Július 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ott van a Fidesz döglött kutyája elásva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,622,220 forint, még hiányzik 1,377,780 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tiszteletem mindenkinek itt a bolondok vonatján, ahol ki vidáman, ki szomorúan utazik a végtelenbe és azon is túl. Úgy, hogy közben vagy tisztában van vele, vagy nincs, hogy a masiniszta egy kattantnak tűnő, beszámíthatatlan figura, aki bármikor képes félrerántani a kormányt még akkor is, ha a szerelvény történetesen kötött pályán halad. Vannak ilyen szuperhősöket megszégyenítő képességei. Az más kérdés, hogy ha egy Marvel film szereplője lenne, akkor kurvaélet, hogy a rossz oldalt képviselné.

Nagy zűr kis Kínában, ezen túl vagyunk. A masiniszta két napja nem posztolt semmit a közösségi oldalán, lehet, hogy valami pekingi közkórházban látják el szegénykémet a kimerítő tárgyalás sorozat után, hogy aztán újult erővel fordulhasson rá az 1956-os megemlékezésre. Amihez idén véletlenül megint vidéki helyszínt választott, Veszprémben fog szónokolni kizárólag statisztákból összeverbuvált szerencsés közönség előtt. A propaganda kivételével, a jó öreg hagyományok szellemében a sajtó kizárva, de ha ott is lehetnének, nem igazán venné őket emberszámba. Igen, arról az 56-ról van szó, aminek apropóján kúszott be a politikába, és ifjú titánként Nagy Imre miniszterelnök koporsójába kapaszkodva hazazavarta a ruszkikat, akik egyébként addigra már régen összepakoltak és elhúzták innen a belüket. A hős, a Liberális Internacionálé leendő felkent követe, aki egyedül ugatta meg a szovjet Vörös hadsereget a Hősök teréről. Azon csodálkozom, hogy még nem állítottak neki szobrot ott, ahol nagyjaink szobrait szarják össze a galambok napi szinten.

A 444.hu készített egy kisfilmet a végeken. Mint ismert, Szakácsiban, Gadnán és a többi csereháti faluban a 22-es választásokon is 90% feletti volt Orbán Viktor támogatottsága, néhol talán volt az 100 százalék is. Az újságírók azt próbálták meg feltárni, hogy az elmúlt év drágulása, az Európa-rekorder magyar infláció hogyan hatott a helyiek politikai véleményére. Nos. Aki azt hitte, hogy bárki is megingott az Orbánba vetett hitét illetően, az nem is tévedhetne nagyobbat. Nincs tökéletesebb látlelet a mélyszegénységben élő emberekről, akiknek a Tiborcz-féle vérplazma bizniszen keresztül, a szó szoros értelemben hetente kétszer még a vérét is kiszívja a felcsúti vámpír, és még azon is kurva jól keres. Brutálisan és megrázóan köszön vissza annak a propagandának az üzembiztos hatása, amely nekünk, a közéletet aktívan követőknek már a könyökünkön jön ki, pontosan tudjuk, hogy milyen aljas és hazug állításokat tartalmaz, és annak a súlyával is tisztában vagyunk, hogy az ilyen és ehhez hasonló kis közösségekben milyen szinten képes befolyásolni a közvéleményt. Ha a kognitív disszonanciát valaki tanítja esetleg, ezzel a riporttal gyönyörűen lehet ábrázolni: mindenkinek kilóg a segge a lyukas gatyából, de közben azzal áltatja magát, hogy erről nem a Júdás Viktor tehet, hanem Karácsony és az ukrán háború. Annak ellenére, hogy nincs mit enniük, nincs mivel fűteniük, még mindig erre az elvetemültre szavaznának, mert a Gyurcsány alatt fizetni kellett a rendelőben és a Feri csődbe vitte az országot. Az nem zavarja a jóembereket, hogy azóta már rendelő sincs, és hogy bár nem mondják el nekik a valóságot, konkrétan nem akkor, hanem most állunk a csőd szélén. Most is, holnap is, jövőre is Orbán kapna bizalmat ezektől.

