Május 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tudják fokozni az őrületet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 137,129 forint, még hiányzik 2,862,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tiszteletem mindenkinek itt Európa Kubájában, a NER által létrehozott Szürrealizmusban ahol az ég kék, a zöld fül, vagyis a fül zöld – Hajdú B. István után szabadon, aki akkora extázisba esett a szerbek elleni első gól után, hogy maga is belegabalyodott a mondanivalójába. Pedig igazán mondhatta volna azt is, hogy az ég kék, a Fidesz meg narancsszínű. Mert lassan ott tartunk, hogy minden az övék, teljesen mindegy, hogy történetesen mindenkié kellene hogy legyen. Nem mondják ki, utalnak rá, és az bőven elég. Az ellopott jelképek, az ellopott nemzet, az ellopott ország. Volt szerencsém megnézni a Magyarázat mindenre című filmet, innen is ajánlom mindenkinek, aki ebben az országban tengeti mindennapjait és esetleg szeretné érteni, mi miért van ma úgy, ahogy. Nem fogok szpojlerezni, sok jó kritika íródott a filmről, maradjunk abban, hogy a kokárda körül szerveződik a cselekmény.

A kokárdát pedig azért citálnám ide, mert tulajdonképpen felnőtt egy generáció, amelyik igen keveset, vagy semmit nem tud arról, hogy az Orbán nevű szélsőséges uszító hogyan is kezdte a nemzet lerombolását legkésőbb 21 évvel ezelőtt. Amikor is a 2002-es választások előtt ő és az ő polgári körei kitalálták, hogy aki magyar (értsd: fideszes nacionalista), az a március 15-i utáni ünnepségek után is viseli a forradalom jelképének számító piros-fehér-zöld színű szalagot, egészen az áprilisi választásokig. Ez azt jelentette, amit jelentett: ez a magát már akkor árja magyarnak tartó figura akkor sajátította ki a maga politikai haszonszerzésére a nemzet jelképét, amit az 1848-as márciusi ifjak és az 1956-os forradalmárok használtak. Azóta van érvényben ez az undorító megkülönböztetés, ami magyart a magyarral állít szembe, és tulajdonképpen már rég nem is burkoltan mindenkit megbélyegez: aki nem a Fidesz elveit vallja, az nem igaz magyar. Most lehet öblíteni és köpni egyet. Egy ilyen ember vezeti ezt az országot 13 éve teljhatalommal, egy ilyen megosztó, uszító, hergelő alak az, aki mérgezi a társadalmat, aki családokat, barátokat, kapcsolatokat tesz tönkre a saját céljai érdekében. Egy ilyen ember dönt ma mindenről és egy ilyen ember játszik, szórakozik egy ország életével, jelenével és jövőjével. Hogy a másik agytrösztöt idézzem: ennyike.

És ugye ez az őrület mostanra kiterjedt minden egyébre is, sok más mellett a focira. A válogatott az övé, a válogatott sikerei az ő sikerei, a Puskás Akadémia az ő szentélye, már egyébként maga Puskás Ferenc is az ő tulajdona, akiknek ellopta az örökségét. Az az aréna, amit mindannyiunk befizetett adójából épített meg, egy modernkori Colosseum, ami az ő kivagyiságát hívatott jelképezni, ott tarthatja a plebsz részére a cirkuszt, mint anno a római császárok. Körbeértünk. Reisz Gábor filmje elmeséli a legfontosabb mozzanatát annak, hogy miért tartunk ott, ahova legkésőbb 21 éve elindultunk, amikor is  felhajtás ellenére Orbán elveszítette a választást, és bosszút esküdött az ország ellen, azok ellen, akik nem voltak rá kíváncsiak. Ide tenném az ÉS akkor megjelent cikkét múltidéző gyanánt érdemes visszaolvasni. Kiderül belőle, hogy már akkor mekkora egy gonosz rongyember volt Orbán, aki azóta sem állt meg a növésben. 

De ugorjunk vissza a jelenbe. Ahol a többi mellett úgy néz ki, hogy Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök, az Európai Tanács volt elnöke tulajdonképpen győzelmet aratott a vasárnapi lengyel parlamenti választásokon. A részvételi arány rekord magas, 73%-os volt. Megjegyzés: ez nagyon komoly csapás a NER számára. Ráadásul Tusk olyan szinten gyűlöli az európai békeprojektet folyamatosan aláásó magyar miniszterelnököt, hogy látni sem bírja. (via Káncz CsabaEz szerintem is nagyon jó hír, mert azt is jelenti, hogy Orbán nagyjából magára maradt az illiberális elmebajával, talán a Fico nevű másik szélsőséges az, akivel még tud konspirálni, de az közel sem akkora tényező, mintha Kaczyński pártelnök és Morawiecki miniszterelnök vezette PiS tudna kormányt alakítani. Nem nagyon hiszek Istenben, de úgy látszik, ha létezik, akkor most besegített egy kicsit abba, hogy a nacionalizmus ne üljön tort Európában.

