Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De nekünk nem kell félni, mert majd Viktor megvéd

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sajnálatosnál több és rosszabb, szörnyű dolog történt szombaton, amikor a Hamász nevű terrorszervezet megtámadta Izraelt. Azon belül is békésen fesztiválozó fiatalokat, ártatlan civileket és rakéták csapódtak be több sűrűn lakott területre. Borzalom, főleg annak tükrében, hogy többen azt valószínűsítik, hogy az egész mögött az atomot is birtokló Irán áll. Az az Irán, amelyről majdnem egy éve, a mi Stan és Pan párosunkból Pan, a külügyminiszterek koronázatlan királya imígyen nyilatkozott, miután ott nekiálltak seftelni:

 „Azt szeretnénk, ha Irán minél előbb vissza tudna térni a nemzetközi közösségen belüli békés együttműködés rendszerébe, és mivel most a világgazdaság súlyos kihívásokkal szembesül, azt gondoljuk, hogy ennek a visszatérésnek talán a gazdaság adhatná az első lépését”.

De sikerült? Kurvára nem, és ez ugyanúgy igaz az orosz agresszorral vagy az azerivel kapcsolatban is, akik szintén terrorizálják a környező országokat, vagy saját, más etnikumú és vallású közösségeiket. Gratulálok, Péter! Nagy vagy! Meg a Jézus Viktor Szupersztár is, aki annyira kinyitotta a keleti nyitás ablakát, hogy azon nagyon úgy néz ki, hogy sikerült befújnia a szélnek a szemetet. Bravó! Nem mellesleg 2019-ben a mi illiberális géniuszunk szintén hírbe hozta magát Iránnal kapcsolatban. Shaun Walker, a Guardian kelet-közép-európai tudósítója osztott meg a Twitteren két beszédrészletet. Az első Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XII. kongresszusán elhangzott beszédéből van, a másodikat az Iráni Iszlám Köztársaság síita fundamentalista despotája, Ali Hámenei ajatollah, Irán legfelsőbb vezetője mondta.

Orbán:

A liberális szabadságra épülő liberális demokráciák nem tudnak többé hivatást, nem tudnak többé értelmet adni Európának, nem tudják megmondani, mi is lenne Európa létezésének mélyebb értelme. Mi is volna az, amit csak Európa képvisel, és ami Európa elsüllyedésével elveszne a világ számára? Mi is volna az európai civilizációs terv? A magunkfajta kereszténydemokraták válasza erre az új helyzetre az, hogy Európának világos civilizációs küldetése van. Európa küldetése, hogy megteremtse, újra és újra megalkossa a keresztény szabadságot és azt az életformát, amely erre a keresztény szabadságra épül.

Ali Hámenei ajatollah:

Az iráni nép a szó valódi értelmében hatalommal rendelkezik, ellentétben a legyőzött és szégyenteljes nyugati liberális demokráciával. A nyugati demokrácia valójában nem ruházza fel a választás szabadságával a népet, de felruházza a választás szabadságával azokat, akik nagy vagyonnal rendelkeznek. Még a nyugati politikai pártok testületei sem játszanak meghatározó szerepet, hanem azoknak a pártoknak a vezetői tartják hatalomban a kormányokat, vagy váltják le azokat; ők azok, akik nagy döntéseket hoznak. (…) Az Iszlám Köztársaság rendszere elutasítja azt a fajta demokráciát, ami a Nyugat hibás elvein és téves alapjain nyugszik. A vallási demokrácia célja az emberiség eredeti méltóságának megőrzése és cselekvési terv elfogadása az isteni vallás keretein belül, nem pedig a felvilágosulatlan hagyományoknak, a gazdasági konglomerátumok vágyainak és céljainak, valamint a militaristák és háborús uszítók saját készítésű alapelveinek keretei között.

Hát ez cuki, nem? Csak ki kell cserélni a keresztényt iszlámra, és máris ugyanaz jön ki a megoldóképletben. Ha ez véletlen, akkor én fűcsomó legyek a réten! Itt is pontosan látszik, hova vezet a túlzott nacionalizmus és a vallási fundamentalista hőzöngés: vér, halál és fasizmus. Nincs ezen mit szépíteni, nem beszélve arról, hogy Izrael miniszterelnöke is az illiberális és unortodox berendezkedés lelkes híve. Sakk-matt. Ha Izrael az egyetlen olyan demokrácia a Közel-Keleten, ahol az összes környező országban minden van, csak demokrácia nincs, akkor elég nehéz lesz ebből az egész helyzetből jól kijönni. Igazából nem hallom a vinnyogó Szijjártót, hogy hisztérikusan békét és fegyverszünetet kiáltana a sivatagba, és arra szólítaná fel Izraelt, hogy adja meg magát. Ilyenkor mutatkozik meg teljes pompájában a vállalhatatlan orbáni külpolitika, a nyugattal szembeni ökölrázás és köpködés, a szövetségesekkel való baszakodás negatív nulla eredménye. Nem vagyok politikus (hála Istennek!), de amit ezek művelnek a külpolitika színpadán, az nem simán csak borzalmas, hanem egészen egyszerűen katasztrofális. Szerintem ennyire még a legelvetemültebb elődeink sem voltak önsorsrontó balfaszok. Ebből hogy lehet kitolatni úgy, hogy ne jöjjön le a fényezés a kocsiról? Őszintén megmondom, fogalmam nincsen. Ezeket a fentebb említett ömlengéseket, beszédeket, kinyilatkoztatásokat drótkefével és sterimobbal sem lehet már levakarni ezekről. Mindeközben Orbán oldalán síri csend és hullaszag honol az egész konfliktussal kapcsolatban, Peti huszár is az átlagnál finomabban fogalmazott:

Brutális terrortámadás érte ma hajnalban Izraelt. A Gázai övezetből több mint ezer rakétát lőttek ki izraeli területekre, kifejezetten a polgári lakosságot célozva. A lehető leghatározottabban elítéljük ezt a brutális támadást, elismerjük Izrael önvédelemhez fűződő jogát, s őszinte együttérzésünkről biztosítjuk Izrael kormányát és az izraeli népet az őket ért veszteségek miatt.

Milyen rendes, nem? Elismerik. Kár, hogy az ukránok esetében ez nem igazán bírt kiesni az arcukon, de Sebaj Tóbiás, ha így haladunk, még majd tiltólistás lesz a Netanjahu is. Ja nem. Az más! Lófaszt. Csak Zelenszkij, mert az a senki földje, nem a szentföld.

A kormányfő szerint a Hamász nőket, gyermekeket és időseket gyilkolt meg a mai nap folyamán. Közben azt is tudni, hogy a hivatalos jelentések szerint már 250 halottat számoltak össze Izraelben. Netanjahu azt ígérte, hogy Izrael minden olyan helyet megtalál, ahol a Hamász emberei bujkálnak, ezért azt tanácsolta a Gázában lakó embereknek, hogy hagyják el ezeket a helyeket.

Hatalmas bosszút fogunk állni ezen a fekete napon – jelentette ki a miniszterelnök.

Mindenesetre ijesztő ez az egész, a Hamász már ott tart, hogy nem akar megállni Izraelnél, az egész világot szeretné lángba borítani. Akárcsak Vlagyimir. De nekünk nem kell félni, mert majd Viktor megvéd. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.