Május 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy bunkerben, alsógatyára vetkőzve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 137,129 forint, még hiányzik 2,862,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dicsértessék! Éppen csak hogy technikai landolást hajtott végre Ferihegyen Jézus Viktor Szupersztár és az ő hű tanítványainak hordája a grúziai zarándoklatot követően (senki nem tudja, miért, minek voltak ott testületileg azon kívül, hogy valami templomi kórus szórakoztatta az egybegyűlteket, bár igazából mindegy is, miután Szijjártó szerint Putyin a béke mellett áll),  a fő prédikátor gyorsan a nemzet szentélybe vette az irányt, megtekintette a futball válogatott mérkőzését, ahol a hazai győzelem után nagyon nagy öröme lett néki. Tele volt a ház, tele voltak a lelátók, minden klappolt. Aztán üstöllést tovább is reppent a bátorokkal a feljövő nap irányába, és mire az ember kettőt pislogott már a Kínai Népköztársaság pekingi rendezvényéről jelentkezett be.

Gazdaságilag nagyüzembe vágta magát, tárgyalt boldoggal, boldogtalannal, aki szóba állt vele, jönnek majd ide bankok meg beruházások raklapszámra, állítólag. Volt neki már ilyen kalandja, amikor a 2010-es évek első felében egyszer csak gondolt egyet és Moszkvában, titokban, fű alatt, senkit meg nem kérdezve, megrendelt az orosz háborús agresszortól egy atomerőművet, ami a mai napig nem épült meg. Kínával is hasonló sikertörténetnek tekinthető az, amit Budapest-Belgrád vasútvonal megépítésével kapcsolatban mutyizott, amire gigahiteleket vettek fel a nép bőrére, de most az is éppen áll, nem úgy néz ki, hogy valaha is megépül, a megtérüléséről soha nem is volt szó. Közben a Szijjártó nevű darálóművész is vigyorgott a Kínában készült propagandafelvételeken, mint a sütőtök a tejben, miközben szorongatta a kínai külügyminiszter kezét, akinek a közreműködésével a mi pénzünkön tonnaszámra vásárolta a horkolásgátlókat. Amely eszközöknek a nagy részét soha nem használták, mert nem is feleltek meg az uniós szabványoknak, viszont az állam több száz milliárdot költött el ezekre. Hamarabb darálták le az iratokat, mint hogy a gépeket használták volna, vagy kiderült volna, hogy ezeket hol és mennyiért tárolja kicsoda. Én azért igényt tartanék legalább egy kurva fényképre, ami ezekről a gépekről készül. A megnyugvásomat szolgálná, hogy legalább valóban léteznek ezek a cuccok, és ha másra nem is, legalább majd egyszer elrettentő példaként, de ha lehet, tárgyi bizonyítékként be lehessen mutatni egy független igazságszolgáltatási szerv színe előtt, hogy lám-lám, ilyenekre herdálták el azt a pénzt, amit mi adó formájában befizettünk. Túlárazva, természetesen.

Aztán béke kell, meg térerő, meg kapcsolatok, mert a nyugati szövetségesi rendszerünk döglődik, bezzeg a keleti arany- és selyemút az virágzik, és hát ínséges időkben valamit kezdeni kell magunkkal, nehogy megint egy pozitív nulla kerekedjen ki a jövő év második felére is. Mindeközben az infláció nevű tigris már lekölykezett és éli világát itt a biztonságos Kárpát-medencében, miközben Pampalini Viktor inkább lemondott arról, hogy levadássza.

Egyébként a tartótisztjével is lepacsizott Pekingben, ott úgy látszik nincsen ellene elfogatóparancs, úgyhogy nem kell félnie a bűnt üldöző szervektől, mint ahogy Gruevszki testvérnek sem kellett, aki meg nálunk tengeti a hazájából való kimenekítése óta a szabadnapjait, és akinek időközben elkobozták a menekülés után hátrahagyott ingatlanait. Szóval ahogy az várható volt, bár tagadták, titkolták, ahogy bírták, smúzoltak egy undorítót (Szijjártó tényleg képes volt kiejteni a pofáján, hogy a háborús Putyin a főnökével való tárgyaláson is a béke mellett állt ki), gondolom, hogy Európa erős embere megkapta az új feladatot is, miután a lengyelek minden jel szerint kiestek a Moszkvának oly kedves EU-bomlasztó hasznos idióták szerepéből. Szegény Viktor, nem lennék a helyében, ennyi nyűg és gond, amit a nyakába varrnak most a nagyok… borzasztó lehet. Mindenesetre minden szövetségese elesett itt a haldokló Európában, úgyhogy neki kell helytállnia majd egyedül, mint Kamasuka tábornoknak a Kincs ami nincs című film lakatlan szigetén. Gondolom ezen felül is idegbe tette magát, hiszen tegnap este megint tétmeccset játszott idegenben a válogatott, amin nem lehetett ott személyesen, és az neki nagy szívfájdalom szokott lenni.

