Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem, mi nem fogunk visszapattanni a gödör aljáról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Ismét beköszöntött az új hét, pedig még a régit sem tudtuk megemészteni. Bár mondjuk Kövér László bármelyik kijelentését eléggé nehéz megemészteni, pláne bosszankodás nélkül. Ezt is, pedig most meg sem akarta szállni a tudatát senki:

A felelős állami politika legfontosabb teendője minden eszközzel erősíteni a szülőföld gazdaságilag megtartó erejét az összes nemzeti közösség számára – hangoztatta Kövér László szombaton Csíkjenőfalván, ahol a hagyományos Felcsíki Állatvásár és Gazdanap keretében adták át a Tercs közbirtokosság magyar állami támogatással megvalósított vágóhídját és húsfeldolgozó üzemét.

    Az Országgyűlés elnöke kifejtette: a jólét, biztonság és az otthonosság érzete mindenki számára csak a szülőföldjén érhető el, ezt a célt szolgálja a Kárpát-medencében a magyar állam külhoni gazdaságfejlesztési programja.
    Ennek keretében a Pro Economica Alapítvány az elmúlt években több ezer romániai magyar agrárgazdálkodónak és közel száz egyéb, a szülőföldet gyarapító vállalkozásnak tudott támogatást nyújtani Romániában – tette hozzá.
    „A jólétet nem mások fogják kívülről ajándékba elhozni ebbe a térségbe, ennek a térségnek a lakói a jólétet nem is a külvilágba elvándorolva fogják megtalálni, hanem azt a saját szülőföldjükön, a saját erejükből, egymással együttműködve tudják csak megteremteni” (MTI)

Már csak azt lenne jó tudni, hogy ez az országhatárokon belül miért nem érvényes? Itt bent miért nem érzi kötelességének a kormány, hogy erősítse az ország megtartó erejét? Miközben külhonban a helyi gazdákat segíti, a helyi gazdaságokat támogatja, Magyarországon miért a német, kínai és ki tudja még milyen ipart? Ebben nekünk vajon mi a jó? Hogy nekik mi, azt értem. Kellenek a szavazatok. Mindeközben Marosvásárhelyen Semjén Zsoltot tüntették ki a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem ünnepségén, az egyetem elkötelezett támogatásáért. Holott azért inkább a magyar adófizetőket kellett volna kitüntetni, mert a mi pénzünkből működik az egyetem, nem Semjénéből. Amivel megint nem lenne semmi baj, ha ez itthon is így lenne. De itt az van, hogy egy évre lezárták az egyetemi campuson a melegvizet spórolásból, aztán mindjárt utána felöntötték hipóval a rendszert tisztításilag. Így rengeteg hal elpusztult, amit nem dísznek tartottak, hanem tudományos kísérlet céljából, tehát több hónap munkája ment a kukába. Ameddig Kövér és Semjén Erdélyben ünnepeltetik magukat a mi pénzünkből, itt – már messze nem csendesen – összeomlik a vasúti közlekedés, elfogy a pénz a legrászorultabbak étkeztetésére, a gyerekek konténerekben kénytelenek tanulni, kórházi osztályok zárnak be szakemberhiány miatt. És még mindig nem az irigység beszél belőlem, de végtelenül felháborítónak tartom, hogy miközben Magyarországon már az alapvető szolgáltatások sem működnek, nálunk gazdagabb országokba hordják a mi adóforintjainkat ahelyett, hogy először itt enyhítenék az alapvető, és egyre égetőbb gondokat.

Ehelyett a Bolygó Kapitányává átvedlett Áder János arról tart előadásokat, hogy milyen nagyon jó lesz nekünk, mert egész Európa akkumulátorszükségletének húsz százalékát nálunk fogják előállítani. Hát tényleg, már csak pont ez hiányzott ennek az országnak, semmi más! És persze a pártmédia teljesen objektív napi beszámolói, például az ukrán helyzetről. Szerintük ma (is) veszítettek az ukránok, de annyira ám, hogy mindjárt elzavarják Zelenszkijt.

