ebben is kivétel. A „puritán kormányzás” jegyében úgy rendelkezett, hogy a hasonmásait is ő maga alakítja. Az alteregóját is beleszámítva így legalább négyen van.

*Olaszul = Vezér, a német Führer, a román Conducător és a horvát Poglavnik megfelelője.

*

A celebkedésbe teljesen belefeledkezett Köztársasági Elnök Asszonyt kérdezem: villantani (neadjisten: vetkőzni) mikor fog?

Szóljon időben, hogy legyen pár óránk/napunk elmenekülni innen!…

*

Blamázs, hogy a Magyar Nemzeti Bank elveszítette saját tőkéjét – amire 1946 óta nem volt precedens.

Ha Matolcsy György helyett Tőkés Lászlót ültetnék az elnöki székbe, legott fel lenne tőkésítve!…

*

Most, hogy a lengyel kormánypropagandisták elkezdték nyilvánosan szégyellni magukat, a mi média-pármunkásaink mind gyakrabban ötölnek-hatolnak. Pontosabban, hatolnak, hetelnek. Már nem bátorkodnak tényként tálalni egy-egy hazugságot, hanem inkább bevetik a -hat/-het képzőt. 

„Nagy dobásra készülhet Gyurcsány Ferenc” Index, 2023.10.19.

„Magyar Nemzet: Orosz oligarchának segíthetett David Pressman” Index, 2023.10.19.

„Arab terroristák tízezrei indulhatnak Európa felé Brüsszel új migrációs paktumja miatt” Origo, 2023.10.19.

„Itt a drámai orosz bejelentés az izraeli háborúról, most minden megváltozhat” Origo, 2023.10.19.

„Újabb százmilliókba kerülhet Zuglónak Karácsony ökoháza…” Metropol, 2023.10.02.

Az állitás így feltételezéssé szelídül, a hamis tényállítás inszinuációvá. Holott az óvatoskodó maszatolás helyett a szakmai etika és a józan belátás is hathatnának rájuk.

Azok a fránya bíróságok is teljesen kiszámíthatatlanok! Alig van olyan személyhez fűződő jog megsértésével kapcsolatos per, amit a NER nerne 

*

Nem sok víz folyt le a Dunán és a másként gondolkodók hátán, amióta – épp e helyütt – felhívtam a figyelmet a szabálysértési törvény azon bekezdésére, amely büntetőjogi következmények alóli mentességet biztosít a hamis statisztikai adatokat „szolgáltató” vezető beosztású – vagy fontosabb ügyekben intézkedésre hivatott – hivatalos személynek. Lám, Szili Katalin is – egyem a szívét! – kiszámolta: Trianon óta nem volt ilyen egységes a nemzet! Vivát, és mégegyszer Vivát!

Akadt azonban, aki nem értette meg e rendelkezés lényegét. Az ugyanis nem csak abban merül ki, hogy az illetők nyugodtan hazudhatnak, de egyenesen felhívás arra, hogy hazudjanak.

Csak ez lehet a magyarázata annak, hogy a KSH Nemzeti számlák főosztályának vezetője kikotyogta az igazságot a magyar gazdaság második negyedéves teljesítményéről. Amely azt mutatja, hogy még a románok is beelőztek minket a GDP vonatkozásában. Csoda-é, hogy az ipsét – aki 27 éve számolta ezt -. menten ki is penderítették állásából, annak rendje-módja szerint?!… 

Az illető azóta se lát, se hall, mélyen hallgat. Még szerencse, hogy a mi kormányunk soha nem vetemedne arra, hogy elhallgattassa azokat, akiknek más a véleménye, mint neki. (Ezt maga Orbán Viktor nyikorogta 2018-ban az Európai Parlamentben, a Sargentini-jelentés vitájában.)

Belegondolni is rossz, mi történhetett volna a szerencsétlen statisztikussal, ha ez nem így lenne!…

*

Az a hír járja, hogy Demeter Szilárd, a PIM Főigazgatója üzent az érte aggódóknak annak kapcsán, hogy az illetékes miniszter pályázatot írt ki az ő posztjára.

Ez a faszi teljesen el van tévedve! Nem ÉRTE, hanem MIATTA aggódnak sokan!

Különösen most, miután megírta: „Hál’ Istennek az identitásom nem pozíciófüggő. Nem mellesleg párhuzamosan készülök az Aranykalászos Gazda-vizsgámra is, én a traktoron is az maradok, aki vagyok”.

Atyaég! Vajon hol, mikor, mit és kiket akar beszántani az uracs?!… 

*

A disztingválás nem a NER erőssége. Az űrutas és az űrhajós megkülönböztetés képtelensége sok milliárdba fog fájni nekünk.

Ezzel a kamu Magyar Űrhajós Programmal (HUNOR) kapcsolatban megjegyzem, hogy egyike a klasszikus népámítási csaliknak. Kerül amibe kerül!

„Hoppsza, rendezzünk nyári Olimpiát!” 

„Gyerünk, nyerjünk foci-VB-t!”

„Nosza, konzultáljunk a Néppel!”

„Ojjé, küldjünk mink es embert az Űrbe!”

Ahol az űr magukban az emberekben van, ott sokan tapsikolnak az ilyen pénzégetésekhez.

*

Az éleslátás és az éleslövészet képessége általában nem egyazon ember adottsága.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.