Május 12,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy probléma felnagyítása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 573,940 forint, még hiányzik 2,426,060 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi kell még Európának ahhoz, hogy felébredjen és végre észhez térjen? Hány áldozatnak kell még lennie? Hány síró és rettegő arcot kell még végignézni a labdarúgó meccsek közvetítése közben, hogy történjen valami?!

Egyre többen, egyre mérgesebbek Európában. És a nyugati, liberális töltetekkel folyamatosan bombázott közvélemény eddig többé-kevésbé toleráns volt. Most azonban neki is nehezebb a háború, az elhibázott szankciók, az ennek következtében fellépő energiaválság és az infláció miatt. Az emberek elégedetlenek Németországban, Franciaországban, Svédországban és szerte Európában. És erre most már nem csak egzisztenciálisan, hanem fizikailag sem érezhetik magukat biztonságban. Meddig vár az európai mainstream? Amíg az emberek elkezdik megvédeni magukat? A helyzet robbanás-közeli. És csak bízni tudunk benne, hogy a 2024-es Európai Parlamenti választásokig semmi olyan nem történik, ami begyújtja a zsinórt. Mert akkor békésen is el lehet zavarni a hatalomtól jó messzire azt az elitet, amely ezt a bajt hozta ránk.

A vasarnap.hu pártlap szerzője mintha picit leragadt volna a brüsszeli terrortámadásnál, amelyet egy magányos, radikalizálódott bevándorló követett el két svéd szurkolóval szemben. Az érvelés szerint nem a hatóságok hibáztak akkor, amikor ugyan már évek óta keresték, de az istennek sem találták meg, hanem a politikusok, akik állítólag korlátok nélkül engedték be Európába a menekülteket. Azokat a menekülteket, akik évekkel később radikalizálódnak és Európa-szerte merényleteket követnek el. Tény és való, hogy ennek az embernek nem lett volna Európában a helye – mondjuk máshol sem -, de azért az utóbbi években igen kevés terrortámadást követtek el Európában, mivel a hatóságok már jobban fel vannak készülve ezekre a fenyegetésekre, és tudják merre kutakodjanak. Példának okáért Spanyolországban is lekapcsoltak nemrég három radikalizálódott férfit, akik terrortámadáson törték a fejüket.

Sajnos minden országban vannak ilyen emberek, akár menekültek, akár úgynevezett bennszülöttek. Sajnos a radikalizálódás egy veszélyes dolog, amely lehet vallási vagy politikai természetű, de lényegében olyan nagy különbség nincs a kettő között. Abból a szempontból, hogy az áldozatnak lényegében mindegy is, hogy Allah nevében gyilkolták meg, vagy azért, mert egyesek el akarnak szakadni az országuktól. A radikalizmus bármilyen oldalon is üti fel a fejét, elfogadhatatlan és a hatóságok feladata az, hogy ezeket az embereket még időben észrevegyék és lekapcsolják. Azért a TEK-nek sem véletlenül van igen komoly büdzséje, nehogy már a politikusokra fogjuk azt, ha esetleg valami barom mondjuk felrobbantja magát idehaza. Igenis a hatóságok dolga az, hogy ezeket a gyanús elemeket időben észlelje és hatástalanítsa.

A fent idézett sorok véleményem szerint lényegében arra céloznak, hogy jó lenne újra határellenőrzéseket bevezetni – mint ahogy azt a szlovének megtették nemrégiben -, hiszen akkor el lehetne kapni azokat a terroristákat, akiket a hatóságok nem látnak, mert országhatárokat átszelve utazgatnak évek óta. Kérdés viszont, hogy mennyire lenne logikus több millió ember életét korlátozni amiatt, mert vannak közöttünk pár tucatnyian, akik képesek mások életének kioltására. Lehet, hogy a Nyugat hibázott akkor, amikor szinte kérdés nélkül engedett be több millió menekültet, de mégis mit tehettünk volna? Fel lehetett volna tartóztatni őket a határokon, de mégis mi következett volna ezután? Akik bárkákon érkeztek, azokat vissza kellett volna toloncolni Líbiába vagy Tunéziába? Ezek az emberek lehet, hogy azért vesztették volna el az életüket, mert mi itt Európában nem vagyunk hajlandóak lehetőséget adni másoknak a boldogulásra csak azért, mert az áll az útlevelükön, hogy Szíria vagy Afganisztán?

Tisztában vagyok azzal, hogy jöttek be terroristák is a menekültek között, de a döntő többsége a menekülteknek csupán egy jobb életet szeretne biztosítani a családja és maga számára. Nem bűnözésből akar élni és nem kívánja a saját hitét ráerőszakolni másokra, csupán boldogulni szeretne. Persze vannak idióták közöttük is, és ezeket az embereket ki kell utasítani. Aki bűncselekményt követ el, radikalizálódik, nem képes a társadalom hasznos tagjává válni, annak semmi keresnivalója sincs abban az országban, amely lehetőséget adott számára arra, hogy egy új életet kezdjen. Ilyen módon el lehetne érni, hogy a külföldről érkező bajkeverők ne okozzanak problémát Európa-szerte és ne forgassák fel sokak életét. De ameddig ezeket az emberek meg sem büntetik és nem vonják felelősségre, addig valóban az lehet a látszat, hogy a menekültek agresszívek és mást sem akarnak, mint a muzulmán hit elterjesztését Európa-szerte. Ilyen szempontból tehát van jogos része is annak a felvetésnek, miszerint szigorúbban kellene szabályozni azt, hogy ki léphet be Európa területére, de ezen azért a média sem javít sokat.

A valóság ugyanis az, hogy miközben valóban vannak problémák Franciaországban, Svédországban vagy épp Németországban, de messze nem olyan brutálisak, mint azt sokan – sokan mások mellett a kereszténydemokraták udvari lapja – el szeretnék hitetni. De ugye EP-választások lesznek jövőre, amikor is a (szélső)jobboldal célja az, hogy lehetőleg ők legyenek a legjelentősebb tömb. A Fidesz lényegében kihullott az európai politikából, mivel már a jobboldal többi pártjának is elege lett abból, amit Orbán és pártja képvisel. Annak esélye viszont, hogy Orbán komoly szerepet töltsön be a jövőben az európai politikában, véleményem szerint igen csekély, miután legfontosabb szövetségese, a lengyel PiS is elveszítette kormányzó erejét. Orbán lassan, de biztosan egyedül fog maradni Európában az elvetemült gondolataival, és kénytelen lesz beismerni azt, hogy bár ezen a 93 ezer négyzetkilométeren át tud verni 5 millió embert, de ugyanerre már nem képes Európa-szerte. A menekültprobléma ugyan jelentős, de messze nem annyira, mint amennyire ezt el akarják hitetni sokakkal. Idehaza ezzel még lehetett és talán ma is lehet választást nyerni, de külföldön már nem. Az emberek ugyanis látják a valóságot és a problémák ellenére is pontosan tudják, hogy azért az élet messze nem olyan rossz Belgiumban, Franciaországban vagy Németországban, mint mondjuk Magyarországon, ahol egyesek már eladott vérplazmából próbálnak elegendő pénzt összeszedni ahhoz, hogy ételt vehessenek a gyerekeiknek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.