Úgy tűnik, Zelenszkij hisztijei, dilettáns döntései és a szövetségesei sértegetése miatt Ukrajna búcsút mondhat az uniós tagságnak. Az EU országaiban egyre nagyobb a felháborodás az ukránok viselkedése miatt, így a lengyelek után az eddig Ukrajna fő szövetségeseinek számító többi ország vezetői is kénytelenek óvatosan távolodni az ukrán elnöktől. (Origo)

Nem akarok én beleszólni a pártpropaganda mindenre kiterjedő iránymutatásába, de szerintem eddig sem volt szó arról, hogy Ukrajnát a jövő héten felvennék az Európai Unióba. Egy dolog az, hogy a védekezésben segítséget kapnak, hiszen Ukrajna védelme egyben Európa védelme is. Az uniós tagság – és a NATO-tagság is egyébként – más tészta. Ott ugyanazokat a feltételeket kell teljesítenie, mint amit minden más csatlakozó országnak kellett és kell. Ez hosszú évek kemény munkája, nem is értem, miért igyekszik a pártpropaganda azt a látszatot kelteni, mintha az lett volna a terv, hogy Zelenszkij elugrik Granadába, és mindjárt uniós- és NATO-tagként távozik onnan. Ha pedig ez nem így történt, akkor a dühös ukránok elzavarják. Azoknak szerintem jelenleg van más gondjuk is.

Ellenben már felmerült – és csak a svédek korrektségének tudható be, hogy most merült fel, nem hónapokkal ezelőtt – a svéd Grippenek lízingszerződésének felfüggesztése. Ezt ugyanis a svéd parlament szavazza meg időről időre, és már nekik is tele van a szütyőjük azzal, hogy a magyar kormány a NATO-csatlakozással szórakozik immár igen hosszú ideje. Nekem úgy tűnik, jó kormányunk megint addig erőlködik, ameddig csúf vége lesz a dolognak. Ezt csinálták az Európai Néppárttal is, addig izmoztak, ameddig távozniuk kellett. Ez elsősorban persze nem a Fidesz szempontjából fontos – bár konkrétan a Fidesznek kellett önként kilépnie a pártcsaládból -, hanem az ország szempontjából, hiszen sokkal súlytalanabb egy ország, ha nem tagja egy szövetségnek. A Grippenek lízingelése nem filléres mutatvány, és távolról sem vicces, ha a svédek megunják Orbánék szórakozását, és beintenek. Most szólok, ha ez bekövetkezik – remélhetőleg nem fog, de azért erre nem vennék mérget -, az nem Svédország hibája lesz, kizárólag csak a magyar kormány bűne. És ha bekövetkezik, nem azért történik, mert a svédek háborút akarnak, át akarják operálni a kisfiúkat kislányokká, bele akarnak ugatni a magyar belügyekbe, meg akarják buktatni a nagyszerű magyar kormányt. Gondoltam, szólok időben, mielőtt még Szijjártó Péter elkezd óbégatni, hogy a svédek utálnak és gyűlölnek minket. Mint ahogy az Európai Unió is, azért nem adják oda a Magyarországnak járó pénzt. Komolyan mondom, egészen vérfagyasztó, ahogy a magyar kormány kapkod, csapkod és ágál tehetetlen dühében. Nem szép látvány, de hát tudtuk, hogy ez már csak ilyen lesz. Még mielőtt a drága fideszes hívek nagyon beleélnék magukat szólok, nem, mi nem fogunk visszapattanni a gödör aljáról. Az utálat és a gyűlölet pedig nem politikai kategória. Ilyen érzelmeket politikusok – mármint nem ilyen Szijjártó-félék, hanem profik – nem engednek meg maguknak. Ez a magyar polgárok joga. Szerintem egyre többen élnek is ezzel a joggal.

Jó ébredezést, szép napot, jó munkát kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.