Ami ennél jóval fontosabb és súlyosabb: a Direkt 36 oknyomozó portál kiderítette, hogy az üzleti ügyekkel nem foglalkozó doktorminiszterelnök úr és bandája hogyan seftelt az adófizetők pénzével, és hogyan kebelezte be a Telekom és Vodafone távközlési vállalatot a Mészáros érdekeltségébe tartozó 4iG. 2021 közepén egy szokatlan találkozó helyszíne volt a londoni magyar nagykövetség épülete. Orbán ott tárgyalt az Invitech nevű magyarországi távközlési vállalat tulajdonosainak – egy főként kínai állami pénzből működő befektetési alapnak – a képviselőivel. Ahol a fideszesek bálványa arról győzködte hosszasan a tárgyalópartnereit, hogy adják el a céget a 4iG-nek. Érdemes elolvasni a teljes sztorit, vagy legalább a koncentrált változatát, a világszínvonalú krimikbe és kémtörténetekbe illő alkudozás bőven megér egy orbáni misét. Hogy miért kell ezeknek minden ilyen cég? Azt vélelmezem, amit mindenki más is három agysejt fölött: hogy így sokkal könnyebben tudják uralni az informatikai rendszereket, a Pegasust sem kell már illegálisan bevetni, hiszen élő egyenes adásban azt hallgatnak le, akit akarnak, illetve képesek bejutni bármilyen eszközre, ha úgy gondolják. Márpedig ők többnyire úgy gondolják, és hiába a veszteség, hiába az elszórt közpénz milliárdok és hitelek, a saját biztonságuk mindent felülír. Amolyan orosz mintára. Aztán jöhet majd a cenzúrázott internet, a már bejáratott dezinformációs hadviselés és álhírterjesztés tetejébe, az orosz szerverekről garázdálkodó kamuprofilok és kamuinformációk járványszerű támadása. Ma azé a hatalom, aki nem csak a médiát, hanem az informatikát is birtokalja. Na ezért kellett ezeket minél előbb és minél gyorsabban a saját nevükre íratni. Ha hatalomban maradnak, akkor azért, ha meg nem, akkor azért. Nem véletlenül találkoznak ezek személyesen, és nem telefonon beszélgetnek, simán el tudom képzelni, hogy a bizalmas információkról egy bunkerben, alsógatyára vetkőzve cserélnek eszmét, így köttetnek az üzletek, nehogy az egyik félnek eszébe jusson rögzíteni és a későbbiekben felhasználni az így szerzett tudást a másik fél ellen. 

És hát természetesen a távollétében az is kiderült, hogy a mi bátor libernyákcipelő utcai harcosunkat – aki nem fog beszédet mondani a bűnös fővárosban október 23-án, hanem Veszprémben sunnyog majd az obligát fekete ponyvák mögött, ahogy szokott – megkímélik a sajtó zavaró és provokatív nyilvánosságától. „A beszédre 15 órakor kerül sor, amit a közmédia közvetít élőben, ezért ezúttal nem lesz sajtóemelvény és -regisztráció sem” – írta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telexnek arra a kérdésre, hogy sajtónyilvános lesz-e Orbán Viktor idei október 23-i beszéde. Szóval csak a szokásos bujkálás, az egyoldalú, hörgő-fröcsögő kinyilatkozás lesz műsoron. Majd lehet megint hergelni, uszítani és hazudozni 56 kapcsán, és alig burkolt választási kampánybeszédet tartani a nyájnak. Amolyan orbánosan, ahogy szokta, ahogy szeretik és el is várják tőle.  

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.