Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valakinek lenni a senkik között és szolgálni az urat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üdvözletem mindenkinek, muzikális áhítatot és Vogue címlapot kívánok a miniszterek elnökének és magát a politika David Beckhamjének képzelő Szijjártó nevű embernek is. Elreppentek ők már megint, ki ide, ki oda, ki ezzel, ki azzal a honvédségi repülőgépnek csúfolt luxus repülőgéppel, természetesen a mi kontónkra, az általunk befizetett adóforintokból, hogy eljátsszák a bazári majmot. Ki hol. Ománban, Georgiában, itt, ott, amott.

Miután bepréselte magát egy nem oldalról, hanem föntről nyíló ajtójú autó hátsó ülésére, Jézus Viktor rácsodálkozott a járműre, és azt mondta miközben nagy nehezen megnyomta az ajtózáró elektronika gombját, hogy helló Kitty! Valószínűleg konyakos humorbonbonokat fogyasztottak a repülés során Anikó asszonnyal, és ilyen formában távozott annak jótékony hatása. De lehet, hogy csak szimplán házipálinkával melegítettek be a diplomáciai kirándulás előtt. Azt mondjuk nem értem, mi a fenét keresett ott a first lady, gondolom ugyanazt, mint máskor: ingyen van a kirándulás, ezért elkísérte a termetes férje urát a szeánszra. Valami templomban egy férfikórus előtt teljes átszellemültséggel hallgatta a vernyákolást, olyan áhítattal, hogy azt hittem, megjelenik majd valami glória a feje felett, kinőnek a szárnyai és teátrálisan eltávozik a mennybe, élő egyenes adásban. De nem ez történt sajnos, ott maradt és megint bölcseket mondott:

Mi Magyarországról jöttünk!

Aztakurva! Gondolom, ezzel azért tisztában volt a siserehad, amelyik odakocsikáztatta a bátorokat a templomba. Bár mondhatta volna azt is, hogy jöttünk, láttunk, visszamennénk, de az talán még neki is túl snassz lett volna. Különben is ő nem csak a politikai szemfényvesztés és fontoskodás miatt ment odáig, ő mélyebb dolgokat is akart látni, és legalább addig se kell kormányozni. Javaslom, nézzél bele egy kútba, vagy menj el a Havanna lakótelepre, ember. Nem kell ahhoz ennyit utazni teljesen feleslegesen, éppen elég mély hely van Magyarországon is.

Azzal is dicsekedett, hogy nálunk is vannak kórusok és a művészet teremt egységet! Nem mondod!? A művészet? Vajon melyik? Netán Rákayra vagy Vidnyánszkyra gondolt a költő, esetleg Fásy Ádám vagy Győzike lebegett a lelki szemei előtt? Azt mondta, hogy kórusaink nagy keresztény egységet tudnak teremteni. Én még egy keresztény kórust sem hallottam, ami egységet teremtett volna, legfeljebb a világhírű Virginia Gospel Choire-t, másról nem nagyon tudok, de mindegy is, nem az én világom a templomi énekelgetés. 

Arra viszont határozottan emlékszem, hogy amikor a Tarlós nevű még aktívan főpolgármesterkedett 2016-ban, miképpen arcoskodott Fischer Iván Fesztiválzenekarával, amikor egy tollvonással megvonta tőlük a főváros a támogatásaik kurva nagy részét. A fővárosi közgyűlés akkor 260-ról 60 millióra csökkentette a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) támogatását. Fischer Iván karmester erre videóüzenetben reagált, és felsorolta, milyen fellépések maradnak el a megszorítás miatt, mire Tarlós így vágott vissza: „ha 3-4 ember elmegy nyugdíjasokhoz és azoknak zenélget, az szép feladat, de nem számít fellépésnek”Ezzel arra célzott, hogy Fischerék többek között 10 idősek otthonába szervezett fellépést is kénytelenek voltak lemondani a megvonás miatt – néhány egyházi, 43 gyerekeknek beígért, és több külföldi fellépés mellett. Tarlós szerint a zenekar egyenesen megfenyegette a közgyűlést, és úgy gúnyolódott, hogy „gyalázni ingyen is lehet minket, ahhoz nem kell 60 milliós támogatást kapni”.

Hozzátenném, hogy például idén Glasgowban és Londonban is több teltházas koncertet adtak. Elképesztő siker volt a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) háromszori fellépése Londonban. Az idei Proms fesztivál egyik legjobban várt koncertje volt az övék, hol hangos ujjongások, máskor pisszenés nélküli feszült figyelem kísérte játékukat. Fischer Iván egy olyan formátumot is bevetett, amit csak ő mer megcsinálni. Lehet szidni a briteket a Brexit miatt, és hogy bolond módon szerelik fel a fürdőszobai csapokat, de hol van még egy hely a világon, ahol nyolc héten át hatezer ember tódul be minden áldott este London egyik legnagyobb komolyzenei arénájába, hogy Csajkovszkijra tomboljon? (via Forbes)

Hát az a hely a világ kulturáltabb fele. Ilyen rövid és egyszerű a válasz, és mindez annak a magyar karmesternek a kiválóságát dicséri, akit a fent említett, azóta megbukott polgármester pár éve még a magas lóról gyalázott. Na, ennyit a kultúráról meg a NER kapcsolatáról. Amelynek origójában a pöffeszkedő Orbán maximum a válogatott meccsein az ultráktól hangos Puskás Aréna akusztikáját szokta önfeledten élvezni. Zene és művészet gyanánt. Az is szentély végül is. Mármint neki meg a hozzá hasonlóknak. És ezzel sincs baj, csak ne keverjük a szezont a fazonnal.

Ugye, Szijjártó miniszter? Aki párhuzamosan Ománban képzelte azt, hogy nem a repülőgép kifutóra érkezett, hanem valami divatbemutató színpadára. Esküszöm, ez azt hiszi, hogy ő valamiféle divatikon, számos világmárka reklámarca. Az a rongyrázás, amit ez az alak művel, már-már annyira gáz, hogy azt el lehetne adni akár hatósági áron azoknak, akiknek erre van igénye. Mintha ezeket a milliós értékű göncöket saját erejéből és tehetségéből szerezte volna be, vagy ami még rosszabb, azt hiszi ő ezektől lesz valaki. Nem Petike, bazdmg! Azért mert bár hatalmas sportember vagy, egy tornából felmentett informatikusra hasonlítasz, aki legalább okos, mégse fordulna meg utána senki az utcán, most ő kiéli a feltűnési viszketegségét és az egója fényesítésének görcsös kényszereit. Azt hiszi, hogy ő a sármos és trendi srác, hollywood-i filmsztárként fotóztatja magát, és vágat össze magáról a Facebookra kisfilmeket. Petiminiszter, nem az Oscar-gálát kell megnyerned, hanem a külpolitikai teendőidet kéne a legjobb tudásod szerint ellátni. Jó, értem, hogy az viszont nem igazán sikerül, de akkor is. Mert a kár, amit okozol az országnak, az egyenesen arányos a fura frizuráddal meg a dresszkódoddal. Szánalmas kis senki, aki ha nem lenne a NER egyik fő inkvizítora a gazda akaratából, akkor azt sem tudnánk, hogy a világon van. De ez is jókor volt jó helyen, és beteljesült a gyerekkori álma. Valakinek lenni a senkik között és szolgálni az urat. Az ország számára fontos diplomáciai és külügyi protokoll meg le van szarva. Mert mit neki sárga kapucnis felsőben jópofizni az arabokkal, aztán hazajönni és elegánsan sétálgatni a Liszt Ferenc repülőtér ködében, mint a magányos szépfiú a parfümreklámban. Mi lesz a következő? Levetkőzik valami női magazinnak, vagy elindul egy testépítő bajnokságon? Atyaúristen.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.