Május 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minek ment oda? Biztosan túl rövid volt a szoknyája, túl mély a dekoltázsa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Különösen a NER-Mészáros bank ügyfeleinek, akik vagy hozzá tudnak férni a számlájukhoz, vagy nem. Mint minden, amire ezek a nagyszerű zsenik ráteszik a mancsukat, ez is igen gyorsan működésképtelen lett. Valahogy nem sikerült az átállás, nem tudták normálisan átvenni a Budapest Bank ügyfeleit, az online szolgáltatás akadozik, sokan nem jutnak hozzá a pénzükhöz jó ideje. A mai világban, amikor egyre kevesebb készpénzt használunk – kivéve Szijjártó Pétert, mert ő csak is ropogós bankókért vásárol méregdrága tornacipőt. Bár azokat a bankókat alighanem az automatából veszi ki, aligha kp-ben kapja a fizetését -, igen komoly gondod tud jelenteni, ha egy banki rendszer akadozik, pláne működésképtelenné válik. Talán tévedek, de emlékeim szerint Matolcsyék szabályozták ezt a dolgot, hogy mennyi időre, és évente hányszor lehet egy bank karbantartás, szoftverfrissítés vagy egyéb munkálatok miatt elérhetetlen. Ehhez képest például az én bankomnál – ami nem az MHB Bank – minden áldott héten szarakodnak minimum 24, olykor 48 órán át. Valahogy Magyarországnak nem nagyon megy ez a digitalizáció-dolog. Mintha mindenre lenne pénz, csak jó szakemberekre nem szívesen költenének. Pedig ez már nem is az az eset, mint a kormányzati portáloknál lenni szokott, hogy ezer látogatótól összedől és támadást kiáltanak, mi meg jót röhögünk, hiszen az üzleti élet, de még a magánvásárlás sem tud nélküle működni. Ha már ez is Mészáros zsebében landolt, nem erre kellene fordítani némi pénzt és figyelmet? Már persze ha a jachtozás közben van egy kis idő rá.

Szegény Orbán Viktornak más gondja van. Őt éppen megerőszakolták Granadában. Vagy Brüsszelben, ez nem derült ki pontosan. Így van ez, ha az ember nem ül otthon a seggén Felcsúton, hanem mászkál össze-vissza mindenféle országokba. Hát hiszen éppen ő óvta mindennél jobban szeretett népét a halódó nyugattól, hogy ott ez van. Erőszakolás. Minek ment oda? Biztosan túl rövid volt a szoknyája, túl mély a dekoltázsa. Vagy valami. Bezzeg Szijjártó Péter vigyáz az erkölcseire, ő nem Spanyolországba utazott, hanem Albániába, ott őt biztosan nem erőszakolták meg, hanem csak rutinból csapkodja az asztalt. Hogyaszondja:

Őszintén kell beszélnünk: amikor az Európai Tanács elnöke azt mondta, hogy 2030-ban csatlakozhatnak legkorábban tagországok az Európai Unióhoz, az számunkra sokkoló volt.

Miért kellene még hét évet várni❓Mi az, ami miatt még hét évig váratni kell a nyugat-balkáni országokat❓Mi az, amit még várunk hét évig, és nem tudtunk elintézni az elmúlt esztendők során❓Mi azt gondoljuk, hogy már tegnap is késő lett volna a nyugat-balkáni irányú bővítése az Európai Uniónak. A 2030-as céldátum egészen egyszerűen elfogadhatatlan. (Facebook)

Nyugodjál meg szépen, Petike, mert tisztára korpás lesz a hajad az indulattól! Szerintem azért kell még várni a csatlakozással, mert az uniós tagállamok látni akarják, hogy azok az országok képesek demokráciát kiépíteni és együttműködni a többi tagállammal. Szerintem éppen pont miattatok ilyen óvatosak, baromira nem hiányzik nekik, hogy még több lábszagú mocsárlakó dugdossa a botját a küllők közé azért, hogy több pénzt zsaroljon ki magának. Abból szerintem már pont elegük van. Lássuk be, Albánia sem az a virágzó demokrácia ám! De ha ez vígasz, pont ez lesz Ukrajnával is. Nekik is teljesíteni kell a feltételeket ahhoz, hogy csatlakozhassanak. Speciel Magyarország sem jutna át a küszöbön, ha most akarna csatlakozni. Gondoltam, szólok.
Mindeközben a megerőszakolt miniszterelnök – akivel ráadásul közölték, hogy hiába jajveszékel, a migrációs tervet nem tudja elgáncsolni – új legjobb barátot talált magának.
Jövő héten Tbilisziben leszek. Tbilisziben lesz a kormányközi bizottság ülése. A magyar kormány Grúziában lesz. Minden miniszter velem lesz Tbilisziben.

Hát én ennek tényleg szívből örülök, remek hír! Lehetne kérni, hogy ha már mind együtt lesznek Grúziában – állítólag gyönyörű ország, a politikai berendezkedése pedig igazán közel áll Orbán Viktor ízléséhez -, maradjanak is ott? Utánuk küldjük a szükséges alsógatyákat, borotvát, ilyesmit. Amire egy talpig macsónak szüksége van. Miattunk igazán nem kell aggódni, jól elleszünk magunknak nélkülük. Majd kinevezünk néhány normális gondolkodású péket, zöldségest, becsületes parasztembert, a családi kasszát sikeresen kezelni tudó családanyát, azok hamar rendbe kapják itt a dolgokat. Én például egészen komolyan örülnék neki, ha nem kellene állandóan Orbánék faszságait hallgatnom. Grúz köztévét meg nem nézek, de ami fontosabb, az itteni egysejtűek sem. Ha azt látnák itt a tévében, hogy Európa jó hely, az unió pöpec, nem vagyunk egyedül, senki nem akar elfoglalni senkit, összefogunk, közösen húzzuk a szekeret és tényleg haladunk, szerintem hamar megnyugodnának azok is. Mert most ez van itt:

Újabb forrástól esett el Iványi Gábor hajléktalanellátása. A napokban értesítették arról, hogy a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program forrása október 6-án, vagyis ma elapad, a továbbiakban onnan már nem jön pénz – közölte a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) gazdasági igazgatója. Ónodi István megjegyezte: emiatt a Dankó utcában és a József nádor téri női szállóban körülbelül napi 400 adag ételt kell pótolni saját vagy támogatói forrásból. (Népszava)

Ízlelgessük szépen! Miközben Szijjártó Péter röpködéseinek árából simán pótolni lehetne a kieső összeget, miközben épül és szépül a hatvanpusztai kacsaláb, miközben templomokra, parókiákra és persze focira, vadászati kiállításra, sporteseményekre számolatlanul van pénz, a rászorulók kajájára nem telik. Hát mi ez, ha nem a szuverén magyar állam virágba borulása? Hiszen itt virágzik a jólét, a paradicsom olyan piros, hogy attól csak Orbán feje szokott pirosabb lenni, ha a testőrség nem elég éber, és valami szemtelen újságíró fel tud tenni váratlanul egy kérdést. Amire persze nem szokott válaszolni Európa génhordozója, mert nincs nála a cetli, amire a választ ráírták a nála is okosabb gipszfaragók és életművészek, de azért felmegy a vérnyomása az ilyen váratlan inzultusoktól. Hiszen mindjárt nettó befizetők leszünk az unióban, mi fogjuk eltartani az osztrákokat, ide menekülnek a német nyuggerek, az éhezők kajájára meg nincs pénz? Elfogyott? Szólni kell Rezsiszilusnak, durálja neki magát, ő szívesen kotyvaszt amúgy is valamit mindig. Most legalább értelme is lenne a sürgölődésének. Az alapanyagokat össze tudja szedni a haveri körében, mindig kap kis ezt meg azt, hiszen henceg vele. A rászorulóknak nem kell ám feltétlenül makarónis halászlé, kacsamáj káposztás tésztával és más ínyencségek, beérik ők egyszerűbb étkekkel is. Csak legyen valami, mert éhesek. Mert nincs pénzük kajára. Ezek úgynevezett emberek. Olyanok, akik nem a napfényes oldalra születtek vagy kerültek, de azért emberek. Ennek az országnak a polgárai. Mármint annak az országnak, melynek szolgálatára Orbán, Szijjártó, Németh Szilárd és a többiek felesküdtek. Amiért a fizetésüket kapják. Vagy az nem így van? Addig kellenek, ameddig leadják a szavazatukat, aztán bátran éhen pusztulhatnak? Hogy van ez, urak?

Jó ébredezést, szép napot, jó pihenést kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig szoktunk. A mára választott dal kissé poros már ebben a formájában, de ez sem változtat azon, hogy a szerzője zseni volt. Szerintem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.