Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az teljesen mindegy, hol jött a világra, kérdés legfeljebb csak az lehet, hogy minek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép szombat reggelt, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek! Ha hinni lehet az időjósoknak – és miért ne lehetne hinni? Nem politikusok ők – ma van a kellemes ősz utolsó napja, holnaptól sokkal pocsékabb idő lesz. Úgyhogy érdemes kicsődülni a szabadba, és élvezni a napsütést, meleget, mert hamarosan csak a villany-, gáz- és fűtésszámlától fogunk leizzadni. Már persze csak azok izzadnak, akiknél lesz áram és fűtés, a többiek szerencsésen megússzák a dolgot. A hírek szerint az iskolákban nem várható trópusi hőség, mert idén is spórolni kell a fűtési költségekkel, azokban az egészségügyi intézményekben is bizonyára vissza kell fogni a költségeket, amelyek már csak készpénzért tudnak gyógyszerhez, kötszerhez jutni, mert annyira sok adósságot halmoztak fel, de Iványi Gáborék intézményeiben sem a dőzs lesz jellemző, miután a pitiáner kormányfő álma valóra látszik válni, már legalábbis ami a bosszú motiválta eltaposást illeti. Mindeközben az állami tulajdonú – tehát kizárólag közpénzből működő – Szerencsejáték Zrt. véletlenül sem ilyen helyekre osztogatja a pénzt, hanem például az Origón hirdeti magát nem kevés pénzért, Tóth Gabit, Pataky Attilát, vagy akár Orbán vejét szponzorálja inkább, mert az mégis fontosabb, mint például a menekülni kényszerülő bántalmazott nők ellátása.

Ama bizonyos vő apósa pedig a georgiai templomlátogatás és áhítatos gyertyagyújtás után, a Kínai Kommunista Párt és Putyin kezének szorongatása előtt beugrott a rádiójába, és igét hirdetett. Ugyan ezt a rendszeres eseményt valamiért interjúnak nevezi a pártnyelv, de persze ez csak a többszörösen meghajlított fideszes valóságban tekinthető interjúnak, amúgy semmiképpen nem. A fő üzenet – mint mostanában mindig – Brüsszel ekézése volt. Néha egészen komolyan nem értem, mi lehet a koncepció. Orbán le akarja váltani Brüsszelt, és el akarja foglalni az Európai Uniót, mint a Fideszt, a parlamentet és az országot? Ahhoz azért az uniós polgároknak lesz néhány szavuk szerintem. Vagy simán csak rájuk akarja kenni azt a sok szart, amit itthon a hozzá nem értés és a mértéktelen lopás okozott? Esetleg mégis elérkezik az a pillanat, amit szakértők, elemzők és vokalisták hada cáfol üvöltve, hogy Orbánnak jobb az unión kívül tudni a szaros kis diktatúráját, ha minden kötél szakad, és már csak a terror tudja hatalomban tartani? Mondjuk nem egyszerű dolog kitalálni, mi játszódik le egy ilyen különleges észjárású ember fejében. Mert aki szerint ő letörte az inflációt, és a következő év már a gazdasági növekedés éve lesz, miközben Brüsszel hátba támadja és megerőszakolja őt, aki pedig fél kézzel tartja távol egész Európától a terroristák százezreit, azzal elég nehéz lépést tartani. De legalább azt értem, hogy a két magyar Nobel-díjastól milyen hasznot remél. Most éppen azzal kampányol, hogy egyikük sem belpesti, hanem mindketten mélymagyarok, vidékről indultak. Innen már csak egy lépés annak felismerése, hogy a szintén vidéki – mit vidéki! Falusi – származású Orbán Viktor más nem is lehet, mint korszakos zseni. Pedig annyira mindegy, hogy valaki a Rózsadombon, vagy a csúti libalegelőn nőtt fel, ha okos, szorgalmas, becsületes ember. Akire ezek közül a jelzők közül egyik sem érvényes, az teljesen mindegy, hol jött a világra, kérdés legfeljebb csak az lehet, hogy minek.

A kérdés nem változik, csak már Bayer Zsoltról van szó, aki rendkívüli módon kidolgozott, informatív négysorosokat szokott ráhányni a saját blogjára. Ehhez persze simán joga van neki, én azt egyáltalán nem vonom kétségbe, sőt, időnként egészen mulatságos módon könyököl ki a mondatok mögül egy intenzíven szakállas agyturkász doktorbácsi fájó hiánya. Most azt követeli a kormánypárt koszorús tollnoka, hogy igenis, de tényleg tessék őt is azon nyomban kitiltani kamaszkori álmai földjéről, és ezt Pressman nyomban intézze el. A hisztirohamot bizonyára az a hír váltotta ki, mely szerint az Amerikai Egyesült Államok több, a hírek szerint a kormányhoz köthető civilt szándékozik szankcionálni, mégpedig korrupcióban való részvétel miatt. Bayer Zsolt pedig azt írta, az neki dicsőség és boldogság lenne, ha ő is a kitiltottak között lehetne. Ezt én mondjuk megértem, mert aki a kormányhoz köthető és nyilvánvalóan, bizonyíthatóan korrupt, az valószínűleg milliárdos is. Ki ne szeretne nagyon gazdag lenni? Gondolom, mindenki. Az már más kérdés, hogy ki milyen árat lenne hajlandó ezért megfizetni. Másrészt pedig azért is hasznos ez a kifakadás, mert ezzel a kitiltott (vagy kitiltandó) neves, és bizonyára befolyásos szereplők mellé állt, aminek lehet majd megfelelő ellentételezése. Azt csak gondolom, hogy némi tudatmódosító is szerephez jutott a poszt megírásakor, mert négy sorba két helyesírási hibát zsúfolni olyan valakinek, aki amúgy tud írni, nem kis teljesítmény. Én csak remélem, hogy egyszer teljesül Bayer Zsolt álma, és kitiltják őt. Ha mondjuk nem az USA-ból, akkor legalább a Várból. Vagy valahonnan.

570 millió forintot ad a kormány a szlovén másodosztályban szereplő Nogometno Društvo Lendava 1903, ismertebb nevén NK Nafta 1903 focicsapatának, egész pontosan a futballakadémiájának fejlesztésére. (24.hu)

Jól is teszi a kormány! Az a kis pénz igazán nem hiányzik sehonnan, ha mégis, simán be lehet szedni. Mondjuk Iványi Gábor szegényeitől. Onnan, ahol a mindenkit bőkezűen támogató – jó, nem mindenkit, csak azokat, akik fontosak a kormányfő számára – MVM éppen ki akarja kapcsolni náluk a gázt és az áramot.

Képzeljék el az idősotthonainkat, amikben nem tudunk fűteni, és a kórházunkat, ahonnan ki kell tolnunk a láb nélküli embereket az utcára, mert nem fogjuk tudni őket ellátni. (Telex)

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szerint semmi gondot nem jelent, ha Iványiék nem tudják ellátni a rászorulókat, majd a többi intézmény átveszi őket. Azért kell ahhoz egy sajátosan hajlítható gerincoszlop, hogy valaki ennyire empatikus legyen az elesettekkel szemben, percekkel a tél beállta előtt. Na, ehhez képest nem ügy az a majdnem 600 millió adófizetői forint, amit egy szlovén focicsapat futballakadémiájára költ a kormány. Mondanám örömmel, hogy ennél már biztosan nincsen lejjebb, de egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy valóban nincs.

Jó ébredezést, szép napot, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.