És nem megy ki sehogy a fejemből az a kínai turné előtti jelenet, amikor Jézus Viktor és Lázár (nem a bibliai, a hódmezővásárhelyi) mentek egy kört a Győrt és Pápát összekötő új út átadása után, és egy alig megrendezettnek tűnő műsort adtak elő a nagyérdeműnek arról, hogy micsoda nagyszerű, az egész nemzet érdekét alázatosan szolgáló jó arcok ők. A párbeszéd:

–Az a kérdés, hogy a kulcsot odaadjam-e? – kérdezte az építési és közlekedési miniszter.

–Igen! 

–Kormányozni akarsz-e mindenképpen, vagy ez nálam marad? 

–Ne, ne, ne, add csak ide, add csak ide!

–Jézusmáriám, ha ezt túlélem! A sebességhatárt be kell tartani. 

A közlekedési miniszter eközben ismertette, hogy 2000 kilométernyi új utat építettek, melyből 1300 „ilyen és ehhez hasonló”, 700 km pedig „gyorsforgalmi út, vagyis autóút és autópálya”. Eddig 50 perc volt Győr és Pápa, ám az 110 milliárdból készült beruházást követően csak 25 perc lesz. Ma Magyarországon 2010-hez képest magyar cégek tudnak vasutat és utat építeni, semmiféle külföldi technológiára és cégre nincs szükségünk.

–„Ez óriási dolog.” (…) „Most láthatod, hogy forgalomban is tudok vezetni, nem csak üres autópályán”.

Ez nagyon nagy megnyugvás számomra, mert az életemet kockáztatom. Már ötször ajánlottam föl, hogy én fogok vezetni, eddig mindig elhárítottad. Az Anikó azt mondta, hogy inkább add át, inkább add át a Jánosnak.

–Nem szédülsz? Mert te alföldi vagy.

Hát basszameg, én nem vagyok alföldi, de nemhogy szédülök ezektől, hanem egyenesen hupililát hányok. Főleg így, ahogy ezeket ketten együtt láthattam és hallhattam. Tudnak vasutat meg utat építeni. Tényleg? Marha jó. Nem volt nehéz dolguk, mert a magyar cégek alatt a Mészáros&Co fedőnevű Orbán-strómant kell érteni, akinek az alapanyagot Jézus Viktor apja szállítja a bányáiból, miközben a közbeszerzéseken már senki nem indul el ellenük, mert amúgy sem tudnának labdába rúgni, így marad a 4-5 szörösen túlárazott, az adófizetőkkel megfizettetett útépítés, meg az az azzal járó dicsőségének learatása. Egyébként halkan megsúgom, hogy az adóforintoknak pont ez lenne a lényege: hogy azokból a közutak, az egészségügy, a szociális háló működjön és fejlődjön. Nem olyan nagy tett ez, hiszen erre lenne egyébként a kormánynak nevezett intézmény jobb helyeken. Mi nem vagyunk a jobb helyek kategória, így simán elő lehet adni ezt a olcsó paródiát a híveknek, hogy lám-lám Orbán bácsi milyen rendes, utat épít nekünk a pórnak, úgyhogy pofa be. 

A legsúlyosabb, szerintem ez a nem kicsit áthallásos részlet: –Kormányozni akarsz-e mindenképpen, vagy ez nálam marad? Nem is tudom, ki lenne még Orbánnál is rosszabb, ha egyszer úgy hozná az élet. Nekem speciel belegondolni is rossz abba, hogy egyszer Lázár lenne a miniszterelnök. Nem tehetek róla, de erről a csávóról Amon Göth jut eszembe Spielberg Schlinder listája című filmjéből, aki látta, talán tudja, hogy miért.

Nagyon durva, ami itt megy, és ezek még mindig tudják fokozni az őrületet. Abban a narancssárga útkarbantartó járgányban, amelyben ezek bohóckodtak, tulajdonképpen egy egész ország utazik a platón, és ilyen elvetemült vezetik. Valóban ilyen szinten kell elképzelni az ország vezetését is, mint ahogy ezek fentebb előadták. Mondhatnám, jaj nekünk, ugorjon le mindenki, aki még tud.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.