Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ország ugyan összeomlik, de legalább Orbán jól szórakozik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar kormány a Budapest Airport megvásárlására készül, miután megvette már a Vodafone-t, megrendezte az atlétikai vb-t és még a pápát is vendégül látta, de sem arra nincs pénze, hogy valamit tegyen a hazai kórházak 100 milliárdos tartozásával, sem pedig azzal, hogy ne veszítse el 400 hátrányos helyzetű gyermek a lehetőségét egy jobb oktatásra. Mint kiderült nemrégiben, a korábbi év 60 milliárdos adósságállományához képest idén már a 100 milliárdot is túllépték a hazai kórházak, mivel nem kapnak elegendő pénzt még a fenntartásra sem, nemhogy arra, hogy fejlesszenek is. Természetesen a kormány szerint a nem megfelelő gazdálkodás eredménye az, hogy évről-évre ilyen komoly mértékű adósságot halmoznak fel a kórházak, de már jó pár alkalommal sikerült bizonyítani azt, hogy ennek oka nem más, mint a kormány nem megfelelő támogatási rendszere.

Nem lehet csodákat művelni úgy, hogy az EU egyik GDP-arányosan legkevésbé támogatott rendszerével rendelkezik Magyarország. Ugyan pénzben több támogatást kapnak, mint mondjuk 10 éve, csak hát az infláció miatt ez a pénz arányaiban kevesebb, mint volt annak idején. Ma a kórházakban már nincs vécépapír, törülköző, sebtapasz vagy épp megfelelő étel, van viszont orvos- és ápolóhiány, nem megfelelő eszközpark, beázott plafon és széthulló, 50 éves ágyak. A kritikák tehát jogosak, és az is igaz, hogy a magyar egészségügy romokban van, ami évente magyarok ezreinek halálát jelenti. Lehet, hogy erős ilyen kijelentést tenni, de lényegében bizonyított tény, hogy ez nem túlzás, hiszen csak kórházi fertőzésekben évente közel ezren halnak meg, ami nem másnak, mint a feladatait ellátni képtelen fideszes államnak a hibája. Hiszen ha a kórháznak nincs pénze ezekre a szerekre, akkor nincs pénze.

De amellett, hogy sikerült felhalmozniuk ezt a tartozást a hazai kórházaknak, sikerült azt is elérnie Orbánnak, hogy Iványi Gábor oktatási intézményei a csőd szélére kerüljenek, hiszen sok dolgozójuk már hónapok óta nem kap fizetést, ami miatt érthető módon úgy döntöttek, hogy felmondanak. Ennek következtében van olyan tanóra, amelyet meg sem tudnak tartani, mivel nincs elegendő tanár ehhez. És itt nem arról van szó, hogy Iványi elkurvázta volna a pénzt jó keresztény, konzervatív szokások szerint, hanem arról, hogy Orbán gonosz terve beérett, és elérte, hogy egy olyan ember, aki a saját honfitársai ezreinek életét változtatta meg és adott reményt nekik, kénytelen legyen már azért is könyörögni, hogy legalább egyes intézményeik fennmaradhassanak. Ennek oka pedig a következő:

Az Iványi Gábor vezette szervezettől 2011-ben vette el az egyházi státuszát a kormány, éveken keresztül elestek az egyszázalékos felajánlásoktól is, ezért nem tudták befizetni dolgozóik után a járulékok egy részét, ami több milliárd forintos tartozást eredményezett. Ezt próbálja most behajtani rajtuk a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV), ezért nincs pénzük a bérekre.

Negyven településről és 400 gyermekről van szó (tágabb értelemben legalább 20 ezer ember sorsával szórakozik a keresztények kormánya), akiknek szükségük lenne erre az intézményre, hiszen itt tudtak igazán kiteljesedni. De hát fontosabb az, hogy Orbán eltaposson valakit, aki nem volt hajlandó behódolni neki, mint hogy biztosítsa ezen gyermekek ellátását és jövőjét. És még csak nem is arról van szó, hogy könyöradomány kellene nekik, hanem arról, hogy a nekik járó pénzeket adja végre oda a magyar kormány. De nem, Orbán másként döntött, ő magyar tulajdonú repteret akar, magyar telekommunikációs céget és úgy általában mindent, amiből pénzt lehet csinálni. Kíváncsi vagyok, mikor fogják megvásárolni a Sziget jogait, amelyet nemrégiben amerikai befektetőknek adtak el az előző tulajdonosai. Elvégre a legismertebb magyar fesztivál magyar kezekben kell hogy legyen, nemdebár? Az, hogy nincs pénze a kórházaknak, a vidéki iskoláknak, a hajléktalanszállóknak, vagy épp a több oktatási, szociális intézményt is fenntartó Iványi-féle egyháznak, az nem probléma, hiszen olyan dolgokkal nem törődik Orbán, ami az egyszerű, halandó embert is érinti.

Ezen már mosolyogni sem igazán tudok, mert egészen konkrétan embereknek kell meghalniuk azért, mert ez a megalomániás barom valamit kitűzött maga elé célként, ami csak és kizárólag az ő érdekeit szolgálja. Orbán álma nem az, hogy Magyarországról egyszer úgy beszéljenek, mint egy élhető, toleráns, fejlett, befogadó országról, hanem az, hogy az országot úgy ismerjék, mint amely kiállt a szuverenitásáért, szembeszállt mindenki mással és megvédte a kereszténységet. Hogy eközben maguk a magyarok szenvedik meg a legjobban a döntéseit, már rég nem érdekes. De egyébként miért is lenne az, amikor Orbánt legutóbb is sikerült lényegében 5 millió magyarnak megszavaznia? Nekünk nem kellenek világszínvonalon működő kórházak, megfelelő szociális ellátás vagy kiemelkedő, versenyképes oktatási rendszer. Nekünk az kell, hogy legyen magyar Vodafone, Budapest Airport, meg majd vélhetően Sziget fesztivál is. Ezekért feláldozzuk az egész ország jövőjét, hiszen a látszat fontosabb, mint a jövőnk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.