Na kedves ellenzék! Ilyen helyekre kellene elmenni. Nem egy zsák krumplival és egy hupilila reklámtollal, hanem egy olyan jövőképpel, amire ezek a többszörösen hátrányos helyzetben lévő polgárok felemelnék a fejüket, és elgondolkodnának azon, hogy ennél már csak jobb lehet. El kellene magyarázni nekik, hogy ez, amiben élnek, legfeljebb Fekete-Afrikában vagy valami mongol sztyeppén van rendben, de semmiképpen nincs rendben az Európai Unió tagországában. Nem a Németh nevű szektás által működtetett televízió stúdiójából kell okosakat mondani, mert ezek az emberek azt nem értik. Nem minősítem, hanem tényként állapítom meg: ezeknek az embereknek egy jelentős része jó esetben csak funkcionális analfabéta, de egészen biztosan nincs fogalma arról, hogy mi az az infláció, mi a GDP, mi a versenyképesség, stb., ezért nem is tudja értelmezni. Az ő szintjükön, az ő szemükön keresztül kellene láttatni egy kicsit a világot, mert akárhogyan is, de ők vannak többségben. Azért mert Budapestről ez nem látszik, attól még ők ott vannak és le vannak szarva. Négyévente megjelenik ott valami helyi NER-es és megveszi őket kilóra, majd a szavazataikkal a zsebében beül a parlamentbe és négy évig élvezi az életet.

Hogy mit kéne tenni? Semmiképpen nem ígérgetni, hanem valamit tenni értük konkrétan, hogy érezzék a törődést, hogy egyáltalán elhiggyék, hogy van különbséget élet és élet között, és egyáltalán nem az a normális, amiben élnek. Már ha ezt egyáltalán lehet életnek nevezni, ahogy ezek az emberek tengetik a mindennapjaikat. Akkor talán lehetne változtatni az ország sorsán, és le lehetne váltani vidéken is a sütőtökszínű fasiszta bandát. Addig nem. Nem a tájékozottabbakhoz kell beszélni, ők elvileg tudják, mi a helyzet, őket nem kell feleslegesen felbaszni azzal, amivel tisztában vannak, és pont az bajuk, hogy tehetetlen. Ezeket a mélynyomorban tengődőket kell elérni, őket kell felébreszteni, nekik kell valamiféle átélhető jövőképet adni, és akkor elindulna valami. Már tegnap is késő lenne ennek nekilátni, de ha annak idején a polgári köreivel ez a korrupt zsarnok el tudta érni, akkor szerintem az ellenzéknek sem lehetne ezzel gondja Ha ott tespednék valamelyik ellenzéki párt soraiban és a parlamenti patkóban üldögölnék azon töprengve, hogy mit kéne tenni a változáshoz, akkor én ezt tenném. Bár attól tartok – a kivételeket megillető tisztelet mellett -, hogy ezek a derék figurák nem ezen töprengenek, hanem azon, hogy melyik fodrászhoz menjenek, vagy melyik étteremben zabáljanak egy jót, ha vége az aznapi plenáris haszontalanságnak és semmittevésnek. Ferinek sem a TikTokon kellene bohóckodnia, hanem elmenni ezekhez a gyerekekhez, felnőttekhez és elbeszélgetni velük. Vinni nekik valami törődést szimbolizáló apróságot, hogy érezzék azt, hogy számítanak. Mert ott van az ilyen zsákfalvakban a potenciál, ott van a Fidesz döglött kutyája elásva. Nem kell ehhez nagy tehetség, és nem is kell hozzá milliárdos közpénzszórás. Szerintem civilek is szívesen csatlakoznának egy mi, ellenzékiek mentsünk meg minden héten legalább három falut a fagyhaláltól nevű akcióhoz. Vagy dobjuk össze nekik a heti kajára valót, és mondjuk el nekik, hogy hogyan lenne minden másképp, ha az gonoszság és a korrupció helyett a jóérzés és a tisztesség vezetné holnaptól az országot. Így lehetne a demokratikus úton elindulni valamilyen irányba. Ha nem történik semmi, akkor marad az apátia és az ország további fosztogatása. Munkára! Most kell a tettek mezejére lépni. Indulás